23 / 04 / 2024

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, TBMM'de konuşulan tüketici düzenlemesine, konutun yapı kullanım izin belgesiyle, yani iskanlı teslim edilmesi yönünde bir şart getirilmesi gerekliliğine değinerek, şunları dile getirdi:  "O yapı usulüne uygun yapılmazsa kullanma izin belgesi verilemez ve yetkili merciler gerekirse o yapıyı yıkabilir." 

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, TBMM'de görüşmeleri süren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile son zamanlarda sık sık gündeme gelen ön ödemeli konut satışlarına ilişkin milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli düzenlemeler degetiriliyor.

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında iskan şartı istiyor!

Konu ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edilen teklifle, milyonlarca kişiyi ilgilengiren ve ön ödemeli satılan konutların sözleşmede belirlenen tarihte tüketicilere teslim edilmesi zorunlu hale gelecek. Konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Aydın Ağaoğlu yaptığı açıklamada  hem mevcut kanunda hem de TBMM gündemindeki teklifte, kamuoyunda "iskan" şeklinde bilinen yapı kullanma izin belgesine ilişkin bir husus bulunmadığını kaydetti.  Ağaoğlu konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:  "Yeni tüketici kanun teklifinde önemli bir eksiklik olarak, satılan konutun yapı kullanma izni, yani iskan belgesi alması hususunda açıklık bulunmuyor. Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken o maddeye 'Yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli.' şartı eklenmeli." 

Peki konuyla ilgili olarak açıklanan 70 bin TL'lik ceza sembolik mi? İşte detaylar...


Geri Dön