19 / 04 / 2024

Dünya'nın en ince gökdeleninin yapımı tamamlandı!

Dünya'nın en ince gökdeleninin yapımı tamamlandı!

Daha incesi yok Bir gökdelen düşünün... Uzunluğu 425 metre, genişliği ise sadece 17 metre... Hayal etmesi bile zor olan bu gökdelenin yapımı son buldu! Peki, bu gökdelenin alıcıları kimler? Bir dairenin fiyatı ne kadar? İşte tüm detaylar...



Daha incesi yok Bir gökdelen düşünün... Uzunluğu 425 metre, genişliği ise sadece 17 metre... Hayal etmesi bile zor olan bu gökdelenin yapımı son buldu! Hatta daireleri satışa çıkarıldı! New York, Manhattan'da konumlanan Steinway Tower toplam 84 kattan oluşuyor. Bu kadar uzun olduğu hâlde içinde bulunan daire sayısı yalnızca 66. New York'un en yüksek üçüncü binası olan gökdelende fiyatlar, 7.75 milyon dolardan  başlıyor . En üst kattaki tripleks dairenin fiyatı ise 66 milyon dolar . Dünyanın en güçlü betonu kullanılarak inşa edilse de analistler, üst katların rüzgarda sallanacağını söylüyor. Fakat başka bir risk taşımadığına da dikkat çekiyorlar. Ayrıca bina sallansa bile yapısı gereği içindekiler bu sarsıntıyı hissetmiyor.

Dünya nın en ince gökdeleninin yapımı tamamlandı!

Bu tarz sıska gökdelenler, New York için yeni olsa da Asya da benzerleri oldukça yaygın. New York'ta açılan benzer bir gökdelenin alıcıları arasında Jennifer Lopez gibi ünlü isimler yer alıyordu. Bakalım Dünyanın En İnce Gökdeleni'nin ilk sahipleri kimler olacak... Ayrıca mimarlık şirketleri çok sayıda göç alan New York'ta benzer yapıların yakın zamanda sayılarının artacağını belirtiyor.

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 8,6 düştü!

İnşaat sektöründen hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

DASK hasar ödemelerini yükseltti!


Geri Dön