25 / 04 / 2024

yürürlükten kaldırılan kanun

yürürlükten kaldırılan kanun

Gayrimenkul kiraları hakkında kanun olan ve 1955 yılının Mayıs ayında kabul edilen 6570 sayılı kanun kalktı mı?

6570 sayılı kanun yürürlükte mi?

1955 yılının Mayıs ayı içerisinde kabul edilen gayrimenkul kiraları hakkında kanun olan 6570 sayılı kanun yürürlükte mi?

34 yıl önce tedavülden kaldırılan 2.5 TL’lik madeni paralar geri geliyor

Darphane'de 34 sene öncesinde tedavülden kaldırılan 2.5 Türk Lira’lık madeni paralar yeniden basılacak. Verilen bilgi doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayan Darphane, 2.5 Türk Lira’lık bozuk parayı basmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan onay bekliyor. İşte haberin ayrıntıları...

Vergi borçlarında yeni hamle! Vergi barışı yürürlüğe girdi! Borçlarınızın faizleri silinecek

Son dakika vergi barışı yasası yürürlüğe girdi.  Bu yasayla vergi borcu olanların cezalı borç ödeme riskinin ortadan kaldırılacak. Peki vergi borcu olanlar hesaplamaları nereden ve nasıl yapacak? İşte ayrıntılar...

Satıştan kaldırılan iPhone 11 sınırlı stokla BİM, A101 Carrefoursa, Migros'tan sonra şimdi Teknosa'da! Sakın kaçırmayın!

Satıştan kaldırılan iPhone 11, inanılmaz bir fiyat etiketi ile sınırlı stokla BİM, A101 Carrefoursa, Migros'tan sonra şimdi Teknosa'da satışa sunuldu. Sakın bu kaçırmayın!..İşte ayrıntılar...Hemen bakın...

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Satıştan kaldırılan iPhone 11 sınırlı stokla A101'de! 26 Şubat 2023 fiyat listesi...

Ülkemizde en çok tercih edilen market zincirlerinden biri olarak bilinen A101'den güzel haber. Satıştan kaldırılan iPhone 11 sınırlı stokla A101'de satışa sunuldu. İşte 26 Şubat 2023 fiyat listesi...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ! 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Stokçulara büyük darbe! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılması da dahil olmak üzere Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31664 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İş yeri kısıtlanan veya kapatılana müjde! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Faaliyetleri kısıtlanan veya kapatılan iş yerlerindeki milyonlarca çalışan için bin 500 lira olan nakdi ücret desteği yürürlüğe girdi. Bu alandaki sektörlerde çalışanlar için toplamda aylık bin 341 lira prim desteği sağlanacak.

Manisa Akhisar'daki arazi toplulaştırma kararı kaldırıldı!

Manisa İli Akhisar İlçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerde arazi toplulaştırmasına yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı yürürlükten kaldırıldı.

Otopark Yönetmeliği ay sonunda yürürlükte!

2018 yılının Şubat ayında açıklanan ve ‘her daireye bir otopark’ yapılmasını zorunlu kılan Otopark Yönetmeliği'nin ay sonunda yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi!

2548 Sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

yürürlükten kaldırılan kanun Haberi

yürürlükten kaldırılan kanun

6570 sayılı kanun kalktı mı?

1955 yılının Mayıs ayında kabul edilen Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun olan 6570 sayılı kanun kalktı mı sorusunun yanıtı haberimizde bulunuyor. Bu kanun içeriğinde kiracı ile ev sahibi arasındaki hukuka ilişkin hükümleri barındırıyor.


6570 sayılı kanun kalktı mı?

6570 sayılı kanun, 6101 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli hakkındaki kanunda belirtilen hükümlere göre yürürlükten kalktı.


1 Temmuz 2012 yılında yürürlüğe giren 6101 sayılı kanununda bulunan; 6570 sayılı kanuna ilişkin hükümler madde 10 ve geçici madde 1'de belirtilmişti;


Yürürlükten kaldırılan kanun

MADDE 10 –  18/5/1955 tarihli ve 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun yürürlükten kaldırılmıştır.


GEÇİCİ MADDE 1 – Bu Kanunla yürürlükten kaldırılan 6570 sayılı Kanunun 12 nci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca açılmış ve henüz karara bağlanmamış olan davaların, sulh hukuk...