17 / 04 / 2024

yunanistan imf borçi yunanistan imf borcu

yunanistan imf borçi yunanistan imf borcu

Uluslararası Para Fonu (IMF), olumsuz risklerin ortaya çıkması halinde Yunanistan'ın borçlarını ödeme kapasitesinin tehlikeye girebileceği, bu durumun da Avrupalı ortaklarından daha fazla destek gerektireceği uyarısında bulundu.

Resmi Gazete yayımlandı! O illerde yaşayanlar dikkat! Binlerce kişinin sayaç okuma, fatura ve borç işlemleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından (EPDK), Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bazı tüketicilerin sayaç okuma, fatura tahakkuk ve tahsilat işlemleri ile tahsil edilememiş borçlar işlemleri ertelendi.

Sağlık çalışanları borç batağında yaşıyor! 10 sağlıkçının 8’i borçlu!

14 Mart Tıp Bayramı yaklaşırken, yapılan bir anket, sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu acı tabloyu ortaya koydu. İnsan sağlığı gibi çok önemli bir alanda çalışan, pandemi, deprem gibi en zor günlerde görev üstlenen sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı borç içinde yaşıyor.

Elektrik borcu olanlar dikkat! Artık silinebilir

TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi ele alınacak. Bu kapsamda 2006’da elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinin ardından o dönem tahsil edilemeyen 1,6 milyar TL’lik borç için yeni bir yapılandırma geldiği bildirildi. Yapılandırmanın anapara üzerinden 36 ay taksitle

Erdoğan'dan 'faiz artırın' tavsiyesinde bulunan IMF'ye yanıt

Gaziantep'de, toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada yurt dışı programı çerçevesinde son olarak İngiltere'de bir dizi ziyaretlerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Bizim IMF ile işimiz yok" dedi.

14 gün sonra borçlar siliniyor! İşte detaylar!

Dar gelirli vatandaşların borçları siliniyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren haberin içeriği yavaş yavaş belli olmaya başladı. İşte detaylar!

Milyonlarca vatandaş bu yasayı bekliyor! Borçlar tek tek silinecek! Borçlarınızın silinmesi için hemen bu haberi okuyun

Türkiye’de milyonlarca insan, son günlerde tek bir konuyu konuşuyor. Dar gelirli olan vatandaşların icra ve haciz borçlarının silinmesi için adımlar atıldı. İşte detaylar…

Kredi kartı borçları için milyonların gözü burada olacak Kabine toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanacak olan Kabine’nin gündeminde kredi kartı ve takibe düşen kredi borçları da yer alacak. 2 bakanlığın hazırladığı raporu Erdoğan’a sunması beklenirken, milyonların kulak kesildiği kararı Cumhurbaşkanı açıklayacak.

IMF, Almanya için ekonomik büyüme tahminini düşürdü! En büyük tehdit açıklandı

Avrupa'da artan enflasyon Alman ekonomisinin resesyona girmiş olabileceğine ilişkin ihtimalleri güçlendirdi. Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklamaya hazırlanırken IMF, Almanya için kritik bir değerlendirme yaptı.

Öğrencilere müjde! KYK borçları için iki formül hükümetin masasında!

AK Parti hükümeti, KYK kredilerinin geri ödemesi için öğrencileri ve borçluları rahatlatacak 2 yöntemi masaya yatırdı.

Afet Sebebiyle Yapılan Binaların Borçlandırma Bedelleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Afet Sebebiyle Yapılan ve Yapılacak Olan Binaların Borçlandırma Bedellerinden Yapılacak İndirimler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31816 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Vergi borcu olanlar dikkat! Vadesi geçmiş borçlar için yeni düzenleme!

Hazine ve Maliye Bakanlığı; Resmi Gazete’de “Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği” yayımladı. Buna göre; hak sahiplerinin vadesi geçmiş vergi borçları, ödemenin tamamı beklenilmeden merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinden olan alacaklarından mahsup edilebilecek.

Ekrem İmamoğlu'na Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için borçlanma yetkisi verildi!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için İBB tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 299 milyon 800 bin euro borçlanma yetkisi

Ekrem İmamoğlu'na metro projeleri için 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı Projelerinde kullanılmak için İBB Başkanına 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verdi.

yunanistan imf borçi yunanistan imf borcu Haberi

yunanistan imf borçi yunanistan imf borcu

Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) yapılan açıklamada, Yunanistan ekonomisine ilişkin 4. Madde konsültasyonu kapsamındaki denetimin öncü bulguları paylaşıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şokunun Yunanistan'ın ekonomik toparlanmasını kesintiye uğrattığına işaret edilen açıklamada, ülke ekonomisinin bu yılın ilk yarısında yüzde 7,9 daraldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Ekonominin, orta vadede kademeli olarak toparlanmadan önce, 2020'de yüzde 9,5 küçülmesi bekleniyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

Önemli belirsizlikler ve aşağı yönlü risklerin Yunanistan ekonomisinin görünümünü gölgelemeye devam ettiği belirtilen açıklamada, küresel turizmde kalıcı düşüşün eşlik ettiği uzun süreli salgının, görünümü önemli ölçüde kötüleştirdiği ancak aşının bulunması ve hızlı dağıtımının toparlanmaya yardımcı olabileceği ifade edildi.

Takipteki alacaklara ilişkin yeni dalga ortaya çıkabilir

Açıklamada, bankacılık sektörüne yönelik desteklerin ve denetimlerin gevşemesi halinde, takipteki alacak sorununda yeni bir dalganın ortaya çıkabileceği aktarıldı.

Yunanistan'ın...