20 / 04 / 2024

yeni konut almak için satılan konutun gelir vergisi

yeni konut almak için satılan konutun gelir vergisi

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yeni ev almak için satılan evin gelir vergisi ödenir mi?

Tahincioğlu'ndan konut almak isteyenlere büyük fırsat! Vadeler uzatıldı, peşinatlar düştü! 

Tahincioğlu konut almak isteyenler için; Nidapark Ataşehir, Nidapark Çankaya, Nidapark Çengelköy ve Nidapark Gündoğan projelerinde geçerli olacak yeni kampanya ve avantajlı ödeme seçenekleri oluşturdu.

Yatırımcılar dikkat! Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Rusya'da yapılan yeni bir araştırma şehirleri yeni konut edinme kolaylığına göre sıraladı. Peki Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Yeni konut kampanyasında faiz oranı ne olacak? 

Ev almak isteyenler yeni konut kredisi faiz kararını merakla sorguluyor. Bu kapsamda konut kredisi kampanyası için başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor.

Düşük faizli konut kredisi almak isteyenler dikkat! Yeni konut kredisinden kimler faydalanacak?

İlk kez ev almak isteyenler için konut kredisinde devlet desteği geliyor. Ev sahibi olmak için bekleyen milyonlarca vatandaş yeni konut kredisinin detaylarını merak ediyor. Peki yeni konut kredisinden kimler faydalanacak? 

Emlak sektörünü diriltecek hamle: Ziraat, Halkbank, Vakıfbank'tan yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi geliyor!  

Son dakika detaylara göre, Merkez Bankası ve BDDK harekete geçti. Yeni konut kredisi için çalışmalar hızlandırıldı. bu kapsamda ev almak isteyenlere kamu bankaları aracılığıyla 180 ay vade ve yüzde 1,20 faiz seviyelerinde çeşitli kampanyalar düzenlenecek. İşte detaylar...

Yeni konut finansmanı yürürlüğe girdi! 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut müjdesi!

Merakla beklenen yeni konut finansmanı programı, yürürlüğe girdi. Buna göre yüzde 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut almak mümkün olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında İstanbul 1’inci; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2’nci bölge diğer iller de 3’üncü bölge şeklinde belirlen

Ev alacaklar dikkat! Resmen açıklandı! Konut almak için şu an doğru zaman mı?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Remzi Özdemir, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve konut almak için doğru zaman olup olmadığını kaleme aldı. Peki konut almak için şu an doğru zaman mı? İşte ayrıntılar...

TOKİ'nin yeni projeleri için tarih açıklandı! TOKİ'den konut almak isteyenlere son dakika müjdesi! İşte il il o projeler

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projelerinin tarihlerini de açıkladı. Peki TOKİ hangi illerde konut inşa edecek? İşte il il o projeler...

Konut almak için şu an doğru zaman mı? Fiyatlar düşecek mi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Esfender Korkmaz, bugünkü köşesinde şu an konut almak için doğru zaman olup olmadığını, konut satışlarını ve konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Esfender Korkmaz'ın 'Konut alma zamanı mı?' başlıklı yazısı...

Risk almayın yeni konut alın!

İZEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, konut satın almak ya da kiralamak isteyen vatandaşları uyardı. Akgün, vatandaşların yeni konut almaları gerektiğini ifade etti.

Yeni konut fiyatlarında artış!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Ağustos raporu yayımlandı. Rapora göre, Türkiye genelinde yeni konut fiyatları, ağustosta aylık yüzde 0,75 arttı.

Yeni konut fiyatları Ağustos'ta yüzde 0,75 arttı!

Garanti'nin desteğiyle Reidin ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Ağustos raporu yayımlandı. Türkiye genelinde yeni konut fiyatları, ağustosta aylık yüzde 0,75 arttı.

Ağustos'ta yeni konut fiyat endeksi yüzde 0.75 arttı!

Reidin ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Ağustos ayı raporu yayınlandı. Buna göre, yeni konut fiyatlarında Ağustos'ta bir önceki aya göre %0,75, geçen yılın aynı dönemine göre ise %7,24 artış meydana geldi.

yeni konut almak için satılan konutun gelir vergisi Haberi

yeni konut almak için satılan konutun gelir vergisi

Yeni ev almak için satılan evin gelir vergisi!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Gelir vergisi olarak da nitelendirilen bu vergi ile ilgili esaslar Gelir Vergisi Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Gelir Vergisi kanununda belirtilen mal ve haklar, 01.01.2007 ve sonrasında elde edilmiş ise iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar, değer artış kazancı olarak değerlendiriliyor.


Eğer elden çıkarma, iktisap tarihinden başlayarak beş yıldan daha fazla bir süre sonra gerçekleşmişse, elde edilen kazanç değer artışı kazancı olarak vergilendirilmiyor.


Vergilendirme sürecinde bazı kurallara bağlı istisna uygulaması bulunuyor. Peki, gelir vergisi muafiyeti şartları nelerdir? Gelir vergisi istisnası nedir?


Gelir vergisi istisnası..

Yeni Gelir Vergisi Tasarısı’na göre yeni ev almak için satılan ev,...