28 / 03 / 2024

yapı malzemeleri ihracatı son durum

yapı malzemeleri ihracatı son durum

Türkiye yapı malzemeleri sektöründe gerçekleştirdiği 21.8 milyar dolarlık ihracatla ilk 10 ülke arasında yer aldı. 

Promix Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Anonim Şirketi kuruldu!

Promix Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Anonim Şirketi Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Yasemin Yanık tarafından kuruldu.

Ulufer İnşaat Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ulufer İnşaat Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Aşkaroğlu tarafından kuruldu.

Kuzey Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Volkan Sokullu tarafından kuruldu.

Concept Plus Mimarlık İnşaat Ve Yapı Malzemeleri İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Concept Plus Mimarlık İnşaat Ve Yapı Malzemeleri İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 300 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Ergin ve Tuğrul Köseoğlu ortaklığında kuruldu.

Vinos Fabric Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Vinos Fabric Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Muhammed Rafik tarafından kuruldu.

Egx Yapı Malzemeleri Ve İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Egx Yapı Malzemeleri Ve İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi Güngören'de Alexander Neufeld, Enis Türk ve Gülsüm Çelik ortaklığında kuruldu.

Kayer Proje Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayer Proje Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Kamil Kulaklı tarafından kuruldu.

Oğuz Taş Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Oğuz Taş Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de duygu Soylu ve Şenay Oğuz ortaklığında kuruldu.

Easywall Yapı Malzemeleri İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Easywall Yapı Malzemeleri İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kurt tarafından kuruldu.

Vafra Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vafra Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa’da  120 bin TL sermaye bedeli ile Amındzhon Rakhmatshoev, Firuzjon    Ashurov  ve Şerif Şerifoğlu kuruldu.

Dental Poliklinik Mimarlık İnşaat Ve Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Dental Poliklinik Mimarlık İnşaat Ve Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Limited  Şirketi Bağcılar’da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hilmi  Aydın ve  Mehmet Selman Güler tarafından kuruldu.

Türk yapı malzemeleri sektöründen ilk 9 ayda 23 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye’nin en fazla cari fazla veren sektörlerinden biri olan ve 219 ülkeye ürün satışı gerçekleştiren yapı malzemeleri sektörü ihracatta yükselişini sürdürüyor. Sektörün ihracat rakamı Ocak-Eylül döneminde, 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 50 oranında arttı ve 23 milyar dolar oldu. 

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı yüzde 45 arttı! 

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı 2021 senesinin ilk 7 ayında önceki ayın aynı dönemine oranla yüzde 45,9 oranında yükseldi. 

yapı malzemeleri ihracatı son durum Haberi

yapı malzemeleri ihracatı son durum

2020 yılını 21.8 milyar dolar ile kapatan Türk yapı malzemeleri sektörü Birleşmiş Milletler destekli ticaret verisi hesaplama sitesi olan trademaporg'un veri tabanına göre 1 senede Hollanda, İngiltere ve Meksika gibi güçlü ülkeleri geride bıraktı. Akşam'da yer alan habere göre; Türk yapı malzemeleri sektörü dünya ihracat sıralamasında 9'uncu, Avrupa'da 6'ncı sırada yer aldı. Bu sene küresel ölçekte bir basamak daha yukarı çıkmayı amaçlıyor. 

İhracat yüzde 50 yükseldi 

Türk yapı malzemeleri sektörünün ihracatı 2021'nin ilk 6 aylık dönemde ise yüzde 50 oranında yükselerek 14,5 milyar dolar oldu. Toplamda 216 farklı pazara ihracat yapan sektörde yapılan en fazla ihracat yüzde 7 pay ve 965 milyon dolar ile Birleşik Krallık'a oldu. Birleşik Krallık'ı919 milyon dolar ile Almanya, 906 milyon dolar ile İsrail ve 903 milyon...