18 / 04 / 2024

Yapı Tasarruf Sistemi tutarları 2020

Yapı Tasarruf Sistemi tutarları 2020

Devlet konut almak isteyen vatandaşlar için yapı tasarruf sandığı sistemini oluşturacak. Bu sistemde konut almak isteyen kişiler için konut hesabı benzeri bir hesap açılacak. Peki Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi nedir?

Konut almak isteyenler için olası finansal alternatifler: Yapı tasarruf sandıkları!

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında yapı tasarruf sandıklarını kaleme aldı. İşte Prof. Dr. Ali Hepşen'in o yazısı...

Tasarruf finansman şirketleri 2024'te yüzde 75 büyümeyi hedefliyor!

Krediye erişim sıkıntıları ve yüksek faizli krediler, tasarruf finansman alanında ilgiyi yükseltti. Bu süreçte, sektörün 2023 yılını yüzde 107 büyüme ile kapattığını kaydeden Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı Genel Müdürü Merve Onarlı, devletin tasarruf finansmanına BES tarzı bir teşvik bekliyor.

Birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Bu yapılmazsa vergi de işe yaramaz!

Merkez Bankası tarafından gündeme getirilen birden çok evi olana kademeli ek vergi önerisi konut piyasasında gündeme oturdu. Peki birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Prof. Dr. Murat Batı, tek tek yapılması gerekenleri açıkladı.

Elektronik Beton İzleme Sistemi 432 bin 797 yapıda kullanıldı! İnşaat betonunda çipli takip dönemi!

Beton kalitesinin çip yardımıyla elektronik ortamda denetlenmesi için oluşturulan ve teknolojik altyapısını AselsanNET'in oluşturduğu Elektronik Beton İzleme Sistemi, 432 bin 797 yapıda kullanıldı. İşte sistem ile ilgili detaylar...

Peşinatsız ve ara ödemesiz eve ilgi artıyor!

Sinpaş güvencesiyle hayata geçirilen Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı (YTS) 2024 yılında şube sayısını 100'ün üzerine çıkarmayı hedefliyor. Peşinatsız ve ara ödemesiz evlere ilgi artarken her 10 müşteriden 6'sı sisteme dahil oluyor.

144 bin yapıda Bina Kimlik Sistemi’ne geçildi! 

Bina Kimlik Sistemi’ne ilişkin değerlendirmeler yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “144 bin yapıda ‘Bina Kimlik Sistemi’ne geçildiğini dile getirerek, bu kapsamda binaların da periyodik bakımlarının yapılmış olacağını söyledi.

Çiftçi Kayıt Sistemi için son tarih yaklaşıyor! Başvurular e-devletten yapılacak! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2002'de uygulamaya aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için son tarih yaklaşıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları için ilçe müdürlükleri ve e-devlet üzerinden 2 Ocak'a kadar yapılacak

Kaçak yapılara son! Bakan Özhaseki resmen açıkladı: Bina Kimlik Sistemi hayata geçiriliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla ‘Bina Kimlik Sistemi’ni hayata geçirdiklerini açıkladı.

Sirius Yapı'dan konut sahibi olmak isteyenlere MülkPay Sistemi!

İzmirli inşaat firmaları arasında yer alan Sirius Yapı, ülkemizde ilk kez hayata geçirdiği paylaşımlı mülkiyet sistemi olan MülkPay'i tanıttı. İşte detaylar...

Yapı Denetim Birliği açıkladı; Sektörde, inşaat demiri izleme sistemi kayıtları ihmal edilmemeli

Yapı Denetim Birliği tarafından yapılan açıklamada, yapı denetim sektöründe yer alan tüm paydaşların, İnşaat Demiri İzleme Sistemi’nde kayıt yaptırmaları ve bu konuyu ihmal etmemeleri kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Sinpaş Yapı’da faizsiz finansmanı tercih edenlerin sayısı 8 yılda yüzde 850 arttı!

Sinpaş, 2021 yılında hayata geçirdiği Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nı genişletiyor. Şube sayısını 2023 sonuna kadar 70’e çıkacaklarını ifade eden Sinpaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, “Faizsiz finansmanı seçenlerin sayısı son sekiz yılda yüzde 850 arttı" şeklinde konuştu.

Son Dakika: İstanbul'da yapı denetim bölgelere ayrıldı!

6 Şubat depremlerinden sonra daha çok tartışılan ‘etkin yapı denetim sistemi’ kamunun da gündeminde yer aldı. Bu kapsamda İstanbul, yapı denetimi için 4 bölgeye ayrıldı. İşte hayata geçirilen yeni sitem...

Yapı denetimiyle 1 milyona yakın bina depreme karşı güvence altında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2001 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 1 milyona yakın bina ve 6,8 milyon bağımsız bölüm denetlendi.

Yapı Tasarruf Sistemi tutarları 2020 Haberi

Yapı Tasarruf Sistemi tutarları 2020

Devlet tarafından başlatılan konut hesabı ile vatandaşın konut alırken tasarruf etmesine imkan sunulurken şimdi de uygulamanın kapsamı genişletiliyor. 

Takvim'de yer alan habere göre; devlet konut almak isteyen vatandaşlar için yapı tasarruf sandığı sistemini oluşturacak. Bu sistemde konut almak isteyen kişiler için konut hesabı benzeri bir hesap açılacak. Peki Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi nedir?

Konut almak isteyen vatandaşlara, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hibe müjdesi geldi. 

Merkez Bankası bir yandan gerçekten ihtiyacı olan kişilere ucuz kredi ulaştırmanın yollarını ararken bir yandan da dolar kuru, altın fiyatları ve enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişi engellemek amacıyla adımlar atıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan yapı tasarruf sandığı bu kapsamda tekrar gündeme taşındı. Eskiden olduğu gibi vatandaşın yeniden konut sahibi...