18 / 04 / 2024

Yunanistan özelleştirme 2016

Yunanistan özelleştirme 2016

Yunan Özelleştirme Kurumu Başkanı Stergios Pitsiorlas’ın açıklamasına göre Yunanistan 2016 yılında özelleştirmelerden 3.5 milyar Euro (4 milyar dolar) elde etmeyi hedefliyor.

ÖİB'den Kırşehir Kındam'da 6 özelleştirme ihalesi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kırşehir Merkez'deki Kındam Mahallesi'nde bulunan arsaları özelleştiriyor. Arsalar 6 ayrı ihaleyle satış yöntemiyle özelleştirilecek. İhaleler 15 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Atina'da hükümetin özelleştirme politikalarına protesto!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da hükümetin özelleştirme politikaları protesto edildi.

Sümer Holding Çankaya özelleştirme ihalesi ertelendi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding A.Ş.'nin Çankaya'daki Depolu Mağaza'nın özelleştirme ihalesini 6 Ekim 2016 tarihine erteledi.

Yunanistan özelleştirmelerden 3,5 milyar euro bekliyor!

Yunan Özelleştirme Kurumu Başkanı Stergios Pitsiorlas’ın açıklamasına göre Yunanistan 2016 yılında özelleştirmelerden 3.5 milyar Euro (4 milyar dolar) elde etmeyi hedefliyor.

Türkşeker A.Ş.'den 3 ilde 4 özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Erzurum, Kırşehir ve Samsun'da bulunan taşınmazlara özelleştirilme kararı verildi. kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

2014'te özelleştirme gelirlerinde yüzde 50 azalma yaşandı!

Hazine’nin önemli gelir kaynaklarından özelleştirme işlemlerinde 2014’te büyük düşüş yaşandı. Rekabet Kurumu’nun onayıyla satış ve devir işlemleri tamamlanan özelleştirmelerin miktarı 2013’e göre yüzde 50’den fazla azalarak 9 milyar liraya geriledi..

Özelleştirme İdaresi Koç'a resmi davet gönderdi!

Koç’un Kalamış’tan vazgeçtiğini açıklamasının ardından Özelleştirme İdaresi, gruba cuma günü resmi davet gönderdi. Koç'un 37 günü var.

Altınkum Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesi başladı!

Altınkum bölgesinde ilçenin can damarı olan 'Altınkum Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesi başladı. Öngörülen ve beklenen çalışmaları esnafla el ele omuz omuza devam ediyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi binaları özelleştirme kapsamında!

Ondokuz Mayıs Üniversitesine yapılan tahsisin taşınmazların eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmaması sebebiyle kaldırılmasına ve Samsun Bafra ilçesi, Elifli Mahallesi, Ortamahalle Mevkiinde bulunan taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı.

Altınkum'u güzelleştirme çalışmaları devam ediyor!

Didim Belediyesince başlatılan "Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma" projesi Kapsamında bazı işyerlerinin sonradan eklenmiş müştemilatları yıkıldı. Altınkum'daki çalışmalar, turizm sezonu ile başlamadan tamamlanabilecek.

Maliye Hazinesi ve TCDD adına kayıtlı taşınmazların özelleştirme süresi uzatıldı!

ÖİB Maliye Hazinesi ve T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı muhtelif taşınmazların özelleştirilme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi'nin süre uzatım ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğalgaz çevrim santrallerinde özelleştirme yapılacak!

ÖYK onayının ardından doğalgaz çevrim santrallerinde de özelleştirme süreci başlayacak. Yeni paketle birlikte 2 milyar dolarlık gelir elde edilmesi bekleniyor.

Özelleştirme İdaresi Gölbaşı'nda imar değişikliği yapıyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Gölbaşı sınırlarındaki 2 parsel için imar değişikliğine gitti. 1 / 5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 'nin kabulüne dair kararının yürütmesi durduruldu.

Yunanistan özelleştirme 2016 Haberi

Yunanistan özelleştirme 2016

Yunanistan 2016 yılında yapılacak özelleştirmelerden 3,5 milyar euro bekliyor.


Yunan Özelleştirme Kurumu Başkanı Stergios Pitsiorlas’ın açıklamasına göre Yunanistan 2016 yılında özelleştirmelerden 3.5 milyar Euro (4 milyar dolar) elde etmeyi hedefliyor. 

  

Ekonomi Bakanlığı'nın 'Ekonomi Blog'unda yer alan habere göre özelleştirmelerin hükümetin seçim programında ve Uluslararası Kreditörlerle yapılan en son kredi sözleşmesinde yer aldığı ve bu nedenle de bağlayıcı olduğu belirtildi.


Açıklamaya göre 2016 başlarında tamamlanması beklenen Pire Limanı ihalesi için AP Moeller-Maersk’s, China Cosco Holding Co ve Philippine International Container Terminal Services Inc.’in Aralık ayı başlarında teklif sunması bekleniyor.

Yunan Demiryolu İşletmesi Trainose SA ve tren bakım şirket Rosco SA için tekliflerin Ocak 2016’da, Selanik Limanı için Mart 2016’da yapılacağı ve her iki özelleştirmenin de 2016 yılı ortalarında tamamlanacağı açıklandı.


Trainose SA için, Romanya’dan Grup...