27 / 04 / 2024

yassıada sit alanı

yassıada sit alanı

Adalar Belediyesi 'SİT'TİR DİYEMEDİ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Yassıada ve Sivriada'nın imar planlarındaki değişiklik isteğini onaylayan kararının arkasında CHP'li Adalar Belediyesi'nin de olduğu ortaya çıktı...

Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi'nden 21.9 milyon TL'ye satılık doğal sit alanı!

Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Musalla Mahallesi 441 ada, 38 parselde yer alan 54 dönüm tarla tapulu 1. derece doğal sit alanını 21 milyon 893 bin 262 TL'ye satıyor...

Bakan Eroğlu: Yassıada fotoğrafını görmedim ama sahtedir!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yassıada fotoğraflarıyla ilgili, "Ben görmedim ama sahtedir. Yassıada'da da bizim orman alanımız yok. Çıplak bir kaya" diye yanıtladı.

Yassıada'da ek inşaat alanları oluşturuldu!

Yassıada’da talanın boyutları ortaya çıktı. 1. derece doğal ve tarihi sit, III . derece arkeolojik sit alanı olan Yassıada’da otel ve kongre merkezi inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Malatya Akçadağ'da 1.derece arkeolojik sit alanı kararı!

Malatya İli, Akçadağ İlçesi, Keller Mahallesi’nde yapılan incelemeler sonucunda belirlenen alan 1. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü resmi gazetede yayınlandı.

Isparta Yalvaç'taki Asarlık Tepe'ye 1. Derece Arkeolojik Sit alanı kararı!

Isparta Yalvaç İlçesi, Yukarıkaşıkara Köyü, Asarlık Tepe mevkiinde bulunan antik yerleşim alanının 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Antalya Aksu'da Çelebiyelbengis Tepesi'ne 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Antalya Aksu İlçesi, Güloluk Mahallesi'nde 130 ada 1458 parseldeki Çelebiyelbengis Tepesi'nin 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Antalya Serik'teki Kavak Tepesi'ne 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Antalya Serik İlçesi, Yumaklar Mahallesi sınırlarında, Kavak Tepesi’nin kuzeyindeki tepe üzerinde ve batısındaki düzlük alanın 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olmasına karar verildi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Antalya Elmalı'da 1. Derece Sit Alanı sınırları genişletildi!

Antalya Elmalı İlçesi, Yapraklı Mahallesi sınırları içerisinde Asartepe Mevkiinde tescil edilen 1. Derece Arkeolojik sit Alanı sınırlarının genişletilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Antalya Korkuteli'nde iki mahalledeki alana 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Antalya Korkuteli İlçesi, Küçüklü Mahallesi, Bakırlık Mevkii ve Çıvgalar Mahallesi'nde bulunan alanın 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bandırma'da özel mülkiyete ait parsele 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Balıkesir Bandırma ilçesi, Dedeoba köyü, Değirmendere mevkiindeki özel mülkiyete ait 122 ada, 14 parsel için 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İzmir Bayındır'daki kale kalıntısına 1 ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

İzmir Bayındır İlçesi, Çenikler Mahallesi, Kalebeli Mevkii 161 ada, 37 parseldeki kayıtlı taşınmaz ve çevresindeki kale kalıntısı, 1. Derece ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescillendi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İzmir Torbalı'da özel mülkiyetteki parsel, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi!

İzmir Torbalı'daki Karakızlar Mahallesi Süpürgelik Mevkii’nde L18b.24a pafta, 183 ve 188 parsellerinde yer alan, özel mülkiyette kayıtlı olan tümülüs, 1. Derece Sit Alanı ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Yassıada müze mi oluyor?

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Yassıada'yı " Demokrasi Adası " olarak "yap-işlet-devret" modeliyle müze olarak ülkeye kazandıracaklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu, gerekli izinler çıktığı anda projeye başlayacaklarını dile getirdi

yassıada sit alanı Haberi

yassıada sit alanı

İstanbul 5 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, geçen yıl Yassıada'nın Tarihi SİT AlaV nı' kapsamından çıkarılmasına karar vermişti. Anıt1ar Kurulu'nun 1979 yılında tarihi SİT alanı ilan ettiği adaya imar yolunu açan Koruma Bölge Kurulu kararının altında, Adalar Belediyesi Plan jl Proje Müdürü Sumru Süslü'nün imzasının da bulunduğu ortaya çıktı. Koruma Bölge Kurulu üyesi olan Süslü'nün Yassıada'nın tarihi SİT alanından çıkarılması için yapılan oylamada Başkan Mustafa Farsakoğlu'nun bilgisi dahilinde 'evet'oyu verdiği belirtildi. 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Başkan Mustafa Farsakoğlu, "Tarihi SİT'in kaldırılması o kadar önemli değil" dedi. Farsakoğlu, "Zaten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar değişikliğini, bu karara dayanarak değil, 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ve 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yapİşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun'a dayanarak aldı" şeklinde konuştu. 


Başbakan...