26 / 04 / 2024

yazlık almak iyi bir yatırım mı

yazlık almak iyi bir yatırım mı

Gayrimenkul uzmanları, yaz dönemlerinin en çok tartışılan konularından olan ‘yazlık alma’ fikrinin yatırım için iyi bir araç olmadığı görüşünde.

Her 100 kişiden 15’i, yatırım amaçlı yazlık almak istiyor!

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet’in yazlık ev sahipliği ve kullanım tercihlerini masaya yatırdığı özel araştırma dosyasına göre, kullanıcıların yüzde 70’i yazlık kiralamak yerine satın almayı tercih ettiğini, yüzde 15’i ise yatırım amaçlı düşündüğünü belirtiyor.

Yatırımın yeni adresi: Yazlık evler!

Salgın süresi boyunca Bodrum’a ilginin artması kira fiyatlarını 2 katına çıkardı. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Kira getirisi artınca amortisman süresi 8 yıla kadar geriledi. Yazlık almak iyi bir yatırım adresi haline geldi” diye konuştu.

Yazlık bölgelerden ev almak isteyenler dikkat!

Koronavirüs ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar yazlık bölgeleri tercih etmeye başladı. Bu durum o bölgelerdeki ev fiyatlarının artmasına neden oldu. Peki, yazlık bölgelerden ev alırken nelere dikkat edilmeli? 

Yazlık almak mı yoksa kiralamak mı daha avantajlı?

Yazlık ev almak mı mantıklı yoksa kiralamak mı daha avantajlı? Eğer tatil planları yaparken aklınızda bu soru varsa işte bölge bölge kira getirileri...

Yazlık ev almanın 7 avantajı!

Son zamanlarda yazlık ev almak isteyenlerin sayısı gittikçe artıyor. Şehirden uzaklaşıp, sahil bölgelerinde tatil geçirmeyi planlayanlar yazlık ev arayışına girdi. Peki, yazlık ev almanın avantajları nelerdir?

Ucuz yazlık satın almak isteyenler dikkat!

‘Hesaplı yazlık’ satın almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerekiyor. Uzmanlar, ramazandan sonra fiyatların yüzde 10 artacağını, sahil şeridinde satılık konut stokunun azalacağını söylüyor.

Yazlık alacaklar dikkat!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yazlık bölgelerdeki satışların arttığına dikkat çekerken yazlık satın almak isteyenlere uyarılarda bulundu. Atalay, “Yazlık yatırımı yaparken duygusal değil gerçekçi düşünün” dedi.

Türkiye yazlık almak için en uygun ikinci ülke!

İngiliz danışmanlık şirketi Fairfx yaptığı araştırmalar sonucunda yazlık satın almak için en uygun ikinci ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide meskenler için bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, yazlık eve muafiyet uygulanır mı? Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Brad Pitt ve Angelina Jolie çifti İzmir'den yazlık ev aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir’in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. Dünyaca tanınan ünlü isimlerin emlak danışmanlığını yürüten bir İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş açıkladı.

Brad Pitt ve Angelina Jolie İzmir Urla'dan yazlık aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir'in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş, çiftin villa için 2.6 milyon dolar ödediğini kaydetti.

Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışları artış gösterdi!

Konut satışlarına da yansıyan artış ile Türkiye genelinde Temmuz ayında % bin 589 konut satıldı. Özellikle Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışlarındaki artış sektöre hareketlilik getirdi.

1945 yılında Çırağan Sarayı yazlık otel yapılacak!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan harap haldeki Çırağan Sarayı'nı devralmak için harekete geçmiş. Belediye, sarayı yazı Boğaziçi'nde geçirmek isteyen turistler için yazlık otel haline getirecekmiş.

yazlık almak iyi bir yatırım mı Haberi

yazlık almak iyi bir yatırım mı

Yaz aylarının gelmesi ve tatil döneminin başlamasıyla yazlıklara akın edenlerin en büyük hayali tatillerini geçirdikleri yerlerden bir ev satın alabilmek. Yatırım amacıyla yazlık almanın ekonomik olarak doğru bir tercih olmadığını dile getiren uzmanlar, satın alma yerine kiralama seçeneğinin daha doğru olduğu görüşünde.

Onursal Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, yaz aylarında en çok ‘yatırım için yazlık alınır mı?’ sorusuyla karşılaştıklarını belirterek, yazlık alımlarını ekonomik bir yatırımdan ziyade sosyal bir yatırım olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Yazlık evlerin, kişinin kendisine, ailesine ve yaşam standartlarına yaptığı bir yatırım olabileceğine dikkati çeken Öngün, “Yatırım kelimesini kullanırken farklı etmenler devreye giriyor. Maddi durumunuz, almak istediğiniz yerin lokasyonu, o bölgenin potansiyeli, metrekare birim fiyatı, kira çarpanı, etrafınızda yer alan yaşam alanları... Ülkemizde yazlık alanların büyük çoğunluğu...