29 / 03 / 2024

Yeter gelirli tarımsal arazisi

Yeter gelirli tarımsal arazisi

Tarımsal arazilerin devri, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin usul ve esaslar, yönetmelik ile belirleniyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi ne demek?

Çiftçilerin beklediği gün geldi! Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor!

Milyonlarca çiftçinin heyecanla beklediği gün geldi. Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılıyor. 

Çiftçilerin tarımsal destek ödemeleri hesaplara yattı mı? Mazot ve gübre desteği verildi mi 2024?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, çiftçilerin tarımsal destekleme ödemeleri peş peşe yatırılıyor. Peki bu ay hangi destekler yattı? Mazot ve gübre desteği verildi mi 2024?  

Çiftçiler dikkat! 406 milyon TL'lik tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara yatırıldı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı son dakika açıklamasında 406 milyon 132 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını belirtti.

Çiftçiler dikkat! 1 milyar 81 milyon TL'lik tarımsal destekleme ödemeleri yatırılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı son dakika açıklamasında 1 milyar 81 milyon 396 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını dile getirdi.

Çiftçilere müjde! Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara yatırıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı son dakika açıklamasında 783,5 milyon TL'lik tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. 

Çiftçilere müjde! Tarımsal destekleme ödemesi bugün hesaplara yatırılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafınna yapılan son dakika açıklamasına göre, 168 milyon 957 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçilere müjdeli haber! Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplarda! Hemen bakın

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere destek ödemesi müjdesi geldi. Bakanlık, 47 milyon 185 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına geçeceğini duyurdu.

EPDK duyurdu! Mesken ve tarımsal sulamaya yönelik son kaynak tedarik tarifesi miktarları belli oldu!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrikte mesken, tarımsal sulama ve diğer tüketici gruplarına ilişkin son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarları belli oldu.

Çiftçilere son dakika müjdesi geldi: Hesaplara 75.9 milyon TL yatıyor! Hangi tarımsal destekler ödeniyor? Hemen bakın!

Çiftçilerin dört gözle beklediği tarımsal destekleme açıklaması geldi. Bakan Yumaklı, kalem kalem bugün yapılacak ödemeleri duyurdu. İşte detaylar... 

Tarımsal girdi fiyatlarındaki artış Ağustos'ta yüzde 41'i aştı!

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), ağustos ayında aylık bazda yüzde 6,94, yıllık bazda yüzde 41,33 yükseldi. İşte detaylar...

Çiftçilere son dakika müjdesi! Bugün 630 milyon TL'lik tarımsal destek ödemesi hesaplara yatıyor! SON DAKİKA!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destek ödemelerinin sene sonuna kadar 64 milyar TL'ye ulaşmış olacağını belirtti. Yumaklı, çiftçilere bir son dakika müjdesini de verdi. İşte detaylar...

Çiftçilerin maliyetlerindeki artış 13 ayın zirvesinde! Tarımsal girdi fiyat endeksi Temmuz'da yüzde 34,32 arttı!

TÜİK, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksinin 2023 Temmuz'da aylık bazda yüzde 6,56, yıllık bazda ise yüzde 34,32 yükseldiğini açıkladı. Bu şekilde aylık bazda 13 ayın en yüksek enflasyonu gerçekleşmiş oldu. 

Bakan Yumaklı resmen açıkladı! Çiftçilere müjde! Tarımsal desteklerde artışa gidildi! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan çiftçileri sevindirecek son dakika açıklaması geldi. Bakan Yumaklı tarımsal desteklerde artışa gidildiğini açıkladı.

Yeter gelirli tarımsal arazisi Haberi

Yeter gelirli tarımsal arazisi

Yeter gelirli tarımsal arazi ne demek?

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin usul ve esaslar, yönetmelik ile belirleniyor. 


31 Aralık 2014 tarihinde 29222 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi yönetmeliği gereğince, Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü: "Bölge farklılıkları göz önünde bulundurularak il ve ilçelerin Kanuna ekli (1) sayılı listede belirlenen yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleri." olarak tanımlanıyor.


Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü

MADDE 6 – (1) İl ve ilçelerin yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleri bölge farklılıkları göz önünde bulundurularak Kanun ile belirlenmiştir. Tarımsal araziler Kanuna ekli (1) sayılı listede belirlenen yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin altında ifraz edilemez, bölünemez. Tarımsal arazilerin...