16 / 04 / 2024

yeraltı şehri fransa

yeraltı şehri fransa

Fransa'da kalan gurbetçi Mustafa Bozdemir (50), çocukluğunun geçtiği evin altındaki ahırı temizlerken 4 katlı yeraltı şehrine ulaştı. Mustafa Bozdemir 12 yaşına kadar bu evde yaşadığını ifade etti.

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

Kayseri'deki yeraltı şehri turizme kazandırılacak! 

Kayseri İncesu'daki yeraltı şehri üzüm hasadı yapan çiftçiler tarafından tesadüfen bulunmuştu. Yeraltı şehrinin turizme kazandırılması hedefleniyor. 

8 katlı yeraltı şehri turizme kazandırılmayı bekliyor!

Kayseri'de bulunan ve geçmişi yaklaşık 8 bin yıl öncesine uzanan, Kırlangıç Vadisi Yeraltı Şehri, keşfedilmeyi VE turizme kazandırılmayı bekliyor...

Nevşehir'deki yeraltı şehri History Channel'de tanıtılacak!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çalışmaları esnasında ortaya çıkan dünyanın en büyük yeraltı şehri için çekimler yapıldı...

Niğde Hasköy'de yeraltı şehri mi var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya Niğde Hasköy'de bir yeraltı şehri olup olmadığını sordu..

Kırşehir'in yeni cazibe merkezi yeraltı şehri!

Kırşehir Kapodokya'nın giriş kapısında bulunan Mucur'da 1974'te bir inşaat çalışması sırasında tesadüfen keşfedilen yeraltı şehri bölgenin yeni cazibe merkezi oldu.

Çin Vuhan'a yeraltı şehri inşa edilecek!

Çin'in Vuhan kentinde 516 bin metrekarelik (72 futbol sahası büyüklüğünde) bir yeraltı şehri kuruluyor. İlk etabı 2016 sonunda tamamalanacak proje sayesinde kentin trafik sorununda hafifletilmesi hedefleniyor.

Bayburt'taki Aydıntepe Yeraltı Şehri destek bekliyor!

Bayburt’ta 3 bin yıllık geçmişiyle yörenin önemli tarihi yapılarından biri olan ve tesadüfen bulunan Aydıntepe Yeraltı Şehri ziyaretçilerini bekliyor.

Nevşehir yeraltı şehrine yoğun ilgi!

Nevşehir Beledivesi'nin TOKİ işbirliğiyle hayata gecirdiği Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkarılan dünyanın en büyük yeraltı şehri, bilim çevrelerinin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ilgi odağı oldu!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu alan, bilim çevrelerinin de ilgi odağı oldu.

Nevşehir'deki dünyanın en büyük yeraltı şehri ilgi odağı!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu alan, bilim çevrelerinin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Nevşehir yeraltı şehri National Geographic'te haber oldu!

Nevşehir Kalesi'nin altından çıkan yer altı şehri National Geographic'te haber oldu. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında taşınan evlerin altından çıkan yer altı şehri dünya gündemine oturdu.

yeraltı şehri fransa Haberi

yeraltı şehri fransa

Fransa'da kalan gurbetçi Mustafa Bozdemir (50), çocukluğunun geçtiği evin altındaki ahırı temizlerken 4 katlı yeraltı şehrine ulaştı.


Melikgazi ilçesine bağlı Ağırnas Mahallesi'ndeki evinin altından yeraltı şehri çıkan Bozdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeraltı şehrini bulduğu evde doğduğunu 12 yaşına kadar bu evde yaşadığını daha sonra Fransa'da işçi olarak çalışan babasının yanına gittiğini söyledi.


Bu süreçte evlerinin korunması için mahallelerinde yaşayan fakir insanlara ücretsiz kiraladıklarını belirten Bozdemir, uzun yıllar Fransa'dan köylerine gelmediklerini Türkiye'ye geldiklerinde de İzmir'de kaldıklarını kaydetti.


Yıllar sonra Kayseri'ye geldiklerinde çocukluğunun geçtiği evin harabeye dönüştüğünü gördüğünü bunun üzerine evde tadilat yapma kararı aldığını ifade eden Bozdemir, "Yaklaşık 4 yıl önce Ağırnas'a geldiğimde evimizin virane olduğunu gördüm ve çok üzüldüm. Ben 38 yıldır Fransa'da yaşıyorum. Evin o halini görünce tadilat yaptırmaya karar...