25 / 04 / 2024

yol genişliği

yol genişliği

Yol genişliğine göre bir binada en fazla kaç kat bulunmalıdır? Bina kat sayıları ve ayrıntıları haberimizde...

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilmesi için 25 milyon lira istenmiş!

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilebilmesi için Belediye bazı kararlar almış ve bu çalışmalar için 25 milyon lira istenmiş.

Evini genişletmek için cam balkon yaptıranlara Yargıtay'dan uyarı!

Küçük evini genişletmek için balkonlarını camla kapatma yöntemini seçiyor. Ancak Yargıtay'dan bu kişilere uyarı geldi. İşte detaylar...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

Migros’ta ilk ve son kez! Örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü!

Migros’ta büyük yankı uyandıran indirim kampanyası sürüyor. Bu kapsamda, örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü. İşte 14 Ağustos Pazartesi Migros fiyat listesi...

SSK, Bağkur, 4C'li için sil baştan maaş hesabı! Yüzde 65.2 artışla minimum 10 bin 664 TL!

Emekli ve memurlar Ocak ayında maaşlarında yapılacak zamları araştırırken, SSK, Bağkur, 4C'li için sil baştan maaş hesabı yapıldı! Peki, emekli maaş zammı ne kadar olacak? İşte emekli ve memurların yeni zamlı maaşları..

Dünya'nın en ince gökdeleninin yapımı tamamlandı!

Daha incesi yok Bir gökdelen düşünün... Uzunluğu 425 metre, genişliği ise sadece 17 metre... Hayal etmesi bile zor olan bu gökdelenin yapımı son buldu! Peki, bu gökdelenin alıcıları kimler? Bir dairenin fiyatı ne kadar? İşte tüm detaylar...

Yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı?

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde inşaat yaptırmak istediğinizi düşünelim. Peki, yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı? İşte yanıtı...

İstanbul Finans Merkezi Yol Projesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Finans Merkezi Yol Projesine İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Dünyada eşi benzeri olmayan bina: Genişliği 60 santim!

70 yıl önce iki kardeşin paylaşamadığı bir arsada inşa edilen bir bina görenleri hayrete düşürüyor. 60 santim genişliği bulunan binanın dünyada eşi benzeri bulunmuyor.

Nilüfer'deki deri sanayi ve Teknosab alanının genişletileceği iddiası mecliste!

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Badırga Mahallesi'nde bulunan deri sanayi ve Teknosab alanının tarım arazilerini de içine alacak şekilde genişletileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ulusal Yahudi Fonu, Yahudi yerleşimlerini genişletmek için Batı Şeria'da toprak mı alacak?

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletmek için Ulusal Yahudi Fonu'nun sadece Batı Şeria'nın "C bölgesindeki" Filistinlilere ait özel arazileri satın alacağı öne sürüldü.

Londra'nın en dar evi 950 bin sterline satılıyor!

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaklaşık 1,6 metre genişliği ile kentin en dar evi olan bina 950 bin sterline (8 milyon 74 bin TL) satışa sunuldu. 

Kiler GYO'nun esas sözleşmesinin 8. maddesindeki değişliği onaylandı!

Kiler GYO'nun 124 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden karşılanarak 620 milyon TL'ye artırılması işlemi sonucu, Şirket esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 8. maddesindeki değişliği onaylandı.

yol genişliği Haberi

yol genişliği

Bina kat sayıları!

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmekte, "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği"nin 29. maddesinin birinci fıkrasının "1" ve "3" numaralı bentlerinde değişiklik yapılıyor.


Söz konusu maddede, yol genişliklerine göre bina kat sayılarına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Buna göre; 


1) İmar planlarında kat adetleri belirtilmemiş yerlerde bina yükseklikleri ve bunlara tekabül eden kat adetleri aşağıda gösterilen miktarları aşmamak üzere tespit olunur. İmar planına göre genişliği:


7,00 metreye kadar olan yollarda: Bina kat adedi bodrum hariç 2'den fazla,


7,00 metre ve daha geniş yollarda: Bina kat adedi bodrum hariç 3'den fazla,


10,00 metre ve daha geniş yollarda: Bina kat adedi bodrum hariç 5'den fazla,


12,00 metre ve daha geniş yollarda: Bina kat adedi bodrum hariç 6'dan fazla,


15,00 metre ve daha geniş yollarda: Bina...