26 / 04 / 2024

Yuvacık Barajı ile Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Yuvacık Barajı ile Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

İZAYDAŞ tarafından Yuvacık Barajı ile Kullar’daki arıtma tesisi arasındaki içme suyu hattı üzerinde kurulan Hidroelektrik Santrali’nde testler devam ediyor. Son yapılan denemeye Başkan Karaosmanoğlu da katıldı.



İZAYDAŞ tarafından Yuvacık Barajı ile Kullar’daki arıtma tesisi arasındaki içme suyu hattı üzerinde kurulan Hidroelektrik Santrali’nde testler devam ediyor. Son yapılan denemeye Başkan Karaosmanoğlu da katıldı. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ tarafından Yuvacık Barajı ile Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi arasında yapılan ve son aşamasına gelen Hidroelektrik Santrali’nin (HES) ıslak testlerine, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı. Karaosmanoğlu’na, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç da eşlik etti.


KOT FARKI GÖZETİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Hidroelektrik Santrali (HES) projesiyle önemli bir çalışmanın hayata daha imza atıyor. Gerçekleştirilen proje ile Yuvacık Barajı ile arıtma tesisindeki kot farkından yararlanılarak enerji üretmek için yapılan kanal tipi hidroelektrik santralinin ıslak testleri gerçekleştiriliyor. Elinde elektrik üretim lisansı bulunması nedeni ile yatırım İZAYDAŞ tarafından yapılıyor. Yıllık 14 milyon KWH civarında elektrik üretmesi hedeflenen yatırımın elektrik satışından elde edilecek gelirle kendisini amorti etmesi de hedefleniyor.



YENİ PROJELER DE OLACAK


Ülkemizin yerli ve doğal yollarla enerji üretimine katkı sunmada önemli bir misyonu görev edinen İZAYDAŞ’ın projesi ile ilgili konuşan Karaosmanoğlu, “Şehrimiz açısından önemli bir proje oldu. Bundan sonra Kandıra Namazgâh Barajı’ndaki hatlardan da elektrik üreteceğiz. Ülkemizin doğal enerjiye ihtiyacı vardı, bizde bunu sağlıyoruz. Kendi kaynaklarımızı kullanarak milli ekonomiye katkı sunuyoruz” diye konuştu. Başka Karaosmanoğlu kontrol merkezinden ıslak testlere de katılarak, yetkililerden brifing aldı.


Kocaeli Gazetesi 


Geri Dön