24 / 04 / 2024

Yuvacık Barajı projesi

Yuvacık Barajı projesi

İSU’nun SCADA Merkezi’nde yer alan yağış ölçer sensörlerinden elde edilen verilere göre en yüksek yağış miktarı Başiskele’de yaşandı. İlçede 24 saatte metrekareye 64 kg yağış yağarken bu yağışın 58 kg’ı 18.30-19.45 saatleri arasında düştü.

Yuvacık Barajı'ndaki su miktarı 23 milyon 580 metreküpe ulaştı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinden ( İSU ) yapılan yazılı açıklamada, Yuvacık Barajı'ndaki su miktarı, son günlerde etkili olan yağışlarla 23 milyon 580 metreküpe ulaştı.

Ankara Çukurcak Barajı Projesi mecliste!

Ankara Çukurcak Barajı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ertuğrul Günay: Ilısu Baraj projesi baştan yanlıştı!

Hasankeyf'teki Ilısu Barajı projesi hakkında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay açıklama yaptı. Günay, projenin Hasankeyf'e zarar vereceğini belirtti...

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın etrafındaki tesisler yıkıldı!

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan Yuvacık Barajı çevresindeki kaçak olduğu tespit edilen tesisler yıkıldı. İşletme sahipleri yıkıma karşı çıktı.

Kocaeli Manar Yuvacık Konutları satışa çıktı!

Kocaeli'de hayata geçirilen Manar Yuvacık projesi özellikleriyle göz kamaştırıyor. Proje, ‘Yeşilin ortasındaki cennet’ sloganıyla satışa çıktı.

Kocaeli Yuvacık Barajı 512 milyon dolar maliyetle inşa edildi!

İSU eski Genel Müdürü Servet Alparslan, Yuvacık Barajı ve Osmangazi Köprüsü’nün yapılış şekillerinin benzer olduğunu ifade etti. Servet Alparslan, Yuvacık Barajı'nın 512 milyon dolar yatırımla inşa edildiğini söyledi.

Teras Marmara Yuvacık'ta lansman satışları başladı!

Kavan Yapı A.Ş.’nin Kocaeli Yuvacık’ta başladığı, şehre heyecan katan yeni projesi Teras Marmara’da lansman satışları başladı. Projeye gösterilen ilgi, şimdiden beklentilerin üstünde.

Yuvacık Barajı'nın doluluk oranı yüzde 96!

Kocaeli’yi etkisi altına alınan yoğun kar yağışı, Yuvacık Barajı’nın rekor seviyede dolmasını sağladı. 48 milyon 920 bin metreküplük su, seviyenin yüzde 96’ya çıkmasını sağladı.

Yuvacık Barajı hidroelektrik santraline dönüştü!

Kentin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'yia arıtma tesisi arasındaki 38 metrelik kot farkını değerlendiren Kocaeli Belediyesi, yerleştirdiği türbinlerle elektrik üretmeye başladı.

Yuvacık Barajı elektrik üretiyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Yuvacık Barajı’ndan içme suyu arıtma tesisine giden sudan elektrik üretiyor. Kanal Tipi Hidroelektrik Santrali projesinin Türkiye’de başka bir örneği bulunmuyor.

Yuvacık Barajı ile Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

İZAYDAŞ tarafından Yuvacık Barajı ile Kullar’daki arıtma tesisi arasındaki içme suyu hattı üzerinde kurulan Hidroelektrik Santrali’nde testler devam ediyor. Son yapılan denemeye Başkan Karaosmanoğlu da katıldı.

Yuvacık Barajı HES projesinde son durum!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2013'te hizmete girmesi gerekirken bir türlü tamamlanamayan Yuvacık Barajındaki HES projesini ziyaret etti.

Yuvacık Barajı doluluk oranı yüzde 99'a ulaştı!

Günlerdir yağan yağmur barajlara yaradı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı yüzde 99’a, Namazgah Barajı’nda ise yüzde 76’ya ulaştı

Yuvacık Doğa Evleri’nde anahtar teslim töreni!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kent Konut tarafından Başiskele ilçesinde yaptırılan Yuvacık Doğa Evleri için 19 Mayıs Salı günü saat 14.00’te anahtar teslim töreni gerçekleştirilecek.

Yuvacık Barajı projesi Haberi

Yuvacık Barajı projesi


İSU’nun SCADA Merkezi’nde yer alan yağış ölçer sensörlerinden elde edilen verilere göre en yüksek yağış miktarı Başiskele’de yaşandı. İlçede 24 saatte metrekareye 64 kg yağış yağarken bu yağışın 58 kg’ı 18.30-19.45 saatleri arasında düştü.



BARAJA 104 BİN M3 SU GİRİŞİ


Ani yağış nedeniyle ilçeden geçen Kanlı ve Toklu dereleri taştı. Taşan yağmur suyu ilçe genelinde birçok işyeri ve meskeni bastığı görüldü. Yağmur nedeniyle teyakkuzda bekleyen İSU Genel Müdürlüğü ekipleri bölgeye hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etti. Dün akşam yaşanan yağış geçişinde İzmit’te 31,88 kg/m2, Karamürsel’de 22,3 kg/m2, Kartepe’de 16,92 kg/m2, Gebze’de 9,82 kg/m2, Körfez’de 9,35 kg/m2 ve Gölcük’te 1,3 kg yağış yağdı. Son 24 saatte Yuvacık Barajı’na ise 104 bin m3 su girişi oldu.


Kocaeli Büyükşehir...