18 / 04 / 2024

yeni inşaatlarda emlak vergisi muafiyeti 2014

yeni inşaatlarda emlak vergisi muafiyeti 2014

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununda yer alan geçici muafiyetler gereğince yeni binada emlak vergisi belli bir süre indirimli olarak uygulanıyor. Peki, yeni inşaatlarda emlak vergisi muafiyeti esasları nelerdir?

Çarpıcı rapor! Çin'de emlak satışları yüzde 50'den fazla düşecek!

China Real Estate Information Corp. tarafından açıklanan verilere göre son dönemlerde yaşadığı gayrimenkul kriziyle gündeme gelen Çin'de emlak satışları nın yüzde 50'den fazla düşeceğini belirtti.

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

TÜİK tarafından açıklanan daire bazında alınan ruhsat sayısı rakamlarında büyük bir düşüş yaşandı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısının 1.4 milyon adetlerden 520 bine kadar düştüğü belirlendi. Peki sektör nasıl hareketlenir?  

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Çin'deki emlak sektörü alarm veriyor! Konut stokunun temizlenmesi 10 yıldan fazla sürer...

Çin'deki emlak sektörü, yerel yönetimlerin borç sorunları ve zayıflayan küresel talepten dolayı daralmaya başladı. Bu durum konut stoklarının artmasına neden oldu.

Çin'de emlak piyasası daraldı!

Çin'deki emlak sektörü, yerel yönetimlerin borç sorunları ve zayıflayan küresel talep gibi faktörlerin bir araya gelmesi ile daralmaya başladı. 

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

20 yıllık inşaat işçisinin yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi! 

Isparta'da 20 yıldır inşaatlarda inşaat işçisi olarak çalışan lise mezunu Süleyman Erdeğer, boş zamanlarında hobi olarak yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi.

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

Yeni Bir Arsa Emlak Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Bir Arsa Emlak Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de Tevfik Sezgin tarafından kuruldu.

Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası... Dolar resmen meydan okuyor

Dolar endeksi 20 yıl aradan sonra zirveye yükselirken gelişmiş ülkelerin para birimlerine karşı hızlıca yükseldi. Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası'na dolar resmen meydan okuyor...

İnşaat maliyetlerindeki artış sektörü zorluyor: Yeni inşaatlar için yükselişler durdurulmalı!

İnşaat maliyetlerinde artış durmuyor. Sektöre göre inşaat maliyetlerindeki gerçek artış yüzde 250'ler seviyesinde. Firmalar önlerini görebilmek ve yeni inşaatlara başlamak için maliyet artışlarının durdurulmasını istiyor.

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

Yeni Asil İnşaat Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Asil İnşaat Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Najı Vannees Alladdulı tarafından kuruldu.

yeni inşaatlarda emlak vergisi muafiyeti 2014 Haberi

yeni inşaatlarda emlak vergisi muafiyeti 2014

Yeni inşaatlarda emlak vergisi muafiyeti!

Yeni inşaatlarda emlak vergisinin nasıl alınması gerektiği, emlak vergisi kanunu kapsamında madde 5'te açıklanıyor. Kanunda yer alan geçici muafiyetler gereğince yeni binada emlak vergisi belli bir süre indirimli olarak uygulanıyor:


Geçici muafiyetler; Mesken olarak kullanılan bina veya apartman dairelerinin  2.500 Yeni Türk Lirasından az olmamak üzere vergi değerinin 1/4'ü, inşalarının sona erdiği yılı takip eden bütçe yılından itibaren 5 yıl süre ile geçici muafiyetten faydalandırılır. 


Bu binaların, bina apartman ise dairelerin, mesken olarak kullanılması şartı ile, satın alma veya sair suretle iktisap olunması halinde de yukarıdaki muaflık hükmü kalan süre için uygulanır. 


Mevcut binalara ilave yapılması halinde, 33'üncü maddenin (1) sayılı bendine göre beyan edilen değerden bu kısma isabet eden değer için, yukarıda yazılı muafiyet aynı şart ve...