24 / 04 / 2024

yeni meb kararları

yeni meb kararları

2014-2015 eğitim-öğretim yılında özel okula devam edecek 250 bin öğrenciye 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL arasında değişecek eğitim-öğretim desteği verilmesi kararlaştırıldı.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinlerinden yeni eylem: 'Mahkeme kararlarına uyun'

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Yetkililere seslenen yurttaşlar mahkeme kararlarına uyulması için çağrı yaptı...

MEB açıkladı! 3 branş dersinin saatinde değişiklikler yapılabilir

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin daha iyi ve daha kaliteli bir eğitim öğretim dönemi geçirebilmesi adına yeni kararları peş peşe açıklamayı sürdürüyor. Yapılan açıklama kapsamında dersler için önemli bir değişiklik yapılmaya hazırlanıldığı belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...

MEB'e bağlı okulların pansiyon ücretleri yeni yılda 7.900 ile 37 bin 60 TL arasında olacak! SON DAKİKA!    

2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nden alınan bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının pansiyon ücretleri yeni senede 27 bin 900 TL'dne başlayıp, 36 bin 600 TL'ye kadar yükselecek. İşte detaylar...

MEB'den yazılı ve uygulamalı sınavlar için yeni karar

Milli Eğitim Bakanlığı 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için yeni kararlar açıkladı. Buna göre kararın detayları neler?

Borsada yeni dönem! Resmen başladı! Borsa yatırımcıları dikkat!

​​​​​​​Borsa İstanbul'da açılış seansının işleyişi yönelik alınan yeni kararlar dün devreye girdi. Bu doğrultuda, ilk olarak pay piyasasında, paylarda açılış seansının emir toplama etabının son 5 dakikası hariç olmak üzere emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı gerçekleştirilecek.

2024'te okullar ne zaman kapanacak? İşte MEB'in açıkladığı takvim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim yılını 11 Eylül'de başlatmayı planlıyor. Bu öncesinde, okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri için okula uyum programı düzenlendi ve ilk ders zili bu program çerçevesinde çaldı. Peki, 2024'te okullar ne zaman kapan

Bakanlığın uygulamaları sonrası otomobil fiyatlarında dengeler şaştı! Fiyatlar eriyor

Ticaret Bakanlığı'nın otomobil piyasasında yeni aldığı kararlar sonrası dengeler şaştı, fiyatlar düşmeye başladı. 

Otomobil satışlarında yeni düzenleme! 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı uzatıldı!

Ticaret Bakanlığı son zamanlarda sık sık gündeme gelen otomotiv sektörüne yönelik yeni kararlarını duyurdu. Buna göre 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesi uzatıldı ve kapsamı da genişletildi. Ticari faaliyet şeklinde değerlendirilen bireysel satışlar da 6 ay 6 bin kilometre sınırı kapsamına alındı.

Yeni asgari ücret ile ilgili toplantı sonrası Türk-İş açıklama yaptı! İşte o açıklamanın detayları

Merakla beklenen asgari ücretteki yeni zam detayları Türk İş tarafından açıklandı. 13 Haziran 14.00 itibariyle başlayan toplantı gün içinde sona erdi ve bazı kararlar alındı.  Günlerdir beklenen yeni asgari ücret zammı ile heyetin başında yer alan Veli Solak açıklamalar yaptı.

İspanya'da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı!

İspanya'da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı. Verilen detaylar göre, İspanya'da 35 yaş altı gençler ile çocuklu ailelere konut satın alımında yüzde 20'ye kadar ipotek desteği sağlanacak ve 63 bin kamu konutu inşa edilecek.

Altın sahaların tozunu attırmaya geliyor! Piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk yeni senaryoyu açıkladı!

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta bankaların iflas kararlarıyla yükselişe geçerken, yeni haftaya düşüşle başladı. Piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise altında yeni senaryoyu açıkladı!

MEB yeni ayın ilk müjdesini patlattı! 5 bin personel alınacak! Milli Eğitim Bakanlığı iş başvuru şartları

MEB yeni ayın ilk müjdesini patlattı. 5 bin personel alınacak! Milli Eğitim Bakanlığı iş başvuru şartları...

Depremzedeler için istihdam seferberliği başladı! İşte depremzedelere iş imkanı sağlayan şirketler!

Kahramanmaraş depreminin ardından büyük şehirlere büyük bir göç dalgası başlarken, depremzedeleri gelecek günlerde istihdam sorunu bekliyor. Bazı şirket ve holdingler de depremzedelere öncelik vermek üzere yeni istihdam kararlarını açıklamaya başladı.

yeni meb kararları Haberi

yeni meb kararları

2014-2015 eğitim-öğretim yılında özel okula devam edecek 250 bin öğrenciye eğitim-öğretim desteği verilmesi kararlaştırıldı. 


Öğrenci başına verilecek destekler, 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL arasında değişecek. Okul öncesi kurumlarına gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gidecek öğrencilere 3 bin TL, özel ortaokul ve liselere gideceklere de yıllık 3 bin 500 TL ödeme yapılacak. Dershanelerden özel okula dönüşecek temel liselere devam edeceklere de verilecek eğitim öğretim desteği 3 bin TL olarak belirlendi. 


MEB ile Maliye Bakanlığınca hazırlanan "2014-2015 eğitim ve öğretim yılında özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin tebliğ" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


Tebliğe göre, 2014-2015 eğitim öğretim yılında özel okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarına devam eden...