19 / 04 / 2024

yeni Çevre Düzeni Planı

yeni Çevre Düzeni Planı

Taksim'i, Boğaz'ı, sahili unutun... Kartal, Pendik, Ataşehir, Esenyurt, Başakşehir ve Silivri'ye dönün. Çünkü yeni Çevre Düzeni Planı ile yakın gelecekte bu 6 bölge en gözde ticaret ve konut alanları olacak.

Bakan Uraloğlu açıkladı! İzmir'e YHT geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmir'de yeni çevre yolu projesini de bitirdiklerini kaydederek, "Yüksek hızlı tren İzmir'e inşallah geliyor." diye konuştu.

Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki kaç dil biliyor?

Yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki kaç dil biliyor? İşte ayrıntılar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan 3 yeni atama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda üç yeni atama gerçekleştirildi. İşte o atamalar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sözleşmeli personellerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalışan sözleşmeli personeller için yeni bir düzenleme yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projelerinde yeni mezun mühendis ve mimarlar görev alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Mersin Anamur, İzmir, Samsun, Balıkesir Ayvalık, Diyarbakır Sur İçi ve Eskişehir'de yer alan 8 projesinde yeni mezun mühendis ve mimarlar görev alacak...

Çevre ve şehircilik projelerinde yeni mezunlar istihdam edilecek!

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) HİTAM Orta Ölçekli Üretim ve Ticaret Üssü Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çevre ve şehircilik projelerinde yeni mezunların istihdam edileceğini dile getirdi. 

Bursa'da yeni çevre düzeni planı: Sanayi alanları artacak mı?

Bursa’nın 2040 Yılı 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı, kentte bir kez daha ‘sanayi alanları’ tartışmasını gündeme taşıdı. Sanayiciler, kentte büyük ölçekli yatırımlar için alan kalmadığını ileri sürdü.

Moskova'da paralı yeni çevre yolu inşa edilecek!

Moskova Belediyesi, MKAD olarak bilinen çevre yolunun güney kısmına Solntsevo'dan Jeleznodorojnıy'e kadar uzanacak çevre yolu inşa edecek...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Uzungöl için yeni plan!

Türkiye'nin doğa turizmindeki en önemli merkezleri arasında yer alan Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planı hazırladı.

Yeni çevre düzeni planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Çevre Düzeni Planı” tanımı değiştirildi. Peki, yeni çevre düzeni planı nedir?

Süleyman Çetinsaya yeni yönetim sistemini değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yeni yönetim sistemi değerlendirdi. Çetinsaya, yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u tebrik etti.

Denizli yeni çevre yoluna kavuşuyor!

Denizli'de hayata geçirdiği ulaşım projeleri ile kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, geleceğe damga vuran projelerine son sürat devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik'in sözleşmeli personellerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalışan sözleşmeli personellere yeni düzenleme geldi..

yeni Çevre Düzeni Planı Haberi

yeni Çevre Düzeni Planı
Büyükşehir Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz günlerde kabul edilen Çevre Düzeni Planı ile 6 ilçenin yıldızı parlıyor. "İstanbul'un Anayasası" olarak nitelendirilen plana göre Silivri, Kartal, Pendik, Ataşehir, Esenyurt ve Başakşehir, kentin en gözde ticaret ve konut merkezi haline gelecek.
Çevre Planı'na göre önümüzdeki günlerde Avrupa yakasında 9, Anadolu yakasında ise 7 ticaret ve hizmet merkezi açılacak. İnşa edilecek ticaret merkezlerinin konumları, hem limanlara, hem hava alanlarına hemde Tem otoyollarına yakın yerlerde konumlandırılacak.
TARİHİ DOKU BOZULMASIN
Çevre Düzeni Planı'na başta CHP'liler ve meslek odaları olmak üzere birçok kesim tepki gösteriyor. Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Eyüp Muhçu, planın ulaşım, havza ve tarım arazilerine yapılaşma getireceğini savunuyor. Şube Başkanı Muhçu, planın ayrıca İstanbul Boğazı ve tarihi mekanlara da iş alanları kurulmasını öngördüğü gerekçesiyle karşı çıkıyor.
Plana itiraz...