26 / 04 / 2024

YÖRYAPI inşaat sektörü

YÖRYAPI inşaat sektörü

Yörsan'ın sahibi Yörük Ailesi, inşaat sektörüne iddialı girdi. Geçen hafta Seyrantepe ihalesine katılan firma, bundan sonra da tüm büyük ihalelere girmeyi planlıyor...

Yörsan'ın kurucu ortağı Yörük ailesi inşaat sektörüne girdi!

50 yıllık başarılı bir geçmişe sahip olan YÖRÜK Ailesi, sahibi olduğu Türkiye’ nin en büyük süt Ürünleri firması Yörsan’a Dubai’ li Abraaj Capital’ i ortak aldıktan sonra “YÖRYAPI” adıyla inşaat sektörüne girdi.

2024'te inşaat sektörünü zor günler bekliyor! Devlet eli şart!

2023 yılı inşaat sektörünün küçüldüğü bir yıl olarak geride kaldı. 2024 yılında ise inşaat sektörünü zor günlerin beklediği belirtildi. 

Sektörel güven endeksleri açıklandı! İnşaat sektörü yüzde 3,5 geriledi

Sektörel güven endeksleri açıklandı. Bu kapsamda hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü.  

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İnşaat sektöründe dolar darbesi! İnşaat demir fiyatlarına 300 lira zam geldi! Çimento fiyatlarına ise zam bekleniyor!

İnşaat sektörü döviz kurunun etkisi ile güne zam haberleri ile uyandı. Dolar bugün 16 lirayı geçti, dolardaki yükseliş inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Bugün demir fiyatlarına zam geldi, çimento fiyatlarına ise zam bekleniyor. İşte güncel demir ve çimento fiyatları 24 Mayıs 2022...

İnşaat sektörü ve konut dönüşümü hız kazanmalı!

İnşaat sektöründe durağan günler geride kaldır. İki yılın ardında ilk kez yüzde  6,4 büyüyen inşaat sektörü, Türkiye’nin 3. çeyrekte yüzde 6,7 büyüyen ekonomisine 0,5 puan katkı sağlamış oldu. 

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mithat Yenigün: İnşaat sektörü destek kapsamına alınmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, koronavirüsün ekonomiye etkilerini değerlendirdi. Yenigün, "Yurtiçi ve yurtdışında istihdam kapasitesi yüksek inşaat sektörü destek kapsamında olmalı" dedi...

İnşaat sektörüne kadın eli değiyor!

Son bir yılda inşaat sektöründe 19 bin kadın istihdam edildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre nisan döneminde inşaat sektöründe çalışan kadın sayısı 78 binden 97 bine yükseldi. 

TOKİ'den inşaat sektörüne 150 milyar lira kaynak!

2003-2018 yıllarında alt ve orta gelir grubu vatandaşlar için ihale tarihi alınmış projelerle 835 bin sosyal konut rakamına ulaşan TOKİ, 15 yılda inşaat sektörüne de yaklaşık 150 milyar lira kaynak aktardı.

İnşaat sektörü 2018'in yol haritasını çiziyor!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektöründe bir yılın sonunda neler olduğunu ve yeni yılda inşaat sektörünü neler beklediğini anlattı..

Büyümeye inşaat sektöründen büyük destek geldi!

Fuzul Grup Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, ekonomideki ve inşaat sektöründeki büyümeyi değerlendirdi. Akbal, inşaat sektöründen büyük destek geldiğini ifade etti.

Van'daki müteahhitler inşaat sektörünü değerlendirdi!

Van'da bu yıl inşaat sektöründe büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Yaşanan hareketlilik bir çok sektörü de beraberinde tetikliyor. Firma yetkilileri konuştu. Kaynak: Van'daki Müteahhitler inşaat sektörünü konuştu.

YÖRYAPI inşaat sektörü Haberi

YÖRYAPI inşaat sektörü

Geçen yıl Yörsan'daki hisselerinin yüzde 13'ünü Dubaili Abraaj Capital'e satan Yörük Ailesi, hisse satışından elde ettiği kaynağı inşaat sektörüne yatırıyor. 50 yıllık peynirci Yörük Ailesi, gayrimenkul seköründe "Yöryapı" markasıyla faaliyet gösterecek. Yörsan'ın peynirde Türkiye'nin ilk 3'ünde olduğunu söyleyen Yorsan ve Yöryapı Yönetim Kumlu Başkan Yardımcısı Teoman Yörük, aynı başarıyı inşaatta da gösterip devler liginde oynayacaklarını belirtti. 


GÖZÜ DEV PROJELERDE 

Geçen hafta Cihan İnşaat'la Emlak Konut GYO'nun Seyrantepe ihalesine katıldıklarını hatırlatan Yörük, "Bundan sonra da tüm büyük ihalelere gireceğiz. Hedefimiz içinde okulu, hastanesi olan dev projelere inşa etmek" dedi. Bahçeşehir'de bir okul inşa ettiklerini hatırlatan Yörük, 'Ayrıca kentsel dönüşümle de ilgileniyoruz" dedi. 

TeomanYörük, peynir işinde 'az kâr, yüksek kalite' prensibiyle çalıştıklarını hatırlatarak, "inşaatta da stratejimiz bu olacak. Bize 'inşaattan böyle para kazanamazsınız' diyorlar...