19 / 04 / 2024

Yürüyen Köşk unesco

Yürüyen Köşk unesco

Yürüyen Köşk'ün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için yeniden başvuru yapılacak.

Atatürk'ün Yalova'daki Yürüyen Köşk'ü UNESCO yolunda!

Yalova Belediyesi, Atatürk’ün bir çınar dalının kesilmemesi için yerini değiştirttiği ’Yürüyen Köşk’ün, Dünya Mirası Listesi’ne alınması için UNESCO’ya başvuracak.

Yalova'daki Yürüyen Köşk için UNESCO'ya başvuru yapılacak!

Yalova Belediyesi, Atatürk’ün bir çınar dalının kesilmemesi için yerini değiştirttiği ’Yürüyen Köşk’ün, Dünya Mirası Listesi’ne alınması için UNESCO’ya başvuracak

Avcılar'da bakımsızlıktan çürüyen ev için yıkım kararı!

Avcılar'da 8 senedir ev sahiplerine ulaşılamayan ve bakımsızlıktan çürüyen apartman için yıkım kararı alındı Yıkım ihale yoluyla gerçekleşecek.

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları TBMM'de!

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ Valisi Erkaya Yırık'tan deprem açıklaması!

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, bu sabah yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Şükürler olsun, merkezde ve depremin merkez üssü Kavaktepe köyünde ciddi bir şekilde can kaybımız, yaralımız yok. Yıkılan binamız yok" dedi.

Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi açıldı!

Kartal'da hayata geçirilen "Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi" açıldı...

Çankırı Obruklu Köy'ün sakinleri yeni köylerine taşınıyor!

Çankırı'da, çevresinde yer sarsıntılarına bağlı derin çukurlar meydana gelen ve taşıma kararı alınan Obruklu köy sakinleri yeni köylerine taşınıyor!

Ayhan Barut'tan Yürüyen Köşk'ün millet bahçesi yapılacak olmasına tepki!

CHP Adana Milletvekili Barut, Atatürk’ün Türk Milleti’ne bağışladığı arazilerin Millet Bahçesi yapılacak olmasına tepki gösterdi. Barut konuyu 3 önergeyle Meclis’e götürdü.

Yalova Valiliği Yürüyen Köşk arazisinin Millet Bahçesine dönüştürüleceği iddiasını yalanladı!

Yalova Valiliği yaptığı açıklamada Millet Bahçesi olarak hizmete açılacak olan taşınmazın Yürüyen Köşk arazisinde kaldığı iddiasının gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

Kadıköy'deki 193 milyon TL'lik ‘AVM gar’ projesine yürütmeyi durdurma kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kadıköy Söğütlüçeşme'yi alışveriş merkezi gibi bir gara dönüştürecek imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Yılmaz Özdil, Bodrum'daki kaçak villasının yıkımı için yürütmeyi durdurma kararı aldırdı!

Dün Yılmaz Özdil'in Bodrum Bitez'deki kaçak villasının yıkımı için ekipler bölgeye gitti. Kiremitler tek tek istiflenirken mahkemeye giden Özdil, 'yürütmeyi durdurma kararı' aldırdı...

Çin, ABD tarım ürünlerine yönelik ithalat kısıtlamalarında adım attı!

ABD Tarım Bakanlığı, Birinci Faz Ekonomi ve Ticaret Anlaşması doğrultusunda, kümes hayvanları, patates ve hayvan yemi gibi ürünlerin de aralarında olduğu ABD'nin tarımsal ürünlerine yönelik ithalat kısıtlamalarının Çin tarafından kaldırılmaya başlandığını aktardı.

Emlakkulisi.com Editörü Ceren Yörük'ün babaannesi vefat etti!

Emlakkulisi.com Editörü Ceren Yörük'ün babaannesi Gülfisar Yörük hayatını kaybetti...

Yörük Işık 'ın boğaz manzarasını kapatan kaçak kat yıkılacak!

Ünlü fotoğrafçı Yörük Işık'ın sahibi olduğu İstanbul Boğazı manzaralı dairenin karşısına çatı katı dairesi yapıldı. Işık, mahkemeye başvurdu. Mahkeme kaçak olarak yapıldığı tespit edilen dairenin yıkılmasına karar verdi...

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi açıldı!

Kültürel alanda önemli projeler hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Yürüyen Köşk unesco Haberi

Yürüyen Köşk unesco

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yürüyen Köşk'ün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için yeniden başvuru yapacaklarını söyledi.


Salman, Prof. Dr. Halil İnalcık Kültür Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Yalova Belediyesinin de katıldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarını (EMITT) değerlendirdi. Salman, EMITT'te Yalova Belediyesinin Yürüyen Köşk temalı olarak kurduğu standın "destinasyonlar" kategorisinde birincilik aldığını ifade etti.


Yürüyen Köşk'ün tanıtımı için elinden gelen her türlü gayreti gösterdiğini belirten Salman, "UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde köşkün yer alabilmesi için de etkin bir çalışma yürütüyoruz. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi için belirlenen 10 kriterden birinin sağlanması gerekir. Yürüyen Köşk'ün UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi'ne girmesi için çalışmıştık. Bize geç kalındığı ifadesinde bulunmuşlardı. Şimdi ben yeniden imza attım ve dosyayı Ankara’ya gönderdik. Yürüyen Köşk'ün...