26 / 04 / 2024

yarım asırlık projeler

yarım asırlık projeler

Bugün cumhuriyetimiz 90 yaşına ulaştı. O gün vatanı demir ağlarla örmek en büyük altyapı yatırımı kabul ediliyordu. Bugün ise sağlıktan ulaşıma, savunmadan enerjiye milyar dolarlık projelerle Türkiye Cumhuriyeti geleceğe hazırlanıyor...

Kocaeli'nin yarım asırlık hayali teleferik projesinin yüzde 95'i tamamlandı!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunacak olan ve Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşım sağlayacak teleferik hattının yüzde 95'lik bölümü tamamlandı.

Erdoğan Bayraktar’dan, Bayraktar İnşaat’ın kuruluşunun 50’nci yılında tarihi konuşma!

İnşaat sektörünün lider kuruluşları arasında yer alan ve 50 senede 205 projeye imza atan Bayraktar İnşaat 50’inci kuruluş yılını kutladı. Bayraktar İnşaat’ın kurucusu Erdoğan Bayraktar'ın gecede yaptığı konuşma yarım asırlık geçmişinin muhasebesi niteliğindeydi.  

Akbank’ın genel müdürlük koltuğunda artık yeni bir isim oturacak!

12 yıldır Akbank'ta genel müdürlük yapan Hakan Binbaşgil yönetim kurulu başkanı yardımcısı olarak atanırken, bankanın yeni genel müdürü ise Cenk Kaan Gür oldu.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, Enflasyon Korumalı Tasarruf Kampanyası için düğmeye bastı!

Yarım asırlık Sinpaş Holding güvencesiyle faaliyet gösteren Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı; başlattığı yeni kampanyasıyla konut, iş yeri, araç alımlarında müşterilerine teslim tarihine kadar enflasyon artışından etkilenmeyen tasarruf modeli sunacak.

İhsan Gökşin Durusoy, Akiş GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor!

Akiş GYO Genel Müdürü, İhsan Gökşin Durusoy, 2022 sonu itibariyle Akkök Holding A.Ş.'de İcra Kurulu Başkanı görevini üstlenecek olması sebebiyle 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle, Genel Müdürlük görevinden ayrılacak. Peki Akiş GYO Genel Müdürü kim olacak? İşte ayrıntılar ve Akiş GYO'dan gelen o açıkl

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden işsizlere müjde! Personel alımı başladı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde işsiz vatandaşlara müjdeli haber geldi. Müdürlük personel alımı başlattığını duyurdu. İşte detaylar…

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden yapım karşılığı kiralama ihalesi! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kütahya'da yapım karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor. İhale 10 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Karayolları Genel Müdürlüğü arsa satıyor! İmarlı arsa almak isteyenler dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Karayolları Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü, Kırıkkale Merkez'de yer alan konut alanı-ticaret alanı ve park alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Tahsin Uçardağ'ın Trend GYO Genel Müdürlük görevi uzatıldı!

Trend GYO Genel Müdürlük görevini altı aylık süre için vekaleten yürüten Tahsin Uçardağ'ın 28 Şubat 2022'ye kadar görevini sürdürmesine karar verildi. 

Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Dünyadaki en değerli beş şirketten biri olan Amazon, 2017 yılında 2'nci genel müdürlük kampüsü için yer arayışında olduğunu duyurdu. Uzun süren değerlendirmeler ardından kampüs için Washington seçildi. Peki Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Özak GYO Büyükyalı Genel Müdürlük Binası 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli Zeytinburnu İlçesi Kazlıçeşme Mahallesi'nde yer alan Büyükyalı Genel Müdürlük binasına ilişkin değerleme raporunu yayınladı...

Kahramanmaraş'taki yarım asırlık konaklar restore edildi!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçede bulunan 500 yıllık konakları restore etti.

Migros genel müdürlük binasını 206 milyon TL'ye Koçak Gold'a sattı!

1975'ten bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Migros, genel müdürlük birimlerinin de bulunduğu binayı Koçak Gold Kuyumculuk'a 206 milyon TL'ye sattı. Firma, mülk sahibi olduğu binada kiracı oldu.

yarım asırlık projeler Haberi

yarım asırlık projeler


CUMHURİYET'İN kuruluşundan sonra başlatılan kalkınma hamlesini böylesine güzel anlatmış şair Behçet Kemal Çağlar... 10'uncu yıl marşı yazılalı 80 yıl oldu. Bugün cumhuriyetimiz 90 yaşına ulaştı. O gün vatanı demir ağlarla örmek en büyük altyapı yatırımı kabul ediliyordu. Bugün ise sağlıktan ulaşıma, savunmadan enerjiye milyar dolarlık projelerle Türkiye Cumhuriyeti geleceğe hazırlanıyor. 


90 yılda yapılanlar, bir anlamda yapılacakların garantisi. 1965-1975 yılları arasında Fırat Nehri üzerinde Keban Barajı inşa edilmesiydi bugün nükleer enerjiye geçişten bahsedecek bir altyapımız olmazdı. Atatürk eliyle Sümerbank kurulmamış olsaydı, bugün Türkiye Avrupa'nın tekstil ve hazır giyim üretim üstlerinden biri olabilir miydi? 1984'te F-16 uçaklarının üretimi için Türk-Amerikan ortaklığı ile TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi şirketi kurulmamış olsaydı, bugün insansız hava araçlarının üretiminden bahsetmek mümkün olmazdı. Bu gibi örnekleri çoğaltmak...