25 / 04 / 2024

yarın kalan inşaat fesih hakkı

yarın kalan inşaat fesih hakkı

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Belediye ve müteahhit ortaklığında yapılan inşaattan daire aldık. Bugün itibarıyla bize teslim edilmesi gereken tarih geçti ama asıl mesele inşaatın durdurulmasıdır. Proje dışı inşaat yapılmış vs. Haklarımız nelerdir? ' sorusunu yanıtladı.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Nüve inşaat ne demek?

TOKİ arsa başvurusu şartları arasında "Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2 yılda nüve kısmının tamamlanması" ifadesinin yer almasıyla nüve inşaat ne demek? sorusu da sıkça aratılır oldu. Peki Nüve inşaat ne demek?

Ziraat Bankası'nın 114 inşaat şirketinden 2.1 milyar TL'lik alacağı var!

Ziraat Bankası'nın hesaplarında incemeler yapan Sayıştay, bankanın 114 inşaat şirketinden toplam 2.1 milyar TL'lik kredi alacağı bulunduğunu ortaya koydu.

Mağdurlara müjde! Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar tamamlanacak!

Esenyurt Belediyesi, ilçede yarım kalan inşaatları tamamlamak için düğmeye bastı. 

Libya'da yarım kalan inşaat projeleri tamamlanacak!

Libya Dış Basın İdaresi Genel Müdürü Muhammed Tavil, Libya'da yarım kalan inşaat projelerin Türk şirketlerinin desteği ile tamamlanacağını dile getirdi.

Çukurova Havalimanı inşaatında son durum ne?

Çukurova Havalimanı, yarım kalan inşaatı ile hayal kırıklığı yarattı. İlk projenin sahibi Emre Arolat Mimarlık, proje üzerinde değişiklik yapılması konusunda bilgileri olmadığını, ortaya çıkabilecek yapısal güvenlik zafiyetlerinden dolayı sorumluluk kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Silivri 4. Etap Konutları'nın kaba inşaatında sona gelindi!

İnşaat çalışmalarında 7 ayın geride kaldığı Silivri 4. Etap Konutları'nın kaba inşaatı tamamlanmak üzere. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projenin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Selim Akın: Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz!

Akfen İnşaat'ın Loft projeleri hakkında bazı bilgiler veren Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, "Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz" dedi.

1. sınıf inşaat maliyetleri 2021!

2020 yılında uygulanacak inşaat metrekare maliyet bedelleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlendi. 1 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan cetvele göre, 1. sınıf inşaat maliyetleri 2021'de ne kadar oldu? İşte 1. sınıf inşaat maliyetleri 2021...

3. sınıf inşaat maliyetleri 2021!

3. sınıf inşaat maliyetleri 2021 yılında ne kadar oldu? İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan 3. sınıf inşaat maliyet bedelleri 2021...

1. sınıf inşaat maliyet bedelleri 2021'de ne kadar?

2021'de uygulanacak inşaat metrekare maliyet bedelleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlendi. Peki 1. sınıf inşaat maliyetleri 2021'de ne kadar?

3. sınıf inşaat maliyetleri 2021'de ne kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan 3. sınıf inşaat maliyet bedelleri 2021'de ne kadar oldu?

Antalya'da çöken tavan kalıbının altında kalan inşaat işçileri yaralandı!

Antalya Serik'te kongre ve kültür merkezi inşaatının çöken tavan kalıplarının altında kalması sonucunda yaralanan 2 işçi hastaneye kaldırıldı.

yarın kalan inşaat fesih hakkı Haberi

yarın kalan inşaat fesih hakkı

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Belediye ve müteahhit ortaklığında yapılan bir inşaatta daire almak için girişimde bulunduk. Bugün itibarıyla bize teslim edilmesi gereken tarih geçti ama asıl mesele inşaatın durdurulmasıdır. Proje dışı inşaat yapılmış, daireler küçükmüş, talep yokmuş vs. Ancak esas nedeni bilmiyoruz. Haklarımız nelerdir?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...


Belediye ve müteahhit ortaklığında yapılan bir inşaatta daire almak için girişimde bulunduk.

Bugün itibarıyla bize teslim edilmesi gereken tarih geçti ama asıl mesele inşaatın durdurulmasıdır.

Proje dışı inşaat yapılmış, daireler küçükmüş, talep yokmuş vs. Ancak esas nedeni bilmiyoruz. Haklarımız nelerdir? ● M.K.

★ ★ ★

Önce bir tespit yapalım. Sizin için sözleşmeyi fesih imkanı doğmuştur. Ama düşünülecek tek husus bu değil. Müteahhit taahhüdünü yerine getirmemiş. Size dairenizi teslim...