18 / 04 / 2024

Yedikule Bostanlarında son durum

Yedikule Bostanlarında son durum

Mahalle sakinleri Yedikule Bostanları'nın şantiye alanına dönüştürüldüğünü görünce adeta isyan etti. CHP Fatih İlçe Başkanlığı aralarında CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, bulunduğu bir grupla basın açıklaması yaptı.

Yedikule Bostanları’nda yıkım yeniden başladı!

Yüzyıllardır sebze üreten bostancıların barakalarının zabıta ekipleri tarafından kaldırılmasıyla Yedikule Bostanları’nda yıkım sesleri yeniden yükseldi. Toplam 60 dönüm olan ekilebilir bostan arazisinin yaklaşık 30 dönümü yok edilmişti.

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda son durum!

29 Ekim'de hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nda seferler bugün başladı. Havalimanına rahat ulaşım sağlamak için inşa edilen Halkalı - Arnavutköy - Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar sürüyor. İşte Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda son durum...

Deniz GYO'nun tespit davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bugün yaptığı yazılı açıklamada tespit davası hakkında son durum bildirisini yayınladı. 

İmar barışında son tarih!

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı başvurularında son tarih nedir?

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda son durum!

Alibeyköy-Eminönü arasındaki mesafeyi 35 dakikaya düşürecek Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda son durum görüntülendi. 

İmar barışında son ödeme tarihi!

İmar barışı başvurusu onaylanan yapı sahiplerinin Yapı Kayıt Belgesini alabilmesi için ödeme aşamasını da tamamlaması gerekiyor. Peki, imar barışında son ödeme tarihi ne zaman?

Hazine arazilerinin satışı ve kiralanmasında son hamle!

Hükümet, hazineye ait tarım arazilerinin satılması ve kiralanması için 2012 yılından bu yana çeşitli çalışmalar yapıyor. Hazine’ye ait tarım arazilerinin satışı ve kiralanmasında son hamle gerçekleştirildi. 

Gayrimenkul vergileri ödeme ve yapılandırmalarında son 1 hafta!

Değer artış kazancı vergisi ve kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ile emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırmalarında son 1 hafta kaldı..

Ayazma Emlak Konutları'nda son 18 daire!

Ayazma Emlak Konutları'nda son 18 daire için satışlar devam ediyor. Fiyatlar 451 bin TL'den başlıyor...

Değer artış kazancı vergisi beyanında son 1 hafta!

Gayrimenkulünü satarak kazanç elde eden kimselerden vergi mükellefi olanların beyanında son 1 hafta kaldı..

Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları’nda son fırsatlar!

Ceylan İnşaat’ın Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında devam eden projesi Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları’nda son dairelerde satışlar sürüyor. 

Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 4 yıl önce Kadir Topbaş tarafından iptal edilen 'Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay verdi..

Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda son durum!

2012 yılında temeli atılan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun ilk etabı 15 Aralık 2017 Cuma günü hizmete açıldı. Peki, Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda son durum ne?

Kapalıçarşı restorasyon çalışmalarında son durum ne?

558 yıllık Kapalıçarşı’nın çatı izolasyonunun yüzde 85’i tamamlandı. Peki, Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Yedikule Bostanlarında son durum Haberi

Yedikule Bostanlarında son durum

Yedikule bostanlarında bulunan sur dibindeki barakaların bir kısmının yıkılmasının ardından yıkılan alanlara park yapılacağı gündeme gelmişti. Barakaların yıkılması ile bostancılık yapamaz hale gelen bostancılar ve mahalle sakinleri alana park yapılmasını talep etmişti. Ancak bostanlarından olan mahalle sakinleri hayal ettikleri parktan da olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yedikule Kapısı Suriçi kesiminde yıkılan bostan alanına park bekleyen mahalle sakinleri alana demir parmaklıkların örüldüğünü ve mıcır döküldüğünü gördü. Bunun üzerine Fatih Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni arayan mahalle sakinleri hiçbir yetkiliden bilgi alamadığını söyledi. Alanda Suriyeli işçilerin çalıştığı gözlemlenirken CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer'de bilgi almak için önceki gün (Pazartesi) alana geldi.


Vatandaşların uyarması üzerine alana geldiklerini söyleyen Özimer, "Suriyeli işçiler şantiye alanı inşa ettiğini söylemekte. Vatandaşlar bizi uyardı ve öbek...