20 / 04 / 2024

Yetki belgesi olmayan emlakçılar

Yetki belgesi olmayan emlakçılar

Türkiye genelinde kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla emlakçıyı yakından ilgilendiren düzenlemede son üç gün. Yönetmelik kapsamında emlakçılık için yetki belgesi almayanlar 1 Nisan tarihi itibarıyla emlakçılık yapamayacak...

Artık herkes ev kiralayıp satamayacak!

Türkiye genelinde kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla emlakçıyı yakından ilgilendiren düzenlemede geri sayım başladı. Yönetmelik kapsamında yaklaşık 26 bin emlak işletmesi yetki belgesi alırken, bu tarihe kadar başvuru yapmayanlar ise 1 Nisan itibariyle emlakçılık yapamayacak.

Yetki belgesi olmayan emlakçılara dikkat!

Bir emlakçının yetki belgesinin olup olmadığı Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden öğrenilebiliyor. 

Konut alım-satım ve kiralamada dikkat! Yetki Belgesi olmayan emlakçılarla çalışmayın!

Ticaret Bakanlığı, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası’nın (ATEM) girişimleri ile “Ev alırken, satarken ya da kiralarken dikkat!” uyarısında bulunarak kamu spotu yayınladı. 

Kiracılar dikkat! İzin belgesi olmayana 1 Ocak’tan itibaren ceza geliyor!

Kiracısı olduğu mülkü başkalarına günlük kiraya verenlere çok büyük ceza geliyor. 1 Ocak 2024 itibaren itibaren uygulanacak yasa ile kiraladığı konutu günlük kiraya verenler ile izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenlere de yine aynı ceza uygulanacak.

Milyonları ilgilendiriyor! Yetki belgesi olmayan emlakçılara dikkat!

Uzmanlardan konut alıp satmak isteyen veya kiralık konut arayan kişilere yeni bir uyarı geldi. Emlak fiyatlarını yetkisiz emlak danışmanlarının arttırdığı iddiasında bulunan uzmanlar, emlakçıların yetki belgesine dikkat edilmesini vurguladı.

İnternet üzerinden emlak ilanı vermek artık yetki belgesi ile mi sınırlanıyor?

Kaçak emlakçılığı önlemeye yönelik olarak yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık internet üzerinden satılık daire ilanı yayınlamak isteyen emlakçılar için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeye uymayan emlakçılar ise cezalandırılacaklar. İşte detaylar...

Emlak yetki belgesi nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul sektörde görev almak isteyen kişiler için gerekli bir belgedir. Yani, emlak danışmanlığı yapmak isteyenlerin sahip olması gereken bir belgedir. Bu belgeyi almak için bazı işlemleri tamamlamak gerekir. Peki emlak yetki belgesi ne işe yarar ve nereden alınır?

İkinci el otomobil satanlar dikkat! O kurala uymayanlara ceza geliyor...

Gözler sıfır otomobiller için ÖTV matrah düzenlemesine çevrilmişken, ikinci el araç piyasası da yakın takipte. Yetki belgesi olmayan ve bir yıl içinde 3’ten fazla araç satan kişilere, tebligatlar gönderildi. İkinci el otomobil satışından elde edilen karın yüzde 40'ına kadar ceza kesilebilecek.

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Yetki belgesi almamış emlakçılar için yeni düzenleme yolda! 

Bursa Emlak Müşavirleri Esnafları Derneği Başkanı  Erkan Cebeci, yetki belgesi alamamış emlak danışmanlarına yönelik yapılacak değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Yetki belgesi olmayan emlakçıya dikkat!

Düzce Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Kaya sektörle ilgili yaptığı açıklamada "Kiralık eve talep, kendini 'emlakçı' olarak tanıtanların sayısını da artırıyor" dedi.

Emlakçılık yetki belgesinde muafiyet fırsatı bugün sona eriyor!

Türkiye'de kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla sayıdaki emlakçılık faaliyeti gösteren işletmeyi ilgilendiren düzenleme 1 Nisan 2021'de yürürlüğe alındı.  Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili sunulan muafiyetler bugün sona eriyor.

Emlakçılık yetki belgesi olmayanlar dikkat!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi alınması için sağlanan muafiyetlerde son haftaya girildiğine dikkat çekti. 

Emlakçılar dikkat! Yetki belgesi nasıl alınır?

Emlak sektörüyle ilgili yeni düzenleme kapsamında yetki belgesine sahip olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık faaliyeti gösteremeyecek. Peki emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır? Şartları neler?

Yetki belgesi olmayan emlakçılar Haberi

Yetki belgesi olmayan emlakçılar

Türkiye genelinde kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla emlakçıyı yakından ilgilendiren düzenleme için geri sayım başladı. Yeni düzenleme ile emlakçılık yetki belgesi almayanlar 1 Nisan tarihi ile ev satıp kiralamayacaklar. Emlak sektöründe faaliyette bulunan işletmelerin taşıması gereken şartlar 5 Haziran 2018'de yayımlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile belirlendi ve gayrimenkul alım satım ve kiralama işiyle uğraşanlara yönelik yetki belgesi zorunluluğu getirilmişti.

Emlakçılık işiyle uğraşanlar için lise mezuniyeti ve staj, ofisler için ise metrekare şartı gibi çok sayıda düzenlemenin yer aldığı uygulamanın hayata geçmesi için belirlenen tarih ise son olarak 31 Mart 2021'e kadar uzatılmıştı.

31 MART'TA SONA ERİYOR 

31 Mart tarihine kadar yetki belgesi başvurusu yapmayan işletmeler, müktesep haklardan (5 Haziran 2018 öncesinde bu işle kayıtlı olarak uğraşanlarda mezuniyet, ofiste metrekare...