16 / 04 / 2024

Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı arazi tahsisi

Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı arazi tahsisi

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun, yönetiminde olduğu Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na üniversite yapılması için 25 yıllığına bedelsiz tahsis ettiği arsaya ilişkin yeni iddialar ortaya çıktı.

1954'te Baruthane sahasına 50 bin kişilik şehir planı! Bakırköy'den Yeşilköy'e kadar...

1954 yılında İstanbul'da Bakırköy'den Yeşilköy'e kadar uzayan Baruthane sahasında yeni şehrin yapımı planlanmış.

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

Bakan Işıkhan duyurdu: Şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı ödemeleri yarın yapılıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, şehit ve gazilerin çocukları ile gazilere yönelik eğitim yardımı ödemelerinin yarın yapılacağını duyurdu.

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Üniversite öğrenciler dikkat! Okullar açılıyor mu, yüz yüze eğitime geçiliyor mu? YÖK Başkanı Özvar açıkladı!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 3 Nisan'dan itibaren isteyen öğrencilere, devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini duyurdu.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Üniversite açılış tarihi belli oldu mu?

Yaşanılan deprem felaketi sonrası üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Pandemi döneminden alışılmış bir eğitim olan uzaktan eğitim 2023 bahar dönemi için yeniden geldi. Bu durumdan memnun olmayan öğrenciler ise okullarına yüz yüze kavuşma haberini bekliyor.

Florya, Yeşilköy ve yakın çevresindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıda!

Bakırköy ilçesi, Florya, Yeşilköy ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Bakırköy Yeşilköy 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bugün Bakırköy ilçesi, Yeşilköy Mahallesi, 325 ada, 4 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ev kiralarına yüz yüze eğitim zammı!

Okulların açılacağının duyurulmasıyla üniversite kentlerinde kiralarda yüzde 50’ye varan yükselişler kaydedilirken en fazla artış Adana ve Tekirdağ’da oldu.

Kiralara yüz yüze eğitim dopingi!

Okullarda yüz yüze eğitimin başlayacak olması emlak piyasasını da hareketlendirdi. Bazı ilçelerde kiralar ikiye katlandı.

İzmir'de ev kiralarına yüz yüze eğitim zammı!

Türkiye genelinde kiralık evlerin fiyatları uçtu. İzmir'de fiyatlardaki artıştan nasibini aldı. Geçtiğimiz seneyi uzaktan eğitim ile geçiren öğrenciler okullarının olduğu şehirlere dönmeye başladı. Ev arayan öğrenciler; fahiş kira tutarlarıyla karşı karşıya kaldı.

Yüz yüze eğitim kiralık ev stokunu eritti!

Yüz Yüze eğitimin başlayacağının belirtilmesiyle kiralık ev stokunda azalma meydana geldi. Emlakçılar öğrencilerin kiralık ev bulmakta zorlandığını dile getirdi. 

Kiralık ev fiyatlarına yüz yüze eğitim dopingi!

Üniversitelerin, Eylül ayından itibaren yüz yüze eğitime geçmesi hedefleniyor. Bu sebeple öğrenciler de ev ve yurt aramaya başladı. Fakat artık kiralık konut bulmak oldukça zorlaştı.

Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı arazi tahsisi Haberi

Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı arazi tahsisi

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun, yönetiminde olduğu Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na üniversite inşa edilmesi için 25 yıllığına bedelsiz tahsis ettiği arsaya ilişkin yeni skandallar ortaya çıktı. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, Vakfa ait İstanbul Esenyurt Üniversitesi mütevelli heyetinde yer alan Emin Batmazoğlu ve vakıf mütevelli heyeti üyesi Fatma Altındal Bayat’ın 31 Mart yerel seçimden önce Esenyurt Belediye Başkanlığı’na bir talepname göndererek arazinin kendilerinden alınmasını istediği ortaya çıktı.

Batmazoğlu ve Bayat, arazinin tahsis günündeki sosyal ve kamusal amacından saptığına da dikkat çekti. Arazinin vakıftan geri alınmasına ilişkin teklif ise önceki gün Esenyurt belediyesi meclisinde AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. Esenyurt Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Oyunuzu, ya geçmişte 1.2 milyar iş yapmış bir firma ile o belediyenin başkanına...