17 / 04 / 2024

Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması ödül töreni düzenlendi!

Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması ödül töreni düzenlendi!

Türkiye Çevre Koruma Vakfı üzerinden başlatılan Yeşil Ekran Kısa Film Yarışmasfna toplam 125 film katıldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kısa Film Yarışması'na toplam 125 film başvurdu.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sağlıklı şehirleşme ve çevre duyarlılığı konularında birbiri ardına birçok projeye imza atıyor. Her alanda çevre seferberliği başlatan Bakanlık, yeni projesiyle üniversite öğrencilerinin çevre farkındalığı oluşturmasını sağlaması konusunda da büyük bir projeye imza attı. 


Türkiye Çevre Koruma Vakfı üzerinden başlatılan Yeşil Ekran Kısa Film Yarışmasfna toplam 125 film katıldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kısa Film Yarışması'na toplam 125 film başvurdu. Başvuran filmler arasından 30 film ön elemeyi geçerek finale kaldı. Ödül Töreni'nde birincilik 'Kafes' adlı filmle Marmara Clniversitesi'nden Elif Çakmak, Hilal Öz, Özlem Tanrıverdi'nin oldu. İkincilik ödülünü 'Enkazla Akdeniz Üniversitesi'nden Ezgi Büşra Çınar, Umut Türkmen, Bilgehan Sekmen, Mustafa Kazım Akgüneş, Busem Çallı ve Onur Eryaman aldı. 


TAM KADRO ÇALIŞIYORUZ 


Bakan İdris Güllüce, çevre sorunlarını çözmek için m Türkiye Çevre Koruma Vakfı üzerinden başlatılan Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması'na toplam 125 film katıldı. Bu yıl ilk defa düzenlenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kısa Film Yarışması'na toplam 125 film başvurdu. Başvuran filmler arasından 30 film ön elemeyi geçerek finale kaldı. Ödül Töreni'nde birincilik 'Kafes' adlı filmle Marmara Üniversitesi'nden Elif Çakmak, Hilal Özr Özlem Tanrıverdi'nin oldu. 

tam kadro çalıştıklarını belirterek, "Çevre sorunlarını çözmek için inanılmaz gayret gösteriyoruz. Biz, gelişirken dünyayı kirleten bir ülke değiliz. Gelişmiş ülkelerin çoğu uzun yıllardır çevreyi kirleten bir zihniyetle şehirleşiyor" dedi. 


MODERN ŞEHİR VURGUSU 


Dünyanın modern şehirlerinde gelişmeleri örnek aldıklarını söyleyen Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum da, 2003 yılından bu yana 100 bin bağımsız bölüm ürettiklerini hatırlattı. 

Kurum "Modern şehirler yeşil alan adına ne yaptılarsa biz de yeni projelerimizde benzer uygulamaları devreye aldık. Kentsel dönüşüm ile birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarından maksimum yararlanacağımız projeler gerçekleştirmeliyiz. Biz bu doğrultuda Esenler'de yeni bir şehir kuruyoruz. İki dev şehir parkı inşa edeceğiz. Başakşehir'deki bu parkların biri 160, diğeri ise 380 dönüm üzerinde projelendirildi" dedi. 


Yeni Akit


Geri Dön