29 / 03 / 2024

yeşil bina yönetmeliği 2014

yeşil bina yönetmeliği 2014

Sürdürülebilir yeşil binalar ile sürdürülebilir yerleşmelerin belgelendirilmesine dair yönetmelik bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 29199 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmeliğin tam metni...

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe alındı! İşte ayrıntılar...

"Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yürürlüğe alındı. İşte yönetmelikle ilgili tüm detaylar...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ndeki değişiklik neleri etkileyecek?

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Ilıcalı'nın o açıklamaları...

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

Otopark Yönetmeliği için geri sayım başladı! 

Kalabalık şehirlerin otopark sorununu çözmek için hayata geçirilen  Yeni Otopark Yönetmeliği 31 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe giriyor. Yeşil Bina danışmanlığının öncü firmalarından Altensis'in Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, yeni yönetmelik hakkında değerlendirmede bulundu. 

Antalya'da İmar Yönetmeliği Taslağı için çalışma yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözmek için İmar Yönetmeliği Taslağı çalışması gerçekleştiriyor. 

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği eğitimleri başladı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nin içeriğinin anlatıldığı uzaktan eğitimlerinin başladığını duyurdu.

YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor!

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi tarafından geliştirilen YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor. 2021 yılından itibaren binalar belgeli olacak.

Dublin'deki dünyanın en büyük yeşil bina konferansı 24-25 Mart'ta!

Dünyanın dünyanın en büyük yeşil bina konferansı olan 2020 GreenBuild Europe 24-25 Mart tarihlerinde Dublin'de gerçekleştirilecek...

yeşil bina yönetmeliği 2014 Haberi

yeşil bina yönetmeliği 2014

YÖNETMELİK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


SÜRDÜRÜLEBİLİR YEŞİL BİNALAR İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR 

YERLEŞMELERİN BELGELENDİRİLMESİNE 

DAİR YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; binanın doğal kaynakları ve enerjiyi verimli kullanarak çevresel etkilerini azaltmak için sürdürülebilir yeşil binalar ile sürdürülebilir yerleşmelerin değerlendirme ve belgelendirme sistemlerinin oluşturulması, belgelendirme süreçlerinde rol alacakların görev, nitelik ve sorumluluklarının belirlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, mevcut ve yeni binalar ile yerleşmelerin teknik özelliklerini ve gereksinimlerini dikkate alarak çevresel, sosyal ve ekonomik performanslarının ve sürdürülebilirliğinin değerlendirilmesini ve belgelendirilmesini kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 29/6/2011 tarihli ve 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci ve 12 nci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


MADDE 4 – (1)...