26 / 04 / 2024

yeni marinalar

yeni marinalar

Son 4-5 yılda önemi anlaşılan ve öne çıkan bir yatırım alanı haline gelen marinacılık sektörüne, Doğuştan Ülker'e ve Doğan Grubu'na kadar birçok büyük holding yatırım yaptı...

Antalya 5 yıl sonra yeni kongre merkezleri, marina ve spor merkezlerine sahip olacak!

Uluslararası Kongre Organizatörleri'ne seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, beş yıl sonra Antalya’nın yeni kongre merkezleri, yeni marinalar ve spor merkezleri ile çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacağını belirtti.

Yenişehir'de turizm açısından neler bulunacak?

Yenişehir'de turizm açısından neler bulunacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. 146 milyon metrekare yeşil alanın yer aldığı projede serbest bölgeler, kültür merkezi ve marinalar bulunuyor.

Yenişehir marina yat bağlama kapasitesi ne olacak?

Yenişehir projesi, 50 milyar dolarlık yatırım bedeli ile 7 milyon 500 bin kişinin yaşamını sürdüreceği bir alan haline gelecek. Çalışmalarına henüz başlanmayan projede marinalar bulunacak.

Yenişehir'de marina yer alacak mı?

Yeni Şehir projesinde konutların yanı sıra müze, sergi alanı, otopark, cami ve birçok sosyal aktivite alanı bulunacak. Projede ayrıca küçük teknelerin park edeceği marinalar yer alacak...

Liman ve marinalar için kira indirimi yapılmadı!

Tersanelerde yıllık gelire göre kira ödenmesi yasa tasarısı Meclis'ten geçti. Yeni yasayla tersaneciler yıllık cirolarının binde biri kadar kira ödeyecek. Tasarıda yer alan liman ve marinalar ise kapsam dışı bırakıldı...

Filli Boya'dan yeni duvar kaplama sistemi

Filli Boya, Capaver Cam Tekstili Duvar Kaplama Sistemi" ile Türkiye'ye hem yeni bir dekorasyon anlayışı getiriyor.

Malatya'nın kentsel dönüşümüne yeni komisyon

Malatya'da Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni bir komisyon oluşturuldu.

Beşikçiler'e yeni plaza

1983 yılında kurulan Beşikçiler Otomotiv, bayiliğini yaptığı DFM, Proton ve GAZ markaları ile E-5 Gülsuyu kavşağındaki yeni binasında hizmete başladı.

Skil'den yeni Masters serisi

Elektrikli el aletleri üreticisi Skil, profesyoneller için tasarladığı, kullanıcılarına sağlamlık, performans ve değerin birlikteliğini sunan yeni serisi Skil Masters'ı piyasaya sunuyor

Kale'den 3 yeni ürün

Kale Kapı Pencere Sistemleri, 12 - 15 Mart tarihleri arasında düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Pencere 2009 Fuarı'nda yeni ürünlerini sergileyecek.

FiYaka'dan metrekaresi 800 TL'lik yedi yeni proje

FiYapı, bu yıl Fiyaka markasıyla metrekaresi ortalama 800 TL olacak yedi yeni ekonomik konut projesinin lansmanını yapacak.

Ağaoğlu My World'de yeni kampanya!

Ağaoğlu, inşaatı biten ve oturulmaya hazır halde bulunan Ataşehir'deki My World için yeni bir kampanya başlatıyor.

Eczacıbaşı 400 milyon dolara yeni fabrika açıyor

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan ve İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni yatırımın dört aşamada tamamlanacağını belirterek, "İlk iki aşama eylülde tamamlanır" dedi.

yeni marinalar Haberi

yeni marinalar

Bir deniz ülkesi olan Türkiye, turizmde 20 yıldır sürekli bir büyüme trendinde. Ancak, turizmin en aksak ayağı, marinalar oldu. Son 4-5 yılda önemi anlaşılan ve öne çıkan bir yatırım alanı haline gelen marinacılık sektörüne, Doğuştan Ülker'e ve Doğan Grubu'na kadar birçok büyük holding yatırım yaptı. Sektörün en büyüklerinden olan Koç ve Doğuş gibi aktörler, küresel krizin yarattığı fırsatları değerlendirerek, son yıllarda Hırvatistan ve Yunanistan gibi ülkelerde de marina yatırımlarına soyundu. 


Deniz Turizm Birliği'nin Turizm Bakanlığı için yaptığı son araştırmaya göre, Türkiye'de 54 marina ve çekek yeri var. Bunların toplam 21 bin 617 bağlama kapasitesi bulunuyor. Proje ve inşa halindeki 10 marina ve çekek yeri hayata geçtiğinde, buna 4 bin 789 bağlama kapasitesi daha eklenecek. Böylece bağlama kapasitesi 25 bini aşacak....