19 / 04 / 2024

Yozgat Kayıp Şehir Pteria Antik Kenti kazı

Yozgat Kayıp Şehir Pteria Antik Kenti kazı

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyü yakınlarında bulunan "Kayıp Şehir Pteria Antik Kenti"nde kazı sezonu tamamlandı. Kazı sonunda Demirçağı'na ait binalar, odalar, objeler ve buluntu grupları elde edildi.

Gayrimenkul dolandırıcıları boyut atladı! Kayıp şahıslar üzerinden 20 milyon liralık vurgun!

Gayrimenkul dolandırıcılarının yeni av yakalama modelini duyanlar inanamadı. Yalova'da gerçekleşen olayda ikinci kayıp şahıs üzerinden senet düzenleyip, üçüncü şahıs olarak senedi kendi üzerine ciroladılar.

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetlerden ötürü kayıplara uğrayan vatandaşların uyuşmazlıklarının en kısa zamanda ve etkili bir şekilde çözülmesi için işbirliğine gidiyor.

Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras paylaşımı sürecinde birkaç istisnai durumlarda, bazı çocuklar miras payından faydalanamayabiliyor. Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Sadece bir saatte hem yıkayıp hem kurutan Samsung WD10T654DBE1AH kurutmalı çamaşır makinesinde süper fiyat!

Samsung’tan beyaz eşya sektörüne devrim gibi bir ürün hediyesi geldi. Sadece bir saatte hem yıkayıp hem de kurutma özelliği bulunan Samsung WD10T654DBE1AH kurutmalı çamaşır makinesi satışa çıktı.

Asgari ücretteki kayıp 50 Euro'yu geçti: 20 Haziran'da 442 Euro'ya denk gelen asgari ücret, şimdi 390 Euro!

Euro/TL'de sene başından bu güne yükseliş yüzde 45'i geçerken, yeni asgari ücretin açıklanmasından beri geçen 23 günde kayıp 50 Euro'yu aştı. İşte o rakamlar...

Bitcoin’e SEC darbesi: Kayıp yüzde 2’ye yaklaştı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre haftanın son işlem gününe kırmızıda giren dijital para piyasalarında bitcoindeki kayıp yüzde 2’ye yaklaştı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Borsada kayıp yüzde 20’ye yaklaştı! BIST 100 endeksinde düşüş daha ne kadar sürer? İşte, borsada kritik seviye!

Borsa İstanbul bu yıl yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Yurt dışı piyasaların yanı sıra yurt içindeki seçim belirsizliğinin de etkisiyle endeksteki kayıp yüzde 20’ye yaklaşırken, hisse bazında kayıplar daha yüksek oranlarda. Peki, düşüş trendi daha ne kadar devam eder? İşte yanıtı…

Borsada kayıp yüzde 2’yi aştı! Hangi hisseler değer kazandı, hangileri geriledi? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsa İstanbul'da kayıp yüzde 2’yi aşarken, BIST 100 endeksi 4 bin 506 puana geriledi. Uzmanlar, seçim ortamının getirdiği belirsizlik nedeniyle yatırımcıların hisse yatırımı konusunda temkinli davrandığını belirtirken, işlem hacmindeki gerileme de dikkat çekiyor.

Borsada kayıplar yüzde 16,18’i bulsa da 7100 beklentisi korundu!

Borsa İstanbul’da bu senenin başından bu yana kayıp yüzde 16,18’i buldu. Uzman kurumların hazırlamış oldukları raporlarda seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla fiyatlamalar üzerindeki baskının azalacağı belirtiliyor.

Dünya Bankası’ndan korkutan açıklama! Ekonomide “kayıp 10 yıl” başlıyor!

İddialı adımlar atılmazsa küresel ekonomik büyümenin 2030’a kadar gerileme yaşayacağına işaret eden Dünya Bankası, yeni raporunda "kayıp bir 10 yıl başlayabileceği" uyarısında bulundu.

İBB, mahalle mahalle paylaştı! İstanbul depreminde en çok kayıp bu mahallelerde olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem gündeminde,  beklenen İstanbul depreminde nerelerin en ağır hasarı alacağını,  beklenen ölü ve yaralı sayılarını tek tek açıkladı. Rakamlar tüyler ürpertici! İşte detaylar…

Borsada sular durulmuyor! BIST 100 endeksi yine kayıpta! 1 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu? Hangi sektör kazandırdı?

Borsa İstanbul’da bugün kayıp yüzde 5’leri aştı. En fazla kayıp bankacılık endeksinde gerçekleşti. Bankacılık sektör endeksi yüzde 7,85 oranında geriledi.

Borsada müthiş kayıp! O hisselerde kayıplar yüzde 4’ü aştı!

Borsa İstanbul’da düşüş bugün de devam ediyor. Haftanın son işlem günününe düşüşle başlayan Borsa İstanbul BIST !00 endeksinde kayıplar yüzde 2’yi aşarken, bankacılık endeksindeki kaybın ise yüzde 4’e yaklaştığı bildirildi.

Yozgat Kayıp Şehir Pteria Antik Kenti kazı Haberi

Yozgat Kayıp Şehir Pteria Antik Kenti kazı

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyü yakınlarında bulunan ''Kayıp Şehir Pteria Antik Kenti''nde kazı sezonu sona erdi.


ABD'li arkeolog Dr. Scott Branting başkanlığındaki 45 kişilik kazı ekibi, yapılan çalışmalarda önemli bulgulara rastladı.

Dr. Scott Branting, yaptığı açıklamada, Şahmuratlı-Kerkenes Harabeleri'nde 22 yıldır kazı çalışmalarında yer aldığını, kazı yapılan alanların sırlarla dolu olduğunu belirtti.


Kerkenes'te M.Ö. 600 yıllarında bir medeniyetin yaşadığını söylemenin mümkün olduğunu aktaran Branting, bölgede yapılan kazı çalışmalarının çok uzun yıllar alabileceğini söyledi.


Kazı ekibi başkan yardımcısı Koç Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Yasemin Özarslan da 15 Mayıs'ta başladıkları kazıların tamamlandığını ifade ederek, "Bu yıl Kerkenes Demirçağı kentinin kuzey kesiminde bir yapı adasında kazı çalışmaları yaptık. Bu yapı adası kentteki 757 yapı adasından sadece bir tanesidir. Kazı çalışmalarına farklı illerden ve farklı üniversitelerden...