23 / 04 / 2024

Yurt dışında yatırım yapan gayrimenkul şirketleri

Yurt dışında yatırım yapan gayrimenkul şirketleri

Türk gayrimenkul şirketleri bir süredir rotayı yurt dışına çevirmiş durumda. ABD, İngiltere, Dubai, Bulgaristan, Hırvatistan ve Rusya'da artık Türk şirketlerin projeleri yükseliyor. Yatırım ya da oturum için yurt dışında emlak almak isteyenlere duyurulur...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları 10 senenin dibini gördü: Türk zenginler de yurt dışına yöneldi!

Gayrimenkul kaleminde net yabancı girişi 2022 yılında 6 milyar 273 milyon dolarla rekor kırarken, 2023'te yüzde 43,3'lük düşüşle 3 milyar 560 milyon dolar oldu. Ancak Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımında yüzde 163,7 oranında artış oldu. 

Emlak piyasasında yatırım tercihleri değişti: Yeni gözde sosyal arsalar!

Konut fiyatlarının hızla yükselmesi emlak piyasasındaki yatırım araçlarının sıralamasını değiştirdi. Konut almakta zorlanan vatandaşlar, bütçelerini sosyal arsa projelerinde kullanıyor. Böylece hem zamandan hem de maddi kaynaklardan tasarruf etmiş oluyor.

Türkler ABD’de ev alırken nelere dikkat etmeli!

ABD’den ev satın alan, pilotların çoğunlukta olduğu 150 Türk yatırımcı, bir Türk emlakçı tarafından dolandırıldı. Bu haber yurt dışında yatırım yapmak isteyenlerin aklını karıştırdı. Realogics Sotheby’s şirketinin Seattle’daki emlak danışmanı Murat Dabağoğlu dikkat edilmesi gerekenleri yazdı

Konuta yatırım azaldı: İkinci elde fiyatlarda yüzde 15'e varan indirimler başladı! 

Konutta son dönemlerde yatırım amaçlı değil, ihtiyaç amaçlı alımlar gündemde. Talep düşünce ikinci elde konut sahipleri yüzde 5 ile 15 arasında indirimler uygulamaya başladı. İşte detaylar...

İslam Memiş altından daha karlı bir yatırım önerdi! Yatırımcılar duyar duymaz onu almaya koştu!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın dışında yatırımcılara daha karlı çıkacakları bir yatırım aracını önerdi. Yatırımcılar duyar duymaz onu almaya koştu!

Dolara yatırım yapmayı düşünen bile varsa hemen buraya bakmalı! Seçimden sonra öyle bir rakam gelecek ki!

Son iki yılda yaşanan ekonomik kriz, dolar kurunun tarihi rekor seviyelere ulaşmasına yol açtı. Dolara endeksli birçok ürün ve hizmette önemli ölçüde zam gerçekleşti. Birikimleri olan ve döviz yatırımı yapmayı düşünenler için 'ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi' sonrasında doların büyük bir sıçrama

Seçim öncesi en cazip yatırım aracı hangisi? İşte, son dönemde yatırım portföylerinin en gözde yatırım aracı!

Yatırım dünyasında son dönemde seçim sürecine ilişkin fiyatlamalar ön plana çıktı. Yatırımcılar hem küresel risklere hem de seçim ile ilgili belirsizlere karşı kendilerini korumak için yatırım portföylerinde değişikliğe gidiyor.

Yatırım liginde haftanın şampiyonu altın ve döviz! Altın ve dövizde çıkış sürecek mi? Hangi hisseler prim yaptı?

Yatırım araçları liginde haftanın şampiyonu altın ve döviz oldu. Borsa yatırımcılarını üzerken, altın ve dövize yatırım yapanlar haftayı karlı kapattı. İşte, haftanın yatırım raporu... Altın ve döviz yatırımcısına ne kadar kazandırdı? Borsada hangi hisseler prim yaptı? İşte detaylar...

2021 yılında Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırımları ne kadar?

Türk yatırımcıların 2021 sonunda yurt dışında ne kadar yatırım yaptıkları belirlendi. İşte 2021 sonu itibariyle Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırım rakamları!

Binance'dan Forbes'a 200 milyon dolarlık dev yatırım!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, iş dünyasının ünlü dergisi Forbes'a 200 milyon dolar tutarında yatırım yapacağını açıkladı.

Sianji Grup'tan Mısır'a resort otel projesi!

2 yıl önce yurt dışında yatırım yapmaya başlayan Sianji Well-Being Grup Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Mısır'da 160 odalı bir wellbeing resort otelin yapılacağını açıkladı. 

Orka Holding'ten yurt dışında mağaza atağı!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, yurt dışındaki yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti. Süleyman Orakçıoğlu, yeni açılacak mağazalara ilişkin bilgi verdi.

Yurt dışında yatırım yapan gayrimenkul şirketleri Haberi

Yurt dışında yatırım yapan gayrimenkul şirketleri

YURT DIŞINDAN ev satın almak son birkaç yıldır ülkemiz vatandaşları arasında yaygınlaştı. Türkler, ABD başta olmak üzere, İngiltere, Dubai, Yunanistan ve Rusya gibi ülkelerden her yıl yüzlerce ev satın alıyor. Yurtdışından ev almanın başlıca iki nedeni var: Yatırım yapmak ve oturum almak. Türkiye’de dahil olmak üzere Me' birçok ülke, belirli bir tutardaki gayrimenkul yatırımı karşılığında yabancılara oturma izni veriyor.

Hal böyle olunca, Türkiye’deki bazı gayrimenkul şirketleri projelerine yurtdışı yatırımları ilave eder oldu. ABD’de Miami, İngiltere’de Londra, Sırbistan’da Belgrad gayrimenkul yatırımcılarının gözde kentlerinden birkaçı. Söz konusu kentlerde yatırım yapan gayrimenkul firmaları yatırımların getirisinden memnun. Bunun ötesinde yeni yerler keşfetmek için arayışlar sürüyor. Emlakçılık sektörü de, yurtdışında yatırım yapacak Türklere ve gayrimenkul firmalarına yol gösterici oluyorlar.

RUSYA VE İNGİLTERE'DE 33 PROJE

Para...