29 / 03 / 2024

yeni tüketici kitabı

yeni tüketici kitabı

Sinpaş GYO, iş dünyasına yönelik yayımladığı kitaplara bir yenisini daha ekledi. Kitap özellikle, sıradan bilgeliğe karşı çıkan ‘ Mutlak Değer ’ kavramı hakkında yol gösteriyor.

Kamu bankalarında tüketici kredileri bıçak gibi kesildi, ticari krediler hızlandı!

Merkez Bankası ve yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikasının etkileri kredi büyümelerine yansımaya başladı. 15 Eylül haftasında ticari kredilerin büyüme ivmesinin hızlandığı dikkati çekerken, kamu bankalarının ise tüketici kredilerinde resmen durduğu gözlendi.

Tüketici haklarında yeni düzenleme 1 Ekim’de geliyor! Tüketicinin hakları genişliyor!

Yeni tüketici düzenlemesinin 2 gün sonra yürürlüğe girmesiyle kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara ve satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar pek çok konuda yeni bir dönem başlayacak.

İhtiyaç kredi vadesi değişti! BDDK tüketici kredileri ne kadar oldu? İşte BDDK'nın kredi açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ekonomide atılacak yeni adımlar doğrultusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketici kredilerinde vadelerine yönelik yeni karar aldı. Peki, İhtiyaç kredi vadesi kaç ay oldu? İşte detaylar...

BDDK'dan flaş tüketici kredisi açıklaması! Süre ve limitler yeniden belirlendi

Hükümetin yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın alım gücüne bulduğu çarelerden birisi GES (Gelire Endeskli İç Borçlanma Senedi) oldu. Peşinden BDDK, tüketici kredilerinde süre ve limitlerdeki yeni düzenlemeyi duyurdu. İşte ayrıntılar...

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.

DAP Yapı ‘yılın tüketici markası’ ödülünü aldı!

Yeni konut yatırımlarını hız kesmeden sürdüren DAP Yapı, gayrimenkul sektöründe bu senenin ‘tüketici markası’ ödülünü aldı.

Ankara-Ankara projesi tüketici davasıyla ilgili yeni gelişme!

Yapı Kredi Koray GYO'ya karşı açılan tüketici davası ile ilgili olarak yeni gelişme yaşandı. Şirket lehine davanın reddine karar vermiş olduğu, karara karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi istinaf yolunun açık bırakıldığı açıklandı.

Ankara-Ankara projesi tüketici davasıyla ilgili yeni gelişme!

Yapı Kredi Koray GYO, Ankara-Ankara projesiyle ilgili  T.C. Ankara 4. Tüketici Mahkemesi'nde açılan davayla ilgili şirket lehine davanın reddine karar verildi, karara karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi istinaf yolu açık bırakıldı.

Tüketici haklarında yeni dönem başladı!

Tüketici haklarında yeni dönemi başlatacak düzenleme yasalaştı. Bir ürünün tüketiciye zarar vermesi durumunda imalatçı ya da ithalatçı tazminat ödemek zorunda kalacak bunun yanı sıra ayıplı ya da bozuk çıkan ürünleri de iade etmek kolaylaşacak.

Konutta tüketici mağduriyeti önlenecek!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım, "Yeni hayata geçecek projelerin devamlılığını garantiye alacak ve son tüketici açısından mağduriyetleri ortadan kaldıracak yeni bir sistemin çatısını oluşturmak adına yasal düzenlemeler için ilgili kurumlara rapor hazırladık" dedi..

Yeni Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip olacak.

Kredi çeken tüketici 14 günde cayabilecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca hazırlanan tüketici kredileriyle ilgili yeni Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan değişiklikle tüketiciler için yeni bir dönem başlamış oldu.

Konutta tüketici hakları gözetilecek!

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren yeni tüketici kanunu tüketicinin haklarını daha çok gözetecek maddeler içerirken, sektör temsilcileri ise kanun sayesinde bu alandaki çürük elmaların ayrılacağını düşünüyor.

yeni tüketici kitabı Haberi

yeni tüketici kitabı

Sinpaş GYO, iş dünyasına yönelik yayımladığı kitaplara bir yenisini daha ekledi. Stanford Üniversitesi Profesörü Itamar Simonson ve WOMM (Word-of-Mouth Marketing) ustası Emanuel Rosen tarafından kaleme alınan “Yeni Tüketici” kitabı,  yöneticilere daha etkili pazarlama stratejileri geliştirmeleri için yeni bir çerçeve öneriyor. Kitap özellikle, sıradan bilgeliğe karşı çıkan ‘Mutlak Değer’ kavramı hakkında yol gösteriyor.


Sinpaş GYO’nun iş dünyasına 7. armağanı


Önceki yıllarda da iş dünyasına çözüm üreten kitaplar hazırlayan Sinpaş GYO Kitaplığı’nda;


2008: Howard Gardner   ‘Geleceği İnşa Edecek 5 Zihin’


2009:Daniel Gilbert  ‘Mutluluk Üzerine Çeşitlemeler’      


2010: Philip Delves Broughton  ‘Harvard Business School’da Size Ne Öğretirler?’            


2011: Philip Kotler  ‘Pazarlama 3.0’         


2012: Ruth Spellman  ‘Yeni Liderlik’        


2013: Rita Gunther McGrath  ‘Rekabet Avantajının...