29 / 03 / 2024

yeni sığınak yönetmeliği

yeni sığınak yönetmeliği

Site sığınak yönetmeliği gereğince 12 ve daha az bağımsız bölümü olan sadece konut kullanımlı yapılarda sığınak zorunlu olmazken daha fazla bağımsız bölüme sahip yapılarda sığınak zorunlu oluyor...

Emniyet görevlileri dikkat! Polis atama yönetmeliği değişiyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeni yayımlanan personel atama yönetmeliği hakkında konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım...

Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği!

31416 sayılı Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Emlak danışmanlarından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin iptali için dava!

14 Ekim 2020'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlak sektöründe yeni bir döneme girildi. Söz konusu yönetmelikle ilgili mağduriyet yaşadıklarını dile getiren sektör temsilcileri yönetmeliğin iptali için dava açtı.

Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliği!

Sosyolog Faruk Özcan Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliğini değerlendirdi. Özcan, "Müteahhitlerin Sınıflandırılması Yönetmeliği, ülkemiz inşaat sektörünün adeta narkozsuz/bayıltmadan açık kalp ameliyatı yapılmasıdır." dedi.

Otopark Yönetmeliği virüs engeline takıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği koronavirüs pandemisi nedeniyle yeniden ertelendi.

TÜGEM'in Güncel Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği basın toplantısı yarın!

TÜGEM’in Ankara Lansmanı ve Gayrimenkul Sektörünü bilgilendirmek amacıyla "Güncel Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ve MYK süreci" hakkındaki basın toplantısı yarın gerçekleştirilecek...

Yeni Deprem Yönetmeliği ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, "2019’da yürürlüğe giren ‘Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor. Kentsel dönüşüm sürecinde binaları depreme karşı güçlendirme çözümü iyi değerlendirilmeli. Binaları yıkmadan da depreme hazırlıklı olabiliriz" dedi...

İzmir Büyükşehir'e imar yönetmeliği çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne imar yönetmeliği çağrısında bulundu. Nasır, “Hazırlayın, biz de gerekeni yaparız” dedi.

Ali Bahar: Yeni OSB yönetmeliği yatırımcıyı rahatlatacak!

Yeniden düzenlenerek sadeleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği, 2 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, yeni yönetmeliğin sanayicileri rahatlattığını dile getirdi.

İstanbul İmar Yönetmeliği toplantısı 30 Haziran'da!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Işığında İstanbul İmar Yönetmeliği toplantısı 30 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Yeni otopark yönetmeliği ne zaman uygulanacak?

22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni otopark yönetmeliği o tarihte yürürlüğe girmemişti. Peki, yeni otopark yönetmeliği ne zaman uygulanacak?

Yeni Bina Deprem Yönetmeliği yürürlüğe giriyor!

Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu, çalışması tamamlanan "Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği"nin yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderilmesine karar verildi. 

yeni sığınak yönetmeliği Haberi

yeni sığınak yönetmeliği

Site sığınak yönetmeliği!

Sığınaklar ile ilgili yönetmelik 25 Ağustos 1988 tarihinde 19910 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olup; 31 Aralık 2010 tarihinde 27802 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında değişikliğe uğradı.


Yönetmelikte yer alan esaslara göre; 12 ve daha az bağımsız bölümü olan sadece konut kullanımlı yapılarda; Emsal hesabına konu alanı 1500 m2 den az konut dışı kullanımlı yapılarda; Konut kullanımlı bağımsız bölüm sayısı 12 ve daha az olup, binanın tamamının emsal hesabına konu alanı 1500 m2 den az olan konutla birlikte aynı zamanda konut dışı kullanımlı yapılarda sığınak zorunluluğu bulunmazken; daha fazla bağımsız bölüme sahip yapılarda sığınak zorunlu oluyor.


Bu şekilde inşa edilen yapılarda sığınak alanına yer verilmemesi durumunda yapıya ruhsat düzenlenmiyor. Söz konusu esaslar site sığınak yönetmeliği nde şu şekilde yer...