26 / 04 / 2024

yapı malzemeleri teknik değerlendirmesi

yapı malzemeleri teknik değerlendirmesi

Avrupa teknik değerlendirmesi, bir yapı malzemesinin temel karakteristiklerine ilişkin yapılan değerlendirmeyi ifade ediyor. Peki, Avrupa teknik değerlendirmesi nasıl yapılır diye soruyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB)’nde Değişiklik 2022!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB) Kapsamında Teknik Değerlendirme Kuruluşlarının Görevlendirilmesi, İzlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Malzemeleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında uygulanacak uyumlaştırılmış teknik şartnamalerin duyurulmasına ilişkin tebliğ bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Çayır Teknik Yapı Malzemeleri Kimya Metal Limited Şirketi kuruldu!

Çayır Teknik Yapı Malzemeleri Kimya Metal Limited Şirketi Pendik'te Erdal Özkan tarafından kuruldu.

Rajaa Teknik Yapı Malzemeleri İnşaat Otomotiv Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rajaa Teknik Yapı Malzemeleri İnşaat Otomotiv Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Ömer  Koç tarafından kuruldu.

Ysm Teknik Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ysm Teknik Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sabri Can Kartal ve Yıldırım Kartal ortaklığında kuruldu.

Osmanoğulları Peyzaj Teknik İnşaat ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Osmanoğulları Peyzaj Teknik İnşaat ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Arif Baysa tarafından kuruldu.

Samet 2 Teknik Hırdavat Yapı Malzemeleri Elektrik ve Mobilya Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Samet 2 Teknik Hırdavat Yapı Malzemeleri Elektrik ve Mobilya Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yasemin Ergen tarafından kuruldu...

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Teknik Şartnameleri Tebliği 2018!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Kapsamında Uygulanacak Teknik Şartnamelerin Yayımlanması Hakkında Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Kare Teknik Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Temizlik Ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kare Teknik Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Temizlik Ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy’de 20 bin TL sermaye bedeli ile Zekai Kozan tarafından kuruldu.

Yg Teknik Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yg Teknik Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Özdemir tarafından kuruldu. 

Yasmin Teknik Yapı Malzemeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Yasmin Teknik Yapı Malzemeleri Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün İbrahim Demir tarafından kuruldu.

Osmanoğulları Teknik İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Osmanoğulları Teknik İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Anonim Şirketi Osman Uğurlu tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Drc Teknik Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Drc Teknik Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Barış Güntay tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

yapı malzemeleri teknik değerlendirmesi Haberi

yapı malzemeleri teknik değerlendirmesi

Avrupa teknik değerlendirmesi nasıl yapılır?

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında verilen tanımlamalara göre Avrupa teknik değerlendirmesi 4. maddenin "c" bendinde şu şekilde açıklanıyor;


"c) Avrupa Teknik Değerlendirmesi: Bir yapı malzemesinin temel karakteristiklerine ilişkin performansının Avrupa Değerlendirme Esasına göre belgeye dayalı olarak değerlendirmesine deniyor."


Yukarıda yer alan tanımlamadan da anlaşılacağı üzere, Avrupa teknik değerlendirmesi yapı malzemesi üreten imalatçının isteği üzerine yapılan; Teknik Değerlendirme Kuruluşu tarafından hazırlanan değerlendirmeleri ifade ediyor. "Avrupa teknik değerlendirmesi nasıl yapılır?" sorusunun yanıtı da yine aynı yönetmelik kapsamında 28. maddede ele alınıyor.


Avrupa teknik değerlendirmesi nasıl yapılır?

MADDE 28 – 

(1) Avrupa Teknik Değerlendirmesi, imalâtçının talebi üzerine, 23 üncü maddede ve Ek II’de belirtilen yönteme uygun olarak hazırlanan Avrupa Değerlendirme Esasına dayanılarak Teknik Değerlendirme Kuruluşu tarafından hazırlanır. Avrupa Teknik Değerlendirmesi, halihazırda bir Avrupa Değerlendirme...