26 / 04 / 2024

Yelda Olcay Uçkan olimpos imar açıklaması

Yelda Olcay Uçkan olimpos imar açıklaması

Olimpos Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, Olimpos'un imar planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uçkun, "Planla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek, bungalov tarzı evlerin yoğunluğu yüzde 50 oranında düşürülecek" dedi...

Türkiye Sigorta Birliği’nin yeni Başkanı açıklandı! Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, TSB Başkanı oldu!

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan seçimler ile sigortacılar yeni başkanını seçti. TSB Başkan Yardımcısı olan Uğur Gülen, birliğin Başkanlık görevine seçildi.

Başkan Ünverdi: ‘İthalat ve ihracat sekteye uğradı’

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Mersin Limanı’ndaki yoğunluk yüzünden hem ithalatın hem de ihracatın sekteye uğradığını ifade etti. Başkan Ünverdi, yaşanan problemlerin çözümü için çalıştıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Çocuğu olan ailelere 5500 TL ödenecek! İşte şartlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Çocuğu olan aileleri 5500 TL yardım yapılacak. İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı yardımcısı açıkladı! 131 şüphelinin depremde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edildi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "131 şüphelinin depremde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edilmiş, bunlardan 1'i tutuklanmış, 113'ü hakkında gözaltı talimatı verilmiştir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanından onay çıktı! Sadece çocuğu olan anne ve babalara 5.500 destek ödemesi! Elinizi çabuk tutun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı. Çocuğu olan anne ve babalara cep harçlığı verilecek. İşte o detaylar!

İsa Uçar otel odasında ölü bulundu! Uçar Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsa Uçar Kimdir?

Bugün saat 10.00 sıralarında İstanbul Büyükçekmece'de bir otele giriş yapan Uçar Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsa Uçar, kaldığı otel odasında ölü bulundu. 

Ev kiraları uçuyor! İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı herkesin söylemekten çekindiği gerçeği açıkladı

İstanbul'da ev kiralarının uçuşa geçmesi, vatandaşın cebini de bir hayli zorluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, en sonunda gelin, kaynana ve eltinin bir arada yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi.

Hüsnü Akhan, yeniden Doğuş GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu! 

Hüsnü Akhan, yeniden Doğuş GYO Yönetim Kurulu başkanı olarak seçildi. 

En iyi kameraya sahip olduğu kanıtladı: Honor Magic 4 Ultimate! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Honor Magic 4 Ultimate tanıtıldı ve DxOMark'ta 95 puan alarak birincilik unvanını kazandı. En iyi kameraya sahip olduğu tescillenmiş oldu! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul’u inadına yapacağız!

AK Parti İstanbul 7. Olağan Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kanal İstanbul projemizin tüm teknik çalışmaları tamamlandı. Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız. İnadına yapacağız” dedi.

Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşma engellenecek!

Olimpos Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, Olimpos'un imar planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uçkun, "Planla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek, bungalov tarzı evlerin yoğunluğu yüzde 50 oranında düşürülecek" dedi...

Hayal Olcay, Tepe Emlak Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Tepe İnşaat Yatırım Projeleri Koordinatörü olarak önemli projelere imza atan ve 2014’ten itibaren Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü olan Hayal Olcay, 1 Aralık 2019 tarihinde şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

Hayal Olcay Tepe Emlak Yönetim Kurulu başkanı oldu! 

Tepe İnşaat Yatırım Projeleri Koordinatörü olarak birçok projeye imza atan, Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü olan Hayal Olcay,Yönetim Kurulu Başkanı oldu...

Yelda Olcay Uçkan olimpos imar açıklaması Haberi

Yelda Olcay Uçkan olimpos imar açıklaması

Antalya'daki dünyaca ünlü Olimpos Antik Kenti için hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'nın bölgedeki kazı çalışmalarına olumlu etki ederek kültür mirasının eskisinden daha fazla korunmasını sağlamayacağı öngörülüyor.

Anadolu Ajansı'ndan Tahsin Küçükkaraca'nın haberine göre; Likya Antik Şehri'ne ev sahipliği yapan Olimpos'un Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Olimpos için hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'na göre arkeolojik veri barındırmadığı ifade edilen 24 hektarlık bir alanda sit statüsü değişikliği yapıldığı hazırlandı. 

Bölgede bungalov evlerin düzensiz şekilde artmasıyla altyapı, ulaşım ve dere taşkını gibi sorunların yaşandığını belirten Uçkan, bunların çözümüne ilişkin bölgeden gelen talebe karşı plan çalışması yapıldığını kaydetti.

Öncelikle bölgenin jeoradar sistemiyle tarandığına dikkat çeken Uçkan, "Olimpos Antik Kenti'nde 36 parselde 81 noktada sondaj çalışması yapıldı. Buradan...