29 / 03 / 2024

yeni konut fityatlarında artış

yeni konut fityatlarında artış

İkinci el konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,31 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,78 oranında, yeni konut fiyatları geçtiğimiz ay, bir önceki aya göre yüzde 1,84 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,03 oranında yükseld

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında aylık bazda yüzde 1,5 artış göstererek, 661 bine çıkmasına rağmen piyasa beklentilerini karşılayamadı.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Yeni konut kampanyasında faiz oranı ne olacak? 

Ev almak isteyenler yeni konut kredisi faiz kararını merakla sorguluyor. Bu kapsamda konut kredisi kampanyası için başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalışla beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalış göstererek, beklentilerin altında kaldı.

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

ABD’de yeni konut satışları tahminlerin altında kaydedildi!

ABD'de Şubat ayında yeni konut satışları, piyasa beklentilerinin altında kalarak aylık yüzde 1,1 artışla 640 bin seviyesine yükseldi.

Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın! 

Yeni Konut Finansman Programı kapsamında, kanun teklifinin birinci maddesinin resmen kabul edildiği açıklandı. Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

Yeni konut kampanyasında taksitler belli oldu! Ayda kaç lira taksitle ev alabilirsiniz?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan "Yeni Evim" kampanyası ile orta gelirli kesime yeni konut alımında sağlanacak avantajlar da belli oldu.

Konut piyasasında ev sahiplerinden kiracıyı bezdiren yeni taktikler! Elektrik ve su aboneliği yok

Konut fiyatlarındaki aşırı yükseliş ve konut arzında yaşanan problemler kiracıların olağanüstü kira artışlarına mecburen 'evet' demelerine neden oldu. Ev sahipleriyse istedikleri kirayı alamadığı kiracıyı evden çıkarmak için yeni taktiklere başvuruyor. İşte detaylar..

Konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artış oldukça yüksek seviyelere geldi. Peki konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı merakla beklenen yeni konut satışları rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre, ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında azaldı.

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklenenden fazla arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, ABD'de yeni konut satışları, Ocak ayında aylık yüzde 4,3 artarak 923 bine ulaştı ve beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

ABD'de yeni konut satışları Kasım ayında beklenenden fazla azaldı!

ABD'de yeni konut satışları, Kasım ayında beklentilerin üzerinde düşüş göstererek aylık yüzde 11 azalışla 841 bine geriledi.

yeni konut fityatlarında artış Haberi

yeni konut fityatlarında artış


İkinci el konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,31 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,78 oranında, yeni konut fiyatları geçtiğimiz ay, bir önceki aya göre yüzde 1,84 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,03 oranında yükseldi.Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği (GYODER) tarafından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'deki ikinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin 2013 Haziran ayı raporu yayınlandı.Garanti'nin desteğiyle hazırlanan ve ikinci el konutları içeren REIDIN.com Emlak Endeks'ine göre, Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi'nde bir önceki aya göre yüzde 1,31, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,78 oranında artış gerçekleşti. İstanbul, bir önceki aya göre metrekare başına yüzde 1,66 değer artışıyla, Haziran 2013'de ikinci el...