18 / 04 / 2024

yeni orman arazileri

yeni orman arazileri

Orman vasfından çıkarılarak Hazine adına tescil edilen arazilere ve bunlara karşılık tahsis edilen yeni orman arazileri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni destek ödemesi tutarları belli oldu! Sakın kaçırmayın!

Çalışmalarına son sürat devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni destek ödemesi tutarları belli oldu. İşte o son dakika ödemeleri ile ilgili detaylar...

Zeray İnşaat Dilasa Orman'ın lansmanı yapıldı! Yeni proje!

"Çevreye duyarlı sağlıklı ev" mottosuyla konut sektörüne yeni bakış açısı kazandıracak olan Zeray İnşaat, Dilasa Orman projesinin lansmanını gerçekleştirdi.

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

Bakan Kirişci duyurdu: Tarım ve Orman Bakanlığına 6 bine yakın yeni personel alınacak! 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bakanlık bünyesinde 6 bine yakın yeni personel istihdam edileceğinin müjdesini verdi. 

Mehmet Nuri Ersoy'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılaşma yanıtı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "yanan orman arazileri" ilgili ifadelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Orman ile sorunu olanlara yeni çare!

6831 Sayılı Orman Kanununun Ek-16’ıncı Maddesi Kapsamında Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin bir Yönetmelik yayımlandı. İşte yeni yönetmelikle ilgili tüm merak edilenler...

Mesa Orman 2. Etap geliyor! Yeni proje!

Yatırımlarına devam eden Mesa, yeni projesi Mesa Orman 2. Etap için düğmeye bastı...

Hobi bahçelerine yasak geliyor!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için bölünmesini engelleyecek olan düzenleme gün sayıyor. Tarım ve orman arazileri bölünerek kurulan ruhsatsız hobi bahçelerine yasak geliyor.

Hazineye ait atıl tarım arazileri üretime açılıyor!

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak olarak yaptığı çalışmalarla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı 307 misafirhaneyi sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Tarım ve Orman Bakanlığının Türkiye genelindeki misafirhaneleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla yoğun bir şekilde mücadele eden sağlık çalışanlarına ücretsiz tahsis edildi...

Koç Üniversitesi Sarıyer’de yeni okul binası yaptı!

Koç Üniversitesi, yabancı diller okulu ve yeni fakülte binası için Sarıyer Mavramoloz Ormanı’ndaki arazileri kullandı…

Yeni ve modern Hasankeyf'te sona gelindi!

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Batman'ın Hasankeyf ilçesinin yeni yerleşim yerinde tamamlanan 710 konut ile ticaret merkezindeki 98 iş yerinin anahtarları hak sahiplerine dağıtıldı" dedi...

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

yeni orman arazileri Haberi

yeni orman arazileri

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Orman vasfından çıkarılarak Hazine adına tescil edilen arazilere ve bunlara karşılık tahsis edilen yeni orman arazilerinin yerlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Başarır, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Başarır, şu açıklamalarda bulundu: ''6831 sayılı Orman Kanunu’nun Ek 16. Maddesi gereğince birçok şehrimizdeki orman arazileri, orman vasfından çıkarılarak hazine adına tescil ettirilmiştir.

8 Temmuz 2018 tarihinde Bakanlar Kurulu aldığa kararla İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Kütahya'daki toplam 1,6 milyon metrekare alanı orman vasfından çıkarıp imara açılmak üzere Maliye Bakanlığı'na devretti.

Yine 8 Mart 2019 tarihinde 807 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile Adana ve Manisa illerimizde toplam 1.3 milyon metrekarelik alan orman vasfından çıkarılıp hazineye tahsis edildi.

En son olarak da 18 Nisan 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 957...