26 / 04 / 2024

yapısal güçlendirme çalışmaları

yapısal güçlendirme çalışmaları

Kentsel dönüşüm ve yapısal güçlendirme çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Evini depreme karşı güçlendirmek isteyen İstanbullular dikkat! KİPTAŞ duyurdu: İstanbul Yenileniyor!  

KİPTAŞ "İstanbul Yenileniyor" projesi kapsamında bina güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Evini depreme karşı güçlendirmek isteyen İstanbullular dikkat! KİPTAŞ duyurdu: İstanbul Yenileniyor...

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

Kuyumculuğun başkentinden güzel haber! Kahramanmaraş'taki kuyumcukent 6 ay sonra üretime başlıyor

Deprem sonrasında büyük hasar alan Kahramanmaraş'taki Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi, yapılacak güçlendirme çalışmalarından sonra 6 ay sonra tekrar üretime başlayacak.

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Memurlara Temmuz'da yapılacak zam tutarı belli oldu! 3600 ek gösterge çalışmasıyla 14 bin lirayı aşacak

Milyonlarca memurun maşlarında ek artışlar sağlayacak 3600 ek gösterge çalışmalarından son düzlüğe girildi. Memurlar 3600 ek göstergenin çalışma barışını bozacak şekilde yasalaşmasından endişe ediyor. Öte yandan düzenlemeyle maaşlara yansıyacak zam oranı belli oldu.

Hükümetin 3600 ek gösterge çalışmasındaki maaş detayı ortaya çıktı! Devletin iki numaralı ismi açıkladı

Hükümet öğretmen, polis, hemşire din görevlisi gibi memurları ilgilendiren 3600 ek gösterge çalışmalarında sona doğru yaklaştı. Hemşireler, diğer sağlık bilimi lisansiyerleri de 3600 ek gösterge kapsamı içine alınacak. Çalışmadaki son durumu Binali Yıldırım açıkladı.

Türkiye'deki Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

KİPTAŞ We Haliç projesinde zemin güçlendirmeleri yapılıyor!

İBB iştiraki olan KİPTAŞ tarafından yapımı üstlenilen We Haliç kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Projede zemin güçlendirme çalışmaları yapılıyor. 

İstanbul'daki raylı sistem hatlarında çalışmalar hızlandı!

Önceki gün Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro hattının TBM indirme töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul yapılan raylı sistem çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinde son durum!

İBB iştiraki olan KİPTAŞ tarafından yapımı üstlenilen olaylı projelerden olan We Haliç projesinde çalışmalar hızlandı. Projede zemin güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Kamu binalarının depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

Kamuya ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ytong binaları depreme karşı güçlendiriyor!

Yapı malzemesi sektörünün öncü ve yenilikçi şirketleri arasında yer alan Türk Ytong, binaların depreme karşı güçlendirme çalışmalarını daha hafif ve daha yalıtımlı duvar malzemesi Ytong 0,09 ile desteklemeye devam ediyor.

Muğla Milas'taki eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları mecliste!

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

yapısal güçlendirme çalışmaları Haberi

yapısal güçlendirme çalışmaları

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, kentsel dönüşüm ve yapısal güçlendirme çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akın, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Akın, ''Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ilk 1996 yılında yürürlüğe giren, 1 Ocak 2019 yılında yenilenen “Türkiye Deprem Tehlike Haritası”, ülkemizin Hakkari’den Edirne’ye kadar pek çok ilinin yıllar içerisinde deprem ile karşılaştığını göstermektedir. Türkiye’nin aktif fay hatlarının bulunduğu deprem kuşağında yer alması, her an deprem ile karşılaşabilme riskini artırmaktadır.

Olası deprem riskine karşı şehir planlamasında ve riskli bina kontrollerinde gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda, vatandaşlarımızın can ve mal kaybı yaşaması gibi olumsuz sonuçlar yaşanacaktır'' diye konuştu.

Akın, şu açıklamalarda bulundu: ''Tüm ülkemizi yasa boğan ve genci yaşlısı binlerce kişinin ölümüne neden olan 1999...