19 / 04 / 2024

yargı konut kredisi faiz kararı

yargı konut kredisi faiz kararı

Bursa'da, bankanın konut kredisinden yüksek faiz almasıyla mağdur olan vatandaş, verdiği hukuk mücadelesinin sonucunda haklı bulundu. Yargıdan tüketici lehine konut kredisi faiz kararı verdi..

Yargıtay'dan konut kredisi sözleşmeleri ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi konut kredisi kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar aldı. Banka tarafından konut kredisi sözleşmesinde yer alan ve 284 bin TL ödenmesi koşu yer alan maddenin geçersiz olduğuna hükmedildi.

Yargıtay'dan emsal olacak konut kredisi kararı!

Yargıtay, Japon Yeni'ne endeksli çektiği konut kredisi taksiti, kurdaki artış nedeniyle iki katından fazla yükselten kişinin aylık ödemelerini düşüren yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yargıdan tüketici lehine konut kredisi faiz kararı!

Bursa'da, bankanın konut kredisinden yüksek faiz almasıyla mağdur olan vatandaş, verdiği hukuk mücadelesinin sonucunda haklı bulundu. Yargıdan tüketici lehine konut kredisi faiz kararı verdi..

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesine ilişkin karar!

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesi alan tüketicileri ilgilendiren karar geldi. Karar gereğince ekspertiz ücretleri iade edilmeyecek..

Yargıtay'dan konut kredisi borcunu yapılandıranlara müjde!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yargıtay İlamı gereğince, konut kredisi borcunu yapılandıran tüketiciler, yapılandırma masrafını geri alabilecek..

5 soruda konut kredisi dosya masrafı iadesi!

Yargıtay Kararı gereğince bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler ne için alındığı belli olmayan masrafların iadesini isteyebiliyor. Peki, iade nasıl alınır? İşte 5 soruda konut kredisi dosya masrafı iadesi..

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçe örneği 2017!

Yargıtay Kararı gereğince bankaların sebepsiz aldıkları dosya masrafları, talep edilmesi halinde iade ediliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iade dilekçe örneği 2017..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri!

Tüketiciden ne için alındığı bilinmeyen konut kredisi dosya masrafları Yargıtay kararı gereğince iade ediliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2016!

Yargıtayın almış aldığı karar gereğince tüketiciler, konut kredisi kullanım sürecinde kendilerinden kesilen dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi 2016 nasıl olur?

Konut kredisi komisyon iadesi dilekçesi!

Yargıtay ve yurdun çeşitli yerlerinden yerel mahkemelerin aldıkları karar gereğince konut kredisi için kesilen bazı masraflar iade edilebiliyor. İşte konut kredisi komisyon iadesi dilekçesi örneği..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği 2015!

Yargıtay Kararları gereğince konut kredisi dosya masrafları tüketicinin müracaatı halinde iade edilebiliyor. Peki, iade nasıl gerçekleşir? İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği 2015..

Konut kredisi yeniden yapılandırma yargıtay kararı!

Bankalar konut kredisi yeniden yapılandırma işlemi için tüketiciden bazı masrafların tahsili talep edebiliyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma yargıtay kararı!

Konut kredisi dosya masrafı geri alma işlemleri!

Yargıtay kararlarına göre, kendilerinden ne için istendiği belirtilmeden kesilen dosya masraflarının taraflarına iade edilmesi istenebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı geri alma işlemleri...

yargı konut kredisi faiz kararı Haberi

yargı konut kredisi faiz kararı

Bursa'da, bankanın konut kredisinden yüksek faiz almasıyla mağdur olan vatandaş, verdiği hukuk mücadelesinin sonucunda haklı çıktı. Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, 12 bankanın 21 Ağustos 2007 ve 22 Eylül 2011'de mevduat, kredi ve kredi kartı hizmeti alanında uzlaşarak ve uyumlu eylem içerisinde bulunarak tüketicilerden yüksek faiz üzerinden haksız kazanç sağladığını söyledi.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, söz konusu bankaların, 4054 Sayılı Rekabet Kanunu'nun 4. maddesini ihlal ettiğini söyleyen Yılmaz, "Başka bir deyişle ülkemizde faaliyet gösteren en güçlü 12 banka, en güçsüz, fakir ve gariban tüketicilerden mevduat, kredi ve kredi kartı hizmetlerinden deve yüküyle haksız kazanç sağlamışlardır." dedi.

Yılmaz, Rekabet Kurulu'nun bu haksız uygulamayı 2013 yılında tespit ettiğini ve bankalara gereken cezayı kestiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Ancak bu...