19 / 04 / 2024

yeni şehircilik anlayışı

yeni şehircilik anlayışı

Özak Global Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, pandemi döneminde mimaride yeni bir trend ortaya çıktığını söylüyor.

Yeni şehircilik kavramı Büyükyalı'da hayat buluyor!

Bu yıl 19.su düzenlenen MARKA Konferansı'nda “Yeni Şehircilik" hakkında konuşan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık yeni şehircilik kavramının tüm bileşenlerinin Büyükyalı'da hayat bulduğunu söylüyor...

Güneri Ataşehir resmen başlıyor! Güneri Şehircilik'ten Ataşehir'e 490 konutluk yeni proje!

Güneri Şehircilik İnşaat'ın Ataşehir'de inşa edeceği yeni projesi resmen başlıyor. Maliyeti 886 milyon 87 bin 682 TL olarak açıklanan Güneri Ataşehir projesinde konutlar ve ticari alanlara yer verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Lale Meydanı'nda "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni"nde yaptığı açıklamada, bgün itibarıyla Türkiye'de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattıklarını kaydetti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan 3 yeni atama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda üç yeni atama gerçekleştirildi. İşte o atamalar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sözleşmeli personellerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalışan sözleşmeli personeller için yeni bir düzenleme yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projelerinde yeni mezun mühendis ve mimarlar görev alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Mersin Anamur, İzmir, Samsun, Balıkesir Ayvalık, Diyarbakır Sur İçi ve Eskişehir'de yer alan 8 projesinde yeni mezun mühendis ve mimarlar görev alacak...

Çevre ve şehircilik projelerinde yeni mezunlar istihdam edilecek!

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) HİTAM Orta Ölçekli Üretim ve Ticaret Üssü Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çevre ve şehircilik projelerinde yeni mezunların istihdam edileceğini dile getirdi. 

Yeni şehircilik anlayışı geliyor!

Özak Global Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, pandemi döneminde mimaride yeni bir trend ortaya çıktığını söylüyor.

Tepe Home Arnavutluk’ta ilk mağazasını açtı!

Tasarımlarıyla fark yaratan Tepe Home, Balkan Ülkesi Arnavutluk’ta mobilya sektörüne yeni bir anlayış getiriyor. Firma, Arnavutluk’ta ilk mağazasının açılışını yaptı.

Şehircilikte yeni dönem! Yatay mimari esas alınacak!

ATO Congresium'da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Yüksek yapılara son verecek, şehircilik anlayışımızda yatay mimarinin esas olduğu bir dönemi başlatacağız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Uzungöl için yeni plan!

Türkiye'nin doğa turizmindeki en önemli merkezleri arasında yer alan Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planı hazırladı.

Dijitalleşmeyle birlikte yeni ofis anlayışı oluşuyor! 

Ev ve sosyal yaşam konforunda ofis ortamı yaratmak öncelik haline geldi. Birçok kurum ofislerinde farklı tasarımlar uygulamaya başladı. 

Büyükyalı Bulvar’da kiralamalar başladı!

İstanbul Boğazı’nın girişinde Kazlıçeşme sahil bandında “yeni şehircilik” anlayışı ile inşa edilen Büyükyalı, şehrin yeni buluşma noktası olan Büyükyalı Bulvar'ı ilk kez 101 İstanbul Lezzeti Festivali'nde İstanbullular ile buluşturdu. 

TOKİ 25 bin konut daha ihale edecek!

Yeni şehircilik vizyonu doğrultusunda büyük bir sosyal konut hamlesi başlatan TOKİ,59 ilde 134 ilçede yürütülen 163 kentsel dönüşüm projesine bu yıl 66 proje ilave ederek yaklaşık 25 bin konutun daha ihalesini yapacak.

yeni şehircilik anlayışı Haberi

yeni şehircilik anlayışı

Özak Global Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, yeni şehircilik anlayışını, emlak projelerindeki eğilimleri ve projelerini Dünya Gazetesi dergisi 'Hafta'ya anlattı...

1- Pandemi sonrası konut ve ofis alıcısının eğilimleri değişti mi?

Tabii ki... Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de bir değişim ve dönüşümden geçiyor. Birçok şey Covid-19 pandemisinden çok etkilendi. İnsanlar için yeni bir düzen oluştu.

2- Nasıl bir düzenden bahsediyoruz?

Evlerinden çalışmaya, her şeyi kısa mesafelerde halletmeye ve açık alanlarda daha çok vakit geçirmeye başladılar. Hayatlarını da bu ihtiyaçlar doğrultusunda kurguluyorlar. İnsanlar huzurlu, güvenli, sağlıklı ortamlarda sosyalleşmek, komşuluk kültürünün yeniden şekillendiği sıcak bir sosyal çevrede, gerektiğinde evi hem bir yaşam alanı hem de bir çalışma alanı olarak kullanabilmek istiyor. Özellikle bahçe, balkonu olan geniş dairelere olan taleplerde önemli bir artış var...