16 / 04 / 2024

Yükseköğrenim öğrencileri burs

Yükseköğrenim öğrencileri burs

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin Mart ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu...

YÖK Başkanı açıkladı! Yüksek lisans ve doktora burslarına zam yapılacak...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, burs miktarlarının tezli yüksek lisans öğrencileri için 6, doktora öğrencileri için ise 9 bin liraya çıkarılacağını belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru sonuçları, 16 Ekim 2023 ve 1 Kasım 2023'te sona eren ortaöğrenim ve yükseköğrenim başvurularının tamamlanması ile birlikte araştırılmaya başlandı. 2023-2024 yılları arasında VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte haberin ayrıntıları...

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman başlıyor? Detaylar burada!

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları, yeni eğitim-öğretim dönemine hızla yaklaştığımız şu günlerde öğrencilerin dikkatini çekiyor. Öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmayı amaçlayan VGM, ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvurularını online sistem üzerinden almaya hazırlanıyor.

Yükseköğrenim öğrencileri için 2023 yılı burs başvuruları başladı. Burs başvuru koşulları neler? Tarihi ne zaman?

Eğitim masrafları giderek katlanınca öğrenciler için burs ya da ek gelir olmadan eğitimini tamamlamak neredeyse hayal oldu. Özellikle ailelerinden uzakta eğitim almak için Türkiye’ye gelen yabancı öğrencilerin önemli bir kısmı eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalıyor. İşte o öğrenciler için 2023 bu

KYK burs başvuruları başladı mı 2022, ne zaman? Yükseköğrenim KYK burs başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

KYK burs başvurusu, ÖSYM'nin YKS öncelik sonuçlarını açıklamasıyla öne çıkan konulardan biri oldu. 2022 Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs başvuru tarihleri öğrenciler tarafından izleniyor. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman ve başvuru nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Burs ve kredi ödemeleri hesaplara yatırılıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin haziran ayı burs ve kredi ödemelerinin gerçekleşmeye başladığını açıkladı. 

Uygar Peyzaj İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu Şubesi açıldı!

Uygar Peyzaj İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu Şubesi bugün Çekmeköy'de 19 milyon TL sermaye bedeli ile Yüksek Kırıcı tarafından açıldı.

Yükseköğrenim öğrencilerine Mart ayı burs ve kredi ödemeleri yapılıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin Mart ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu...

Haseki Sultan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurt Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Haseki Sultan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurt Hizmetleri Limited Şirketi bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Hicret Aşcıoğlu Cansız ve Nimet Buhan ortaklığında kuruldu.

Muğla'da öğrenciler yüksek kira fiyatlarına karşı sokakta!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin yer aldığı Kötekli Mahallesi'nde kira fiyatlarının yüksek olmasını protesto etti.

Üniversite öğrencileri en yüksek kirayı İstanbul’da ödüyor!

Türkiye genelinde üniversite öğrencileri en yüksek kirayı ortalama 2 bin 900 lira ile İstanbul Beşiktaş’ta öderken, onu 2 bin 750 ile Kadıköy, 2 bin 100 lira ile Bakırköy takip ediyor ..

Yüksek kira fiyatları öğrencileri zorluyor!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, kira fiyatlarının öğrencileri zorladığını söyledi. Çiçek, yüksek kiraların öğrencileri suça ittiğini açıkladı.

Antalya'ya 3 yılda 4 bin kişilik yükseköğrenim yurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelecek 3 yıl içinde de il genelinde toplamda 4 bin kişilik yükseköğrenim yurdunu Antalya'ya kazandıracaklarını söyledi.

Yükseköğrenim öğrencileri burs Haberi

Yükseköğrenim öğrencileri burs

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin Mart ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada, bugün başlayan burs ve kredi ödemelerinin 10 Mart 2021 tarihinde kadar TC kimlik numarasının son rakamına göre hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Kimlik numaralarının sonu 0 olanlar bugün, 2 olanlar yarın, 4 olanlar 8 Mart, 6 olanlar 9 Mart, 8 olanlar ise 10 Mart ayında ödemelerini alabilecek.

İlk defa burs-kredi alacak öğrencilerin ödemeleri...