29 / 03 / 2024

yatıtım ortamı

yatıtım ortamı

Orman ve Su İşleri Bakanı Bakan Veysel Eroğlu “İşadamlarının işlerini kolay kılmak lazım. Tüm süreçleri hızlandırıp kazmayı vur demek lazım. Biz diyoruz ki bürokratik işlemleri azaltalım. Tüm işler bir kurumda toplansın” dedi.

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle uzun vadeli yatırımlar da askıya alındı. Kağıt, karton ambalaj sektöründe planlanan 500 milyon dolarlık fabrika yatırımının belirsiz ortam nedeniyle şimdilik ertelendiği belirtiliyor.

Müteahhitlikte yatırım ortamları iyileşmeli!

Müteahhitlik, Türkiye'nin ekonomisinin büyümesine katkı veren sektörler arasında yer alıyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, ülke ekonomisini büyütecek yatırımların yapılabilmesi için de yatırım ortamının iyileştirilmesi gerektiğini söylüyor.

Herkes şapkasını önüne alıp yatırım planı yapmalı!

Hürriyet yazarlarından Elir Ergu, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile röportaj gerçekleştirdi. Hamdi Akın, yeni gündemi ve yatırımları değerlendirdi ve “Yatırım ortamı giderek iyileşecek." dedi...

YDA Holding'ten Kazakistan'a hastane yatırımı!

YDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin, "Kazakistan'da uygun yatırım ortamı var ve yatırımcılar için imkanlar sunuluyor" dedi...

Yatırım Ortamını İyileştirecek Tasarı TBMM'de!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Türkiye yatırım için çok elverişli!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Şu anda Türkiye yatırım ortamı için gayet elverişli. 2019'a kadar bir seçim yok." dedi.

Gayrimenkulde ısı yalıtımına teşvik geliyor!

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Nedim Türkmen bugünkü yazısında Yatırım Ortamının İyileştirilmesi'ne ilişkin kanun teklifini kaleme aldı. İşte Nedim Türkmen'in o yazısı...

Ahmet Erdem: Ekonomi ve yatırım ortamı iyileştiriliyor!

Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyaloğu Toplantısı'nda konuşan Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, ekonomi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi yönündeki çalışmaların hızlandırıldığını belirtti.

Türkiye Varlık Fonu yatırım ortamını iyileştirecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye varlık fonunun ortaya çıkmasıyla, Türkiye'nin finansal altyapısını güçlendirecek adımlar atılmasıyla yatırım ortamının iyileşeceğini düşünüyorum.”

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi tasarısı TBMM'de kabul edildi!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kanunda vergi istisnaları da yer alıyor.

Veysel Eroğlu: Yatırım ortamı iyileştirilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Bakan Veysel Eroğlu “İşadamlarının işlerini kolay kılmak lazım. Tüm süreçleri hızlandırıp kazmayı vur demek lazım. Biz diyoruz ki bürokratik işlemleri azaltalım. Tüm işler bir kurumda toplansın” dedi.

Lütfi Elvan: Yatırım ortamı iyileşecek!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Elvan, "Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik 2016'da çok ciddi somut adımlar atacaklarını belirtti.

Ali Kibar: Sanayide yatırımın önü açılmalı!

"Seçim gölgesinde 1 yılı kaybettik" diyen sanayici gözünü, yeni hükümete çevirdi. Sanayici fiyat istikrarı, yatırım ortamının iyileştirilmesi, katma değerli üretime daha fazla teşvik için ekonominin yeni kurmaylarından acil hamle ve çözüm bekliyor.

yatıtım ortamı Haberi

yatıtım ortamı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve girişimcilerin önünün açılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu’na sunacağı öneriyi HABERTÜRK’e açıkladı. “İşleri kolay kılmak lazım. İşadamlarına, önüne çukurlar kazarak ‘hendekleri atla, dereyi yüz, dağları tırman, nehri yüzerek geç. Dağa tırmanacaksın, bayrağı şuraya dikeceksin’ demek olmaz” ifadelerini kullanan Bakan Eroğlu; enerji, maden ve HES projelerinde ilgili tüm kurumların bir çatı altında bir araya gelerek tüm izin ve yasal süreçleri tamamladıktan sonra yatırımcının önüne “kılçıksız” bir şekilde projeyi getirmesi gerektiğini söyledi.


BAKANLAR KURULU’NA PROJEYİ GÖTÜRÜYOR


Bakanlık olarak lisans vermek gibi bir düşüncelerinin olmadığını vurgulayan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “HES’lerde ise süreler çok uzuyor. Yatırımcı, nereye gideceğini, işlemleri bilmiyor. Diyelim ki DSİ bütün işlemleri yürütsün, izinleri falan alsın ihaleye öyle çıksın. Biz şimdi ne...