29 / 03 / 2024

Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması ne zaman başlayacak

Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması ne zaman başlayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre farkındalığının arttırılması için “Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması” düzenliyor. Yarışmaya katılan kısa filmlerin değerlendirmesini ise Yeşilçam’ın önemli isimlerinden oluşacak bir jüri heyeti yapacak.

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

Yeşil GYO'nun borçlanma süresi 31 Aralık'a uzatıldı! 

Sermaye Piyası Kurulu, Yeşil GYO'ya borçlanma sınırına uyum sağlanmasına ilişkin 31 Aralık 2021 tarihine kadar ek süre verdi. 

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Amasya Belediyesi'nin yeni binasının enerjisi Yeşilırmak'tan!

Amasya Belediyesinin yeni binasının enerji ihtiyacı Yeşilırmak'tan sağlanacak. Binanın elektrik üretimi ve ısıtma sistemi Türkiye'deki tek yapı olma özelliğine sahip.

Yeşil GYO Körfez arsasının 2017 değerleme raporunu yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kocaeli, Körfez arsamıza ilişkin yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Ankara Urankent yeşil alanda dünya sağlık örgütü standartlarını yakaladı!

Her geçen gün artarak devam eden yapılaşma yeşil alan ihtiyacının daha fazla ortaya çıkmasına neden olurken, bu konuda en fazla sorumluluğun düştüğü inşaat sektörünün bilinçli temsilcileri, oluşturdukları peyzaj alanlarıyla kentlerdeki yeşil alan miktarının artmasını sağlıyor.

Yeşil Bursa'ya yeşil bina yakışır!

Bursa'da yapı kalitesini artırmak için 'Yeşil Bina' ne sağlayabilir?" sorusuna cevap arayan İMSİAD, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile birlikte çalıştay düzenleyecek.

Yeşil Bakış Kısa Film Yarışması'nı 5 kişilik jüri değerlendirecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği Yeşil Bakış Kısa Film Yarışması'nın değerlendirmesini 5 kişiden oluşan jüri heyeti yapacak.

Yeşil Bakış Kısa Film Yarışması başlıyor!

150 bin TL ödüllü Yeşil Bakış Kısa Film Yarışması başlıyor.Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin talimatıyla başlayan yarışmanın kayıtları 17 Mart 2017'ye kadar alınacak.

Yeşil GYO Körfez arsası değerleme raporu yayınlandı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yapılan yazılı açıklamada Yeşil GYO Körfez arsası değerleme raporu yayınlandı.

Yeşil Yapı 9 aylık faaliyet raporunu açıkladı!

Yeşil Yapı Endüstrisi A.Ş., 1 Ocak 2015 - 30 Eylül 2015 dönemine ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte 9 aylık faaliyet raporu...

Mühendisler Çanakkale'de Yeşil Yerel Yönetim Binası'nı inceledi!

Çanakkale İnşaat Mühendisleri Odası'na bağlı üyeler, Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası inşaat alanınındaki çalışmaları yerinde inceledi. Yeşil bina, enerjisini güneş, rüzgar, toprak gibi doğal kaynaklardan sağlayacak, enerji israfını da engelle

Karabük Yeşil Mahalle Sosyal Yaşam Merkezi açıldı!

Karabük'te Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Merkezi Olacak demesinden bugüne 20 mahalleye Sosyal Yaşam Merkezi yapılmış durumda. Son olarak Yeşil Mahalle Sosyal Yaşam Merkezi'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması ne zaman başlayacak Haberi

Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması ne zaman başlayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfının üniversiteli gençler arasında çevre farkındalığın artması ve genç yeteneklerin sinema sektörüne katılımının sağlanması için başlattığı yarışmanın jüri heyeti belli oldu. Yeşilçam yıldızlarının bir araya geldiği jüri heyetinde Türkan Şoray, Ediz Hun, Hülya Koçyiğit, Cihan Ünal, Hakkı Ergök, Serdar Kılıç’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk yer alacak.


Yeşilçam’ın önemli isimlerinin değerlendireceği “Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması”na toplam 47 üniversite ön kayıt yaptırdı. Bakanlık, yarışmada dereceye giren çevre temalı kısa filmlere toplam 100 bin TL ödül dağıtacak.


15 Şubat 2015 tarihine kadar sürecek yarışmanın ödül töreni, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 15 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.


Yarışma ile ilgili her türlü duyuru ve bilgiye www.yesilekrankisafilm.com adresinden ulaşılabilecek.


TOKİ...