25 / 04 / 2024

Yerbatan sarnıç restorasyon

Yerbatan sarnıç restorasyon

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, 'Büyük depreme dayanmaz' denilen tarihi Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirme projelerinin, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda bekletilerek bir karara bağlanmadığını ileri sürerken, Kültür Bakanlığı kararın alındığını belirtti. 

Yerebatan Sarnıcı'nda çökme tehlikesi tespit edildi!

Bir süre önce başlayan Yerebatan Sarnıcı restorasyonunda korkutan bulgulara ulaşıldı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel'in açıklamasına göre; sarnıç ve etrafındaki binalar çökme riski nedeniyle tehlike altında.

Yerebatan Sarnıcı restore mi edilecek?

Yerebatan Sarnıcı'nın restorasyon çalışması meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yerebatan Sarnıcı, gergi güçlendirme projesi için onay bekliyor!

Geçtiğimiz günlerde yapılan restorasyon çalışmalarında çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu öğrenilen Yerebatan Sarnıcı’ndaki gergi güçlendirme projesi başvurusu için Koruma Kurulu'ndan onay gelmedi.

Yerebatan Sarnıcı restore edilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde restore edilen Yerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yer alan sütunlarda çökme tehlikesi olduğu saptanmıştı. O sütunların restore edilip edilmeyeceği gündeme oturdu. Peki restorasyon yapılacak mı?

Mesih Paşa Sarnıcı 35 yıllığına kiraya veriliyor!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Fatih'e bağlı Sait Efendi Sokak'ta yer alan Mesih Paşa Vakfı'na ait sarnıç restorasyon veya onarım karşılığı kiralanıyor..

Yerebatan Sarnıcı 20 milyon liraya restore edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yerebatan Sarnıcı’nın restorasyon ve çevre düzenlemesi işini 20 milyon TL’ye ihale etti.

Bebek’teki tarihi su sarnıcının restorasyon projesi hazırlandı mı?

Bebek’teki tarihi su sarnıcı İstanbul Büyükşehir ve Beşiktaş Belediyesi tarafından kiraya verildi. İstanbul 3. Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 2012’de aldığı restorasyon projesinin hazırlanması kararı ise uygulanmadı.

Bursa'da, restorasyon çalışmaları başladı!

HER dönemin izlerini bünyesinde barındıran Bursa'da, çoğu yıkılmaya yüz tutmuş, harabe halindeki eserler Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmaları ile sosyal hayata ev sahipliği yapan ihtişamlı mekânlar haline geliyor...

AA Restorasyon Gayrimenkul Yatırım İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

AA Restorasyon Gayrimenkul Yatırım İnşaat Grubu Otomotiv ve Makine Sanayi İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Ahmet Kaplan tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 5 Aralık'ta kuruldu

Alanya Kalesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Dünya Kültür Mirası listesine kazandırılması çalışmaları çerçevesinde 50 bölgede çalışma yapan Alanya Belediyesi restorasyon çalışmalarına her gün yenileri ekleniyor. Kızılkule, tophane, tersane, mescitler, camiler, surlar sırasıyla restore ediliyor...

Zeyrek Sarnıcı 'nda Piri Mehmed Paşa Camii'nin kalıntılarına rastlandı!

İstanbul Fatih 'teki Zeyrek Sarnıcı 'nın restorasyonu sırasında kalıntılarına rastlanan Piri Mehmed Paşa Camii, ihya edildi, dün cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı. Onay süreci 5 yıl süren caminin inşaatı kısa sürede tamamlandı.

Piri Mehmet Paşa Camii ibadete açıldı!

Zeyrek Sarnıcı’nda, Fatih Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışması sırasında kalıntılarına rastlanan tarihi Piri Mehmet Paşa Camii, ihya edilerek Cuma Namazı ile birlikte yeniden ibadete açıldı...

Taraklı'daki kerpiç evlerin restorasyon çalışmaları sürüyor!

Değişik Üniversitelerden Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı restorasyon projelerinin hayata geçirildiğini söyleyen Taraklılı Restorasyon Ustası İsmail Topuz Taraklı'daki kerpiç evlerin yeniden restore edilerek geleceğe taşındığını söyledi.

Mahfil Restorasyon İnşaat Taahhüt Mühendislik Mimarlık Şirketi kuruldu!

Mahfil Restorasyon İnşaat Taahhüt Mühendislik Mimarlık Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ekrem İncili, Nuri Kobal tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 20 Kasım'da kuruldu.

Yerbatan sarnıç restorasyon Haberi

Yerbatan sarnıç restorasyon

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, 'Büyük depreme dayanmaz' denilen tarihi Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirme projelerinin, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda bekletilerek bir karara bağlanmadığını ileri sürerken, Kültür Bakanlığı ise İBB yetkililerin de katıldığı toplantıda kararın alındığını belirtti. 

Kültür AŞ'ye bağlı olarak işletilen Sultanahmet'teki tarihi Yerebatan Sarnıcı için İBB, Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne tarihi eserin durumunun riskli olduğuna ilişkin raporu Ekim ayında sundu. Sözcü'den Fahrettin Öztürk'ün haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Koruma Kurulu'na hazırlayıp sunduğumuz projeleri vakit kaybetmeksizin uygulamamız gerekiyor.

Yerebatan Sarnıcı bir an bile bekleyecek durumda değil” derken, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel ise, “Yerebatan Sarnıcı, büyük İstanbul depremine direnemez halde. İstanbul depremi için bekleyecek zamanımız...