19 / 04 / 2024

Yüksek Mimar Kâmil Uğurlu kimdir

Yüksek Mimar Kâmil Uğurlu kimdir

Yüksek Mimar Kâmil Uğurlu, kentsel dönüşüm ile ilgili olarak, "Kentsel dönüşüm, mevcut bir yıkıntı alanını, bir çöküntü bölgesini tamamen kürüyüp, orada yeni bir yapılar grubu oluşturmak olarak algılanırsa, işte bu yanlıştır." dedi...

BIST 100 endeksi dünya endekslerini geride bıraktı! Yılın en yüksek aylık kapanışı...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, şubat ayında yüzde 8,20 artarak ayı 9.193,69 puandan tamamladı ve tüm zamanların en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirdi.

Ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa paranızı faize yatırıp yüksek aylık getirisi sağlamak mı? 

Son zamanlarda konut sektöründe yaşanan dalgalanmalar, sektördeki durgunluk vatandaşların kafasında soru işaretlerine neden olabiliyor. Birikimi olan bir vatandaş için ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa birikimini faize yatırıp daha yüksek gelir elde etmek mi daha caziptir. İşte haberin ayrıntıları...

Kasım ayında aylık en yüksek reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Kasım ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 2 ile külçe altında gerçekleşti.

Altın mart ayından bu yana en yüksek haftalık kazancına ulaştı

Altının ons fiyatı, İsrail-Filistin çatışmasının sebebi ile bu hafta yüzde 5,47 artarak yedi ayın en yüksek haftalık kazancına yaklaştı. İşte detaylar...

Haziran ayında aylık en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Haziran ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 13,86 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşirken, 2023'ün ilk altı ayında külçe altın TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,71 reel getiri sağladı.

İhracat mart ayında yüzde 4,4 arttı! Tüm zamanların en yüksek rakamı test edildi!

Mart ayı İhracat rakamı açıklandı. İhracat Mart'ta yüzde 4,4 artarak 23,6 milyar dolar oldu. Bu, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamı oldu.

Tek yol EYT değil ! Bunları yapan hem erken emekli oluyor, hem yüksek aylık alıyor!

Kadınlar ve erkekler için emekliliği öne çeken kolaylıklar bulunuyor. Bazı ince detayları bilip yerine getirenler hem 6 yıl kazanarak daha erken emekli oluyor, hem de emekli olduğunda, benzer durumdakilere göre çok daha yüksek emekli aylığı alıyor.

Borsadan haftalık rekor! Tüm zamanların en yüksek kapanışına imza attı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,43 kazançla 4.526,73 puandan tamamladı ve bütün zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

BMW 5 Serisi Ağustos fiyatları kaç lira? Yüksek teknoloji, şık tasarım! İşte BMW 5 Serisi 31 Ağustos 2022 fiyat listesi.

BMW 5 serisi, yüksek teknolojisiyle ön plana çıkan araçlar arasında yer alıyor. Peki BMW 5 Serisi Ağustos fiyatları kaç lira? İşte BMW 5 Serisi 31 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Yüksek Mimar Berk Or vefat etti!

Yüksek Mimar Berk Or hayatını kaybetti.

Yüksek Mimar Ahmet Nuri Tan vefat etti!

Milli basketbolcu, D.G.S.A. Yüksek Mimar Ahmet Nuri Tan hayatını kaybetti.

Yüksek Mimar Ali Firuzan Baytop vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Firuzan Baytop, hayatını kaybetti.

Yüksek Mimar Mehmet Fatin Uran vefat etti!

İTÜ mezunlarından Yüksek Mimar Mehmet Fatin Uran dün hayatını kaybetti. 

Yüksek Mimar Kâmil Uğurlu kimdir Haberi

Yüksek Mimar Kâmil Uğurlu kimdir

Yüksek Mimar Kâmil Uğurlu, Karamandan .com’daki köşe yazısında, kentsel dönüşüm ile ilgili, "Cumhuriyet'in En Cesur Kararı Kentsel Dönüşüm" başlıklı yazıyı kaleme aldı.

Siyasi kuruluşların tuttukları işte, uygulamaya koydukları programlarda samimiyet mertebesini tespit etmek, konuyu bilenler için zor değildir. Söz konusu işin sonuç itibariyle taşıdığı risk ve bunun yükleniliş biçimi her şeyi ele verir. Adına kentsel dönüşüm denilen ve gerçekten Cumhuriyet tarihinin en büyük ıslahatı sayılabilecek bir programı için harekete geç emri verilmiş ve kazma vurulmuştur. Tam bir ihtilâldir. Sonuçları itibariyle de bir ihtilâldir. Başarılı olunursa tarihin en büyük devrimi geçekleştirilmiş olacaktır. Ama, Allah göstermesin, başarısız olursa, sonuçlarını düşünmek bile hüzün vericidir.

Tarih, düşünülebilen her şeyin fizik olarak başarılabileceğini teyit eder. Değil mi ki düşünebiliyorsun, öyleyse bu iş başarılabilir. Kentsel dönüşüm, gidişatından...