25 / 04 / 2024

yenilenebilir enerjiye devlet teşviki

yenilenebilir enerjiye devlet teşviki

Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten santrallere nisanda yaklaşık 5 milyar liralık destek sağlandı.

GAP yatırımları bölge ihracatını 28'e katladı! Yapılan yatırımlar 14 milyar doları aştı

GAP kapsamında tarımdan sanayiye, ulaşımdan yenilenebilir enerjiye çeşitli sektörlerde 34 senedir bölgenin kalkınması için destek verilmekte. Bölge illerinin 2000 yılında 503,5 milyon dolar olan ihracatı, GAP kapsamında yapılan yatırımlar ile 14 milyar doları geçti. İşte haberin detayları...

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Yenilenebilir enerjiye nisanda 5 milyar liralık destek!

Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten santrallere nisanda yaklaşık 5 milyar liralık destek sağlandı.

Çatıda üretilen elektriğe vergi ödenmeyecek!

Meclis’te yakında yasalaşacak olan yeni düzenlemeyle birlikte, konutlarda çatı ve cephe uygulamalı güneş ve rüzgâr gibi yenilenebilir enerjiye  vergi ödenmeyecek. 

Yenilenebilir enerjiye 8,5 milyarlık liralık destek!

YEKDEM kapsamındaki üretilen elektrik için santrallere yılın ilk yarısında ödenen destek miktarı yüzde 36,5 artarak 8 milyar 500 milyon 309 bin liraya ulaştı.

Atıklardan 10 bin konuta yetecek elektrik!

AMASYA'da Atıksu Arıtma Tesisi ve Katı Atık Bertaraf Tesisinde metan gazının yenilenebilir enerjiye dönüşümü ve 10 bin konuta yetecek .

Yenilenebilir enerjiye 11,5 milyar liralık destek!

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması kapsamındaki santrallerden üretilen elektriğe, 2016'da 11 milyar 479 milyon liralık destek sağlandı.

Polat Holding'ten yenilenebilir enerjiye 2 milyar dolar yatırım!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “Yenilenebilir enerjiye 2 milyar dolar yatıracağız. İş artık para kazanmaktan çıktı, biraz ‘ideal’ ve ‘kalbi’ kısmı ağır basan bir iş oldu” diyor.

Dünyada yenilenebilir enerjiye 25 yılda 7 trilyon dolar yatırım yapılacak!

Uluslararası Enerji Ajansına göre, dünyada yenilenebilir enerjiye 25 yılda 7 trilyon dolar yatırım gerçekleştirilecek ve Çin, 2040'ta yenilenebilir enerjide en büyük pazar olacak.

GAP'ta yenilenebilir enerjiye ilgi arttı!

GAP BKİ Başkanvekili Açıkgöz, "Bölgede son yıllarda farkındalık oluşturma açısından çok sayıda çalışma yaptık. Güneydoğu illerinde yenilenebilir enerjiye yoğun ilgi var" dedi.

Yönümüzü yenilenebilir enerjiye çevirdik!

GEÇEN yıl kamu özel işbirliğinde 1.1 milyar dolarlık petrol arama yatın mı yapıldığını belirten Bakan Yıldız, Türkiye Petrolleri'nin Shell ile Batı Karadeniz'deki yeni sondaja bu yılın ilk aylarında başlayacağını aktardı.

Petrol fiyatındaki düşüş yenilenebiliri etkilemeyecek!

Petrol fiyatındaki düşüş yenilenebiliri etkilemeyecek. Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı Thomas Becker, "Hazirandan bu yana düşen petrol fiyatları, yenilenebilir enerjiye yapılacak yatırımları kesinlikle azaltmayacak" dedi.

yenilenebilir enerjiye devlet teşviki Haberi

yenilenebilir enerjiye devlet teşviki

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kapsamındaki teşviklerden bu yıl toplam kurulu gücü 21 bin 49 megavatı bulan 817 santral yararlanıyor.

Söz konusu santrallere geçen ay toplam 5 milyar 70 milyon 409 bin 105 lira teşvik ödemesi yapıldı. Bu miktarın 915 milyon 607 bin 790 liralık bölümü lisanssız elektrik üretimi yapan santrallere tahsis edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; YEKDEM kapsamındaki santraller, nisanda toplam 8 milyon 580 bin 657 megavatsaat elektrik üretti. Bu miktarın 7 milyon 557 bin 505 megavatsaatini lisanslı, 1 milyon 23 bin 152 megavatsaatini ise lisanssız elektrik üretim santralleri karşıladı.

Enerji portföyündeki yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını en üst seviyede kullanmayı amaçlayan Türkiye, YEKDEM kapsamında rüzgar, hidroelektrik, jeotermal, biyokütle ve güneş enerjisi kaynaklarından elde edilen elektriğe kilovatsaat başına...