25 / 04 / 2024

yunanistan şehir planlaması

yunanistan şehir planlaması

Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreteri Kalancis, Atina'da yapımı planlanan cami hakkında, "Şu an şehir planlamasına ilişkin ikinci bir davamız var. Kararı bekliyoruz." dedi.

Kentsel dönüşümde sihirli değnek özel sektör: Bomboş araziymiş gibi tamamen yeni bir şehir planlaması yapılmalı!

Fay hatları üzerinde konumlanan Türkiye'de binaların hızlıca dönüştürülmesinin oldukça önem arz ediyor. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İşte İnşaat Mühendisleri isimli hesabın X sosyal medyadaki o açıklaması ve gelen yorumlar... 

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yıkılacak mı?

30 Ekim tarihinde Yunanistan’ın Sisam Adası’nda meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na ilişkin güçlendirme ve yıkım tartışmaları devam ediyor. Mimarlar Odası İzmir Şubesi, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençleri teknolojiye göre değişiyor!

Tokyo Üniversitesi'nden Doç. Dr. Seta Fumihiko, şehir planlaması ile afetlerin azaltılabileceğini söyledi. Seta Fumihiko şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençlerinin, teknolojiden faydalanma oranına göre değiştiğini belirtti.

Bursa'da İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’na Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülüne  layık görüldü.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması, Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülünü aldı.

Yunanistan'dan tehlikeli adım: Kapalı Maraş’ın açılmasını engelleyecek!

Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi, KKTC'nin 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmalarını engellemek amacıyla ABD ve Rusya nezdinde girişimde bulunacak.

Şehir planlamasında 'suya duyarlı kent' önerisi!

Doç. Dr. Yelda Aydın Türk, "Sürdürülebilir drenaj sistemleri dedikleri birtakım kavramlar öne çıkmaya başladı. Bu ülkeler bununla ilgili bazı politikalar oluşturdular ve başarılı projeler hazırladılar. Örneğin, Amerika'da bazı yerlerde yeşil altyapı sistemleri kuruldu" dedi...

Şehir planlamasında yeni dönem başlıyor!

Şehir planlamasında yeni bir dönem başlıyor. Yeni sistemde belediyeler her yıl arazi kullanım alanlarının nasıl değiştiğini izlemek amacıyla ‘Kentsel Gösterge Seti’ hazırlayacak ve insan odaklı kimlikli şehirler oluşturulacak.

Kentsel dönüşüm, İstanbul şehir planlaması için bir fırsat!

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü nedeni ile dünyadaki şehircilik örnekleri tartışıladursun, Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen dünyada eşi benzeri olmayan İstanbul’da sağlıklı bir şehircilik için kentsel dönüşümün bir fırsat olduğunu söylüyor...

Şehir planlaması bütüncül yaklaşımla ele alınmalı!

Dünya Şehircilik Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, şehir planlamasının bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini vurguladı...

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları masaya yatırıldı!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi geride kalan 3 ayın değerlendirmesini ve 1 yılın planlamasını masaya yatırdı.

yunanistan şehir planlaması Haberi

yunanistan şehir planlaması

Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreteri George Kalancis, başkent Atina'da yaklaşık 10 yıldır yapılması planlanan caminin henüz açılamamış olmasına bürokratik engellerin, açılan davaların ve ülkedeki siyasi istikrarsızlığın sebep olduğunu belirtti.


Atina'da yaşayan yaklaşık 300 bin Müslüman, bir ramazan ayını daha camisiz geride bırakırken Kalancis, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Kalancis, Atina'da cami inşası için gerekli yasanın 2006 yılında onaylandığını anımsattı.


Yunanistan'da, Türkiye'nin aksine son 10 yılda siyasi istikrarsızlık sebebiyle dört seçim yapıldığını anlatan Kalancis, "Caminin inşası için dört ayrı bakanın ilgilenmesi gerekiyor. Yani Eğitim, Maliye, Altyapı ve Çevre bakanlıklarının işbirliği yapması gerekiyor. Anlayacağınız iki yılda bir seçim ve dolayısıyla dörder bakan değişti." diye konuştu.


Kalancis, cami inşası için anayasaya uygun olmadığı iddiasıyla Yüksek Mahkemeye başvurulduğunu belirterek "Devlet cami inşasına para ödeyecek....