29 / 03 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması düzenliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması düzenliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre farkındalığının arttırılması için “Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması” düzenliyor. Yarışmaya katılan kısa filmlerin değerlendirmesini ise Yeşilçam’ın önemli isimlerinden oluşacak bir jüri heyeti yapacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfının üniversiteli gençler arasında çevre farkındalığın artması ve genç yeteneklerin sinema sektörüne katılımının sağlanması için başlattığı yarışmanın jüri heyeti belli oldu. Yeşilçam yıldızlarının bir araya geldiği jüri heyetinde Türkan Şoray, Ediz Hun, Hülya Koçyiğit, Cihan Ünal, Hakkı Ergök, Serdar Kılıç’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk yer alacak.


Yeşilçam’ın önemli isimlerinin değerlendireceği “Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması”na toplam 47 üniversite ön kayıt yaptırdı. Bakanlık, yarışmada dereceye giren çevre temalı kısa filmlere toplam 100 bin TL ödül dağıtacak.


15 Şubat 2015 tarihine kadar sürecek yarışmanın ödül töreni, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 15 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.


Yarışma ile ilgili her türlü duyuru ve bilgiye www.yesilekrankisafilm.com adresinden ulaşılabilecek.


 

TOKİ Haber 



Geri Dön