23 / 04 / 2024

yerli

yerli

Yerli turistlerin Ocak-Mart 2022 döneminde yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100,4 arttı ve 12 milyar 184 milyon 330 bin TL olarak gerçekleşti.

Kripto parası olanlar dikkat! Bloomberg’in anketinde çarpıcı sonuç! Bitcoin daha da düşecek mi?

Wall Street’in anket sonuçları, kripto para piyasasına yönelik beklentinin kötümser olduğuna işaret ediyor. İşte anketin detayları...

Kripto parası olanlar dikkat! Kripto paralarda düşüş sürerken yerli BITAY parladı!

0,01 USDT ve 0,0125 USDT olarak iki ayrı teklif şeklinde ön satışa sunulan BITAY Coin, bir günden daha az bir sürede yüzde 100 artış değerine ulaştı.

CNR Emlak Fuarı’na yerli ve yabancı ilgisi!

Türkiye'nin önde gelen konut projelerinin sergilendiği CNR Emlak 2015 Fuarı, yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

Emlak Fuarı 2015 yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi gördü!

Yeşilköy'de CNR tarafından düzenlenen Emlak Fuarı, 2015 yılında yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi gördü.

Yerli otel zincirleri alt markalarla büyüyor!

Divan’dan Dedeman’a, Titanic Otelleri’nden Rixos’a kadar birçok yerli zincir yabancı devlerle kıyasıya rekabet içinde. Bazı şirketler düşük yıldız, bazdan da lüks yeni markalar yaratarak, hizmet yelpazesini çeşitlendirme yoluna gidiyor.

Elektrik üretim santrallerinin yüzde 80'i yerli kaynaktan oluşuyor!

Bu yılın 10 ayında devreye alınan ve yıl sonuna kadar devreye alınması planlanan elektrik üretim santrallerinin yüzde 80'i yerli kaynaklardan oluşuyor.

Pega Kartal Projesi yerli ve yabancı yatırımcılara sunuldu!

Kartal’da yatırımlarını yoğunlaştıran EgeYapı Group, Pega Kartal projesini yerli ve yabancı yatırımcılara sunuyor.

Özdemirbey Nakliyat Temizlik İnşaat Yemek ve Yerli Ürünler Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.Kağıthane Şubesi açıldı!

Özdemirbey Nakliyat Temizlik İnşaat Yemek ve Yerli Ürünler Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.Kağıthane Şubesi, Veysi Güney Dalaz Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL sermaye ile 21 Ekim'de Kağıthane'de açıldı.

Üçüncü havalimanı krediyi yerli bankalardan aldı!

İstanbul'da Karadeniz kıyısına yapılacak üçüncü havalimanı ihalesini alan şirketler yatırım için krediyi yabancılardan değil, yerli bankalardan bulabildi.

Üçüncü havalimanına yerli kredi!

Yapımına engel olmak için adeta seferberlik ilan edilen 3. Havalimanı’nda ‘Para bulamazlar’ diyenlere inat dün tarihi bir gün yaşandı. Erdoğan ve Davutoğlu’nun da katıldığı törenle yerli bankalar 4.6 milyar Euro’luk krediye imza attı.

Yerli yatırımcının yurtdışı yatırımlarının yüzde 6,1'i inşaat!

Yerli yatırımcılar ise 2015 ocak-ağustos dönemindeki yurt dışı yatırımlarının yüzde 34,4'ünü madencilik, yüzde 20,4'ünü bilgi ve iletişim, yüzde 8,2'sini bankacılık ve yüzde 6,1'ini inşaat sektöründe yaptı.

E1000 Yerli Elektrikli Lokomotif raylara indi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Milli trenlerde en önemli parça olan 'cer sistemleri'ni yüzde 100 yerli imkanlarımızla yapmayı başardık. Bundan sonra Türkiye, çok kolaylıkla yüksek hızlı tren 'cer sistemleri'ni yapabilir." dedi.

İnegöl Mobiliyum AVM'de 200 yerli marka!

Mobilya alışveriş merkezi "Mobiliyum" İnegöl'de açıldı. AVM, 200 yerli mobilya üreticisini tek bir çatı altında buluşturuyor. Mobiliyum AVM geniş ürün yelpazesine sahip.

Otellerde yerli turist sayısı arttı!

Kurban Bayramı tatili nedeniyle son yaz tatili fırsatını yakalayan yerli turist, sahil kentlerine akın ediyor. Başta Antalya olmak üzere kıyı otellerine yaklaşık 400 bin tatilci geldi.

3. Havalimanı'na yerli kredi!

Türk hukuk kurallarına uyumlu şekilde hazırlanan bugüne kadarki en büyük yerli kredi İstanbul'a yapılan 3. Havalimanı için veriliyor. Ekimde imzalanacak anlaşmayla, 7.5 milyar euroluk kredi, yerli bankalar tarafından kullandırılacak.

yerli Haberi

yerli

Yerli turistler yılın ilk çeyreğindeki seyahatlerinde 12,2 milyar TL harcadı. Ocak-mart döneminde yakınları ziyaret etme amacıyla yapılan seyahatler yüzde 65,1 ile birinci sırada yer aldı. Bunu yüzde 18,5 ile "gezi, eğlence, tatil" ve yüzde 6,3 ile "sağlık" izledi. Toplam seyahat harcamalarında en fazla pay yüzde 33,7 ile ulaştırmada, yüzde 29,8 ile yeme-içmede ve yüzde 11,1 ile konaklamada oldu.

Yerli turistlerin Ocak-Mart 2022 döneminde yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100,4 arttı ve 12 milyar 184 milyon 330 bin TL olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022'nin ilk çeyreğine ilişkin "hane halkı yurt içi turizm" verilerini açıkladı. Verilere göre, 2022’nin ilk çeyreğinde yurt içinde seyahat eden kişi sayısı 7 milyon 344 bin oldu. Seyahate çıkanların bir ve daha...