18 / 04 / 2024

Yedikule park yapımı

Yedikule park yapımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin projesi kapsamında tarihi Yedikule Bostanlarının yıkımı dün de sürdü. Yıkıma tepki gösteren ve aralarında arkeolog ve mimarların bulunduğu grup polis zoruyla alandan çıkarıldı. Yıkım, UNESCO sözleşmesine aykırı...

Altındağ Servis Park projesinin yapımında sona gelindi!

Ankara Altındağ'da, yapımına kısa bir süre önce başlanan "Servis Park" projesinin yapımı tamamlanıyor. ServisPark ile Altındağ'ın önemli bir sorununu daha çözülecek.

İstanbul Avrupa Yakası'nda 710 bin metrekarelik park yapılacak!

İBB Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü semt parkları, kavşakları ve kamu bahçelerinde revizyon ve yapım işi ihalesini 18 Eylül 2018 Salı günü yapacak...

Sultangazi kent ormanına botanik park yapılacak!

Sultangazi’de 2010’da yapımına başlanan bin 620 dönümlük kent ormanı botanik park olacak. Yılda 2.5 milyon kişinin gittiği bölgede spor sahaları, çocuk oyun alanları ve kafeteryalar yapılacak.

Yeşilyurt'ta otel yapımına izin veren plan geri çekildi!

Yeşilyurt'ta Bakanlık tarafından park alanından çıkarılıp turizm alanına çevrilen ve 15 katlı iki otel yapımına izin veren plan değişikliği Bakırköy Belediyesi’nin itirazı ile geri çekildi. Bölge yeşil kalacak...

Outdoor Factory tema park yapımını sektöre dönüştürdü!

Yedi yıl önce kurulan ve geçtiğimiz yıl 120 milyon TL büyüklüğe ulaşan Outdoor Factory, Outdoor Factory tema park yapımını sektöre dönüştürdü.

Ege Yapı Yedikule projesinde bağımsız birim sayısı 161 oldu!

Emlak Konut güvencesiyle inşa edilecek olan Ege Yapı Fatih Yedikule'de yapımı planlanan projede bağımsız bölüm sayısı 161 oldu.

Mersin'e Demokrasi Parkı yapılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentsel tasarım projesi kapsamında Demokrasi Kavşağı’nda park yapım çalışmalarını hızlandırdı.

Kartal'da park yapım çalışmaları devam ediyor!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yapımı tamamlandığında ilçedeki en büyük park olacak olan Havuz Sokak’taki park alanında incelemelerde bulundu.

Kumluca Beykonak'ta park yapımı başladı!

KUMLUCA Belediyesi tarafından ilçenin büyük mahallelerinden Beykonak'ta park ve sosyal donatı alanı yapılması için çalışma başlatıldı.

Adana 15 Temmuz Parkı tasarım ödülleri sahiplerini buldu!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, merkez Yüreğir İlçesi Seyhan Nehri kıyısında yapımını planladıkları 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Sanat Galerisi için açılan mimarı proje yarışmasında dereceye gelen genç mimarları ödüllendirdi.

Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması başladı!

Bandırma'daki, Kurtuluş Savaşı döneminde 61. Tümen emtia, mühimmat depolama alanı ve seyyar piyade intikal noktası olarak kullanılan askeri alanının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından alana tematik park yapımı için “Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması” açıldı.

Bilecik Yediler Parkı’nın yapım çalışmaları başladı!

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın vizyon projelerinden biri olan Yediler Parkı’nın yapım çalışmaları başladı.

Çorlu Alipaşa Parkı'nın yapımı tamamlandı!

Alipaşa Mahallesi Yükselen Caddesi'nde yapımı tamamlanan parka 'Alipaşa Parkı' adı verildi. Yapımı tamamlanan ve halkımızın hizmetine sunulan Alipaşa Parkı, 2.571 metrekare toplam ve 742,50 metrekare yeşil alana sahip.

Yedikule park yapımı Haberi

Yedikule park yapımı

Aralarında arkeolog ve mimarların da bulunduğu bir grup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı yıkım ekiplerinin bostanları tamamen yok edeceği haberi üzerine sabah saatlerinden itibaren bölgede beklemeye başladı. Çevik kuvvet ekipleri, öğlen saatlerinde bu grubu zorla dışarıya çıkardı. Gruptakilerin, bu yıkımın hukuksuz ve yasalara aykırı yapıldığını belirtmesine rağmen, polisin tutumu değişmedi. Polis müdahalesinin ardından, yıkım araçları tekrar çalışmaya başladı. 


Polis müdahalesinden önce başka bir grubun bostanlara gelerek, yıkıma karşı çıkanlarla tartışması ve "biz bostanları istemiyoruz", "burası Taksim olmayacak" ve "Hükümet ne derse o olacak" sözleri üzerine gerilim yaşandı. Grubun bütün ikna çalışmalarına rağmen oldukça sert tepkiler vermeye devam eden şahısların olay yerinden ayrılmasının hemen sonrasında polisin bostandaki gruba "halk sizden rahatsız" diyerek müdahale etmesi dikkat çekti. Müdahale sırasında bir polis amiri,...