26 / 04 / 2024

Binlerce çalışan bu haberi bekliyordu. Yıllık izin kararı yürürlüğe girdi!

Binlerce çalışan bu haberi bekliyordu. Yıllık izin kararı yürürlüğe girdi!

Tüm yıl sıkı çalışıp izin günlerini biriktirenlere bir haberimiz var. Yıllık izin günleri hakkında yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı. Kamuda çalışan pek çok personeli yakından ilgilendiren bu düzenleme çalışanlar tarafından araştırılmaya başlandı bile. İşte yıllık izin kararına ait d



Tüm yıl sıkı çalışıp izin günlerini biriktirenlere bir haberimiz var. Yıllık izin günleri hakkında yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı. Kamuda çalışan pek çok personeli yakından ilgilendiren bu düzenleme çalışanlar tarafından araştırılmaya başlandı bile. İşte yıllık izin kararına ait detaylar…

Son dakika haberine göre kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerin yıllık izinlerinde bir dizi düzenlemeye gidildi.


Yıllık izin adına yapılan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak bilgi işlem birimlerinde yer alan sözleşmeli bilişim personellerinin, çalıştığı dönem içerisinde kullanmadığı yıllık izinlerle ilgili düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemelere göre personele, devam eden sözleşme döneminde, eski izinleri kullanma hakkı verildi.


ESKİ İZİNLERİ KULLANMA HAKKI NE OLACAK?


Resmi Gazete’de yayınlanarak alınan karara göre Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller, kullanılmayan izinlerini bir sonraki sözleşme dönemine aktarabilecekler.


UYGULAMA BAŞLADI MI?


‘Hazine ve Maliye Bakanlığının Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği’ yapılan son düzenlemeyle Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


 


Geri Dön